sâmbătă, 26 martie 2011

Eficienta glumei lui Zoso

          Cred ca stiti cu totii povestea lui Zoso si lupul inventat. S-au cum le-a dat el, Vali Petcu, peste bot jurnalistilor, facandu-i de rasul lumii cu o gluma.
          Eu nu-l cataloghez pe Zoso, nu ma intereseaza. Uneori ma informez de pe site-ul lui. Atat. Insa acum consider eficient sa-l dau ca exemplu. A profitat de oportunitate pentru a demonstra ceva. A fost cu o secunda mai destept decat cei care au meseria de destepti. Si-a mintit cititorii, probabil pe unii i-a dezamagit, dar a scos la iveala inca o data lipsa de profesionalism si setea de scandal din mass-media. El doar a pocnit din degete si ceilalti s-au caracterizat singuri.
          Asa ar trebui sa facem fiecare din noi. Daca avem ocazia, sa aratam lumii unde avem lipsuri. Sa-i aratam cu degetul pe cei care sunt incompetenti dar ocupa functii. Sa ridicam capacul, sa vada lumea ce fierbe in oala. Sa-si stie si ei  nivelul, poate unii au bun simt si pleaca, la fel ca Severin. Sa nu-i mai lasam sa creada ca le vom tolera incompetenta la nesfarsit. Chiar daca pierdem 2-3 cititori.

9 comentarii:

  1. Profesionalism. Din asta trăiește.

    RăspundețiȘtergere
  2. "am ales sa fac asta/altceva n-a fost
    si vreau sa fac bani din asta/altfel n-are rost"

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici sunt total contra ta. Ceva ieftin, marca Acces Direct sau Dan Diaconescu. Daca asta e nivelul blogului lui! Nu frecventez blogul lui Zoso, cu toate ca am inteles ca e pe primul loc in Romania

    RăspundețiȘtergere
  4. @Costin: eu totusi cred ca nu conteaza strategia, atat timp cat rezultatul e elocvent.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu de ce dar incercarea tipului astuia, al carui blog nici eu nu il urmaresc din motive pe care nu doresc sa le discut, nu mi se pare nici despteapta, nici inspirata si cu atat mai putin constructiva.faptul ca nu isi verifica unii ziaristi informatiile tine pana la urma de mai multi factori.Nici pe astia nu are rost sa-i comentez.Mai rau mi se pare faptul ca se abordeaza o anumita tema si nu se merge cu ea pana la capat nicioadata.rezultatul este zero.Superficialitatea asta in cazul subiectelor mari mi se pare extrem de daunatoare.Si apoi cine-i Zoso?Nici macar nu as fi luat in seama aceasta informatie.In fine, idea nu mi se pare nici macar constructiva

    RăspundețiȘtergere
  6. am spus: "eu nu-l cataloghez pe Zoso...". daca oricine altcineva proceda la fel, il dadeam ca exemplu. ca e exemplu bun sau rau, asta ramane sa decida fiecare, in libertate deplina. ideea mea a fost de a scoate in evidenta setea de scandal, care anuleaza ratiunea

    RăspundețiȘtergere
  7. Raul pai daca nu conteaza strategia ci doar rezultatul, atunci nu prea e bine, se cam numeste ceea ce a spus Zodrac, prostitutie. si inca odata mi se pare caa vanat senzationalul, cevagen ziarul click sau acces direct. Ia cum ziaristii asta urmaresc si ei, au luat informatia ca atare, fara sa o mai verifice. Sunt multi ziaristi cretini, dobitoci, plagiatori, tampiti si copy-paste. Multi maimutoi au luat subiectele de pe pagina lui si au ajuns astfel sa il considere o sursa credibila.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Costin: vanat, senzational, plagiat, copy-paste, astea-s cuvintele placute lor. doar asa stiu ei lucra. pune-i sa debiteze ei un articol, vezi stiu?

    RăspundețiȘtergere