vineri, 4 martie 2011

Cum sa fii la moda... sau... Musai intr-o turma

          Inca un obicei prost (gandit si insusit) ne consuma timpul, mintea si banii. Cum comunismul ne-a lasat niste gauri mari la capitolul personalitate, e musai sa fim la moda. Sa imitam gesturi si atitudini, obiceiuri, fapte, achizitii. Cine iese din rand e aratat cu degetul, uneori eliminat.
          Musai sa ai telefon cu touch screen, chiar daca te-ai imprumutat din banca sa-l cumperi, nu ai credit nici macar sa faci un apel, il zgarii cu pamantul de sub unghii. Musai sa ai jante si cel putin 4 boxe la BMW, chiar daca il tii in fata blocului ca nu ai bani de asigurare. Musai sa cumperi haine din mall, sa mananci in mall, chiar daca preturile sunt duble. Musai sa mergi cu masina la job, chiar daca pe jos ajungi mai repede. Musai sa injuri o echipa de fotbal chiar daca nu esti microbist. Musai sa faci poze vara la mare chiar daca tie iti place muntele. Musai sa mergi la ski in Austria, sa ai cel putin o plasma in casa, internet de mare viteza, cont pe Facebook, chiar daca nu stii o boaba engleza sau alta limba. Musai sa citesti Coelho sau sa vezi tot Prison Brake, chiar daca nu intelegi nimic. Musai sa ai o poza langa o masina tare, chiar daca nu-i a ta. Musai sa mergi la sala chiar daca esti rupt de foame. Musai tricou ce scoate in evidenta deformarile coloanei vertebrale, musai incaltaminte Nike. Musai sa stii cuvinte grele in engleza chiar daca habar n-ai cine-i Hemingway. Musai sa ai o iubita chiar daca o bati in fiecare seara. Musai sa iesi la bere cu baietii seara, dimineata sa bei cafea cu 12 lei, musai sa vorbesti tare la telefon cand rostesti cuvintele masina sau bani. Musai sa-l cunosti pe Bieber. Musai jeep, musai apartament in bloc nou, chiar daca e mai scump decat o casa.
         Musai sa fii si sa faci cel putin ca cel de langa tine, chiar daca stilul si planurile tale sunt total opuse.

7 comentarii:

  1. Pur snobism ce ai descris dar bineinteles "trend"/"fite" pentru unii (si-s multi neneee).

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo! bine punctate anumite "realitati" ale societatii noastre...

    RăspundețiȘtergere
  3. snobismul e la noi ca berea neagra la irlandezi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar e musai pentru unii.Dar sunt altii care speculeaza cat pot snobismul asta care a pus stapanire pe majoritatea.Cume sa mergi la plimbare in padure incaltata in pantofi cu tocul cui?

    RăspundețiȘtergere
  5. poate te intalnesti cu padurarul, o impresie buna nu strica...:) am vazut si eu fuste mini la iarba verde, blugi si pantofi pe munte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frustrarea e usor de inteles, sunt de acord, nu cred ca merita sa-ti bati tu capul cu astea si sa faci tu ulcer de stres din cauza lor degeaba ca lor nu le pasa oricum de ce zici tu sau de ce te doare pe tine.

    Eu doar am o curiozitate (mai mult pt ca am avut eu o suparare in legatura cu asta): ce inseamna sa-l cunosti pe bieber, si de ce tocmai bieber, de ce nu lady gaga, de exemplu (ca nr de fani aproximativi egali) ?

    RăspundețiȘtergere
  7. @drcraciun: 80% din cei care-i rostesc numele nici nu l-au vazut, nici nu l-au auzit niciodata. asa merge la noi: daca eu azi merg pe strada cu spatele, maine toti vor merge la fel, sa fie la moda, sa se ia dupa "berbec". bieber e un pusti propulsat de lipsa noastra de selectivitate

    RăspundețiȘtergere