joi, 10 martie 2011

Cine conduce Romania

           Vad prin presa si pe net tot felul de idei si nemultumiri cu privire la conducerea Romaniei. Una din greselile frecvente ale romanilor e aceea ca nu stim invata din trecut. Avem atatea experiente nefaste si totusi repetam greseli.
           Oare cand vom intelege si accepta ca nici unul din politicienii tarii nu e capabil sa conduca Romania? Oare cand ne vom opri sa-i tot rotim la putere, sa-i servim pe rand, cand ei sunt toti o apa si-un pamant? Oare cand vom crede ca raul trebuie scos din radacini?
           De 20 de ani nu facem decat sa schimbam. Schimbam presedinti, partide, ministri, legi. Si am ajuns intr-un punct in care haosul e atat de mare ca nu-i mai putem da de capat. Nu mai stim ce legi avem, nu mai stim cine conduce ministerele, cine are autoritate si cine nu. In timp ce noi ne invartim dezorientati si speriati, ei isi fac treburile (personale). Nu intelegem ca lor le place asta, haosul e acoperirea perfecta.
           Nu mi se pare corect si sanatos sa probam potentialul politicienilor pe spatele, timpul si banii nostri. Tara asta nu e lego, unii sa construiasca si altii sa strice. Rotindu-i la putere, nu facem altceva decat sa le dam sansa sa-si bata joc de popor, sa-si cladeasca imperii, sa-si expuna aberatiile, sa-si umple buzunarele.
           Pentru conducerea Romaniei de azi e nevoie de un om din exterior, deja ultra-bogat si singur pe lume. Sau sa ne intoarcem in evul mediu, sa avem un rege care sa strabata tara calare si sa taie cu sabia pe toti cei care nu sunt demni sa se numeasca romani. Sau de un om prost si dur, ca destepti am avut destui.

3 comentarii:

  1. De câțiva ani de când am drept de vot, nu fac altceva decât să votez răul cel mai puțin rău. Nu cred că scăpăm de treaba asta vreodată. Sper să nu ne obișnuim cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. De câțiva ani, de când am drept de vot nu fac altceva decât să aleg răul mai puțin rău. Sper să nu mă obișnuiesc așa.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu te obisnuiesti. vei alege intre 2 rele egale

    RăspundețiȘtergere