joi, 31 martie 2011

Ce e de facut?

         De cateva zile e vreme buna in Romania. Azi a fost chiar cald. Vremea buna si caldura ii scoate pe oameni din case.
         Atat. Ii scoate si gata. Am avut de facut niste drumuri si am trecut prin diferite sate, comune si orase. N-am mai vazut atata popor de mult. Pe banci. Rezemand garduri. Pe marginea santurilor. In intersectii. Pe terase. Batrani si tineri. Toti cu mainile in buzunare sau tinandu-se de un pet de bere. Nici umbra de lopata sau de matura. Doar un carucior plin cu fier vechi tras de niste tigani. Sa nu-mi spuneti ca oamenii astia nu au nimic de lucru. Nu cred ca au curtile curate, aranjate, ogoarele arate, gardurile vopsite, santurile desfundate, pomii varuiti, gunoiul ars, copiii spalati, educati, pregatiti.
          Asa nu se face treaba. Sau nu e nimic de facut?

12 comentarii:

  1. Raul nu fi rau . Ce ar putea sa faca ?

    Sa o luam pe rand :

    La camp nu mai renteaza (mai mare este investitia decat pretul recoltei) stii bine asta.
    Curatenie in curte sa zicem .Romanul din strabuni face curatenia inainte de Paste.(si mai este pana atunci)
    Sa mearga la munca . Unde ?
    In plus proverbul romanesc spune ca : Decat sa muncesti degeaba mai bine stai degeaba .

    Am evidentiat aici o singura categorie.Nu ma refer la tinerii fara slujba ca nu au nici o scuza ,exceptandu-i pe cei cu minte mai inceata care nu trec de interviul de la angajare.

    PS Esti cam des pe-acasa .

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sorin: eu singur, intr-o saptamana, as schimba aspectul unui sat. as bate cuie, as planta flori, as aduna gunoaie. stiu ca nu au unde merge le lucru. dar stiu si ca la o casa e mereu ceva de facut. sau, nu stai la povesti in ulita cand tie ti-e spart gardul, iti intra apa in curte, iti ploua in casa...

    acum sunt in ro. inca o luna.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Ei, abia acum vine dorul de ducă. Îţi vine să faci orice altceva, ce nu-ncepe cu „trebuie”.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Bianca: ai dreptate, ei nu stau pe marginea santurilor pt ca trebuie, ci pt ca nu trebuie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu as fi la fel de dura... Cred ca oamenii se bucura ca in sfarsit se arata urme de primavara dupa o iarna suficient de lunga, zic eu. Si da. Am vazut si eu oameni stand de vorba in parc, rezemandu-se de garduri cum spuneai si tu dar am vazut si oameni (in oras)curatand un petic de pamant de langa bloc. Nu cred ca e cazul sa exageram.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu mi-am facut datoria si fata de mine si fata de tara astazi !!! Si chiar si fata de 2 pacienti importanti !!! desi recunosc ca am mai lasat ceva chestii mai minore si pt, maine, dar ESENTIALUL EU CONSIDER CA L-AM INCHEIAT !

    Si Raul G., sa stii ca tot ZELUL asta al meu SA IMI FAC MAI BINE DATORIA, eu iti soun sicer si cu mana pe inima ca tu mi l-ai insuflat. Am mai primit si ceva inspiratie creatoare/creativa si de la Blegoo, dar vantul in paze, Eol, TU, mi l-ai dat. PE BUNE si ABSOLUT fara nici un misto, si fara ABSOLUT nici un come-on, si nici cea mai mica urma de incercare sau intentie de lingusire.

    Chiar uneori cam prea entuziast din fire cum devin uneori cand ma impinge cineva in mod eficient de la spate (OH, GOD ! Asat o sa sune aiurea, dar iti spun eu ca NU are un sens aiurea, ci ala concret de dat branci, de genul, hai mai lenesule, apuca-te o data de treaba ca destu ai lenevit !), am si opinat in ultimul meu post ULTRA-POLITIC numit Despre dezvoltarea mea personala II, ca daca s-ar schimba constitutia Romaniei, si s-ar crea postul de vice-presedinte (in stil american voiam sa zic, dar nu stiu daca am clarificat eu prea bine), eu pe tine te-as recomanda. Ca sa vezi pe cine am propus ca Presedinte, trebuie sa citesti postul (HINT: scrie cu litere mari la sfarsit, nu e cazul sa te obosesti cu restul !)

    N-am pus linkuri inca la tine la blog, nu o sa incar postul ala cu prae multe linkuri doar pe alea esentiale o sa le pun, dar o sa-l pun si pe ala maine probabil !!!!

    CITIUS, ALTIUS, FORTIUS= slogan pt. viitoarea campanie electorala prezidentiala a Romaniei oferit total gratis de mine oricarui vrea si se simte chiar competent si in stare sa devina viitporului presedinte al Romaniei, si a fost inspirat de filmul Charriots of Fire cu muzica lui vangfelis cu tot !

    Eu cu aceasta ocazie, indraznesc sa fac si, in cerc asa mai restrans (desi DELOC conspirativ, absolut sincer si deschis sunt la faza asta!), o propunere despre cam cine as vreau eu sa fie viitorul presedinte al Romaniei, si VA ROG EU FRIMOS sa nu radeti de mine ca s-ar putea chiar sa fie o idee misto pana la urma, cine stie, poate chiar iese ceva misto, si acest om este:

    http://www.ziare.com/marian-vanghelie/

    RăspundețiȘtergere
  7. P.S Are cineva un e-mai sau un blog al vreunui sustinator sincer al lui Vanghelie ? Ca eu ZAU daca bnu-i trimit si sloganul si fragmentele pertinente din posturile mele politice ca sa-l ajute sa-si faca vii toarele speech-uei de campanie electorala, ca are saracul ceva probleme oro de dilexie ori de receptive-expressive communication disorder poate si de learming disabilities usoare si are ceva nevoie de suport, dar aceste dizabilitati usoare NU IL DESCALIFICA DPDV AL COMPETENTEI SI AL CARACTERULUI MORAL de a deveni viitorul Presedinte al Romanieie. SI EU NU SUNT PSD-ist chiar de loc nu sunt, eu sunt mai mult pro PNL daca ar fi sa fiu pro cineva, ca eu NU am votat NICIODATA in ultimii 10 ani in Romania, zau mi se facea si rusine fata de parintii mei care s-au dus de la Revolutie incoace la TOATE votarile majore !!! si zau ca nici nu voiau sa-mi spuna nici cu cine au votat, asa de tare credeau ei in secretul votului ! Pana la urma se indurau de mine si-mi ziceau, dar ma faceau sa ma simt SI MAI VINOVAT la faza asta !

    Ca eu ZAU NU AM CONTRIBUIT CU ABSOLUT NIMIC UTIL fata de societate in Romania decat poate strict asa ca la sanatate am avut grija de niste indivizi si le-am recomandat tratamente, dar asta era jobul meu si nici macar nu eram independent, ca eram in training rezident adica, eram sub supervizarea unui specialist mereu. Eu doar 3 luni am functionat ca specialist independent in Romania sa zic ca sunt si eu medic specialist adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar ca in Poiana lui Iocan suntem aici rezemati de gard ! MA duc sa-l chem pe Claudiu ca lui ala ii plac Morometii !

    RăspundețiȘtergere
  9. Agricultura in Romania este la pamant. Industria in Romania este ingropata ()aici nu ma refer la cea miniera). Locurile de munca in Romania se imputineaza pe zi ce trece.
    Acum te intreb, Raul, ce sa mai faca romanul? Asa cum spuneai chiar tu intr-o postare in care ne vorbeai de oamenii care priveau din carciumi cum soldatii le faceau dig, Freaca motanul, taie frunza la caini, se scarpina pe burta sau mai fura ceva fier vechi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Raul, ce ceri tu acolo?Pai ai uitat ca facem parte din maretul popor care s-a dus la miting sa protesteze ca li s-au taiat salariile cu 50 la suta (caci realitatea e 50 nu 25) si au dat-o in dansul pinguinului?Despre ce vorbesti?Asta e o veche meteahna a romanului.Nu munceste decat daca il impinge cineva de la spate iar zicala aia cu decat sa muncesc degeaba mai stau degeaba face parte di categoria zicalelor gen capul plecat

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bia: acum se bucura de primavara. peste o luna va fi prea cald ca sa poata lucra si se vor inchide in case, la racoare. apoi vin ploile de toamna, apoi iarna... bravo celor care curatau in jurul blocului

    @Costin si Ana Maria S: fiecare in dreptul lui sa aibe standarde de curatenie, 2-3 flori, un gard drept. daca tot e sa murim saraci, macar sa murim curati. stiu ca e greu. dar sunt lucruri care nu costa dar care ar schimba putin aspectul.

    RăspundețiȘtergere
  12. @drcraciun: am stiut eu ca pe 2-3 tot ii ating...:)). cu toate ca nu erai tu cel vizat.
    cu Vanghelie presedinte vom ajunge sa facem concurenta pt Le cirque du soleil, vor veni spectatori din toata lumea sa vada STAND-UP COMEDY la nivel national.
    "ca are saracul ceva probleme oro de dilexie ori de receptive-expressive communication disorder poate si de learming disabilities usoare si are ceva nevoie de suport,"...imi place fraza asta...

    RăspundețiȘtergere