joi, 3 martie 2011

Bilant... specific romanesc

          Multi ma acuza de extremism si de partialitate in ceea ce expun de/spre Romania.
          Pentru ei si nu numai am facut un bilant rapid si foarte tolerant, in care enumar doar ce am auzit eu ca s-a intamplat in Romania de la inceputul anului. Dupa ce cititi raspundeti la intrebarea de la sfarsit.
          In ultimele 2 luni, in Romania, cel putin 7 copii au murit de frig, de foame sau in incendii. Cel putin 10 oameni au murit in accidente de munca, cel putin 10 s-au sinucis, cel putin 5 au murit de frig, cel putin 4 au fost ucisi. Cel putin 7 apartamente au sarit in aer, 5 imobile au ars, 4 masini au fost incendiate. Cel putin 5 cadavre mutilate au fost gasite. Cel putin 10 jafuri au avut loc, 15 persoane au fost atacate, 5 violate. Cel putin 10 tineri au murit din cauza etnobotanicelor. Cel putin 10 oameni au scos arma in strada, 10 scandaluri intre clanuri, 15 victime. Cel putin 50 de accidente rutiere au avut loc, cel putin 15 au murit. Cel putin 50 de oameni au cazut pe gheata, 5 infractori sunt lasati liberi, 5 tineri au disparut, 5 legi s-au schimbat, 5 noi taxe au fost introduse, 20 de produse se scumpesc. Cel putin 5 certuri in Parlament, 10 excrocherii planuite, 5 savarsite. 2 spitale si 2 scoli inchise, un teatru.
           Desi cifrele sunt cele minime, asta va garantez, pentru ca ma uit rar la stiri, eu am un total de peste 60 de morti si 100 de victime.In doua luni. Dar in 12?
           Deci, care sunt faptele bune care pot suprima bilantul de mai sus?

8 comentarii:

  1. Bilantul tau e tolerant .La capitolul fapte bune in vazul public stam foarte rau.Or fi fost fapte bune , sunt de fapt sigura ca au fost, dar acestea s-au manifestat in colectivitati extrem de reduse, care nu au avut impact decat asupra a 1 maxim 5 persoane .Eu nu am auzit nimic , nu am vazut o masura coerenta si de bun simt, nu mi s-a semnalat nimci care sa merite aprecirea .Extremism?Mi se pare ca nu au inteles cuvantul .Partialitate?Cu cine sa fii partinitor?

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil ca cei care m-au catalogat au probleme de personalitate si nici nu-s prea altruisti. lista putea continua si se completeaza in fiecare zi. cat despre faptele bune, ai dreptate, exista doar in lumea lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt si fapte bune dar pentru romanul "modern" (stiristul) nu au relevanta ,nu au cotatie ,rating etc. Se intampla langa noi dar nimeni nu le vede.Suntem grabiti,preocupati.
    Cifrele din statisticile tale sunt exagerat de tolerante ,minime . Doar daca asculti stirile de la ora 13,16,17 sau pe la ce ore ar mai fi ele in 2 saptamani faci o statistica ce depaseste pe cea de 2 luni care ai scris-o tu.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am vrut sa dau motive de sarit in sus unora, asa ca am fost modest. oricum e grav!

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce credem ca aceste fapte se întâmpla doar de la revoluție încoace sau numa la noi. Se întâmplă peste tot dar poate nu-s toți așa flămânzi de senzațional în afară de americani. Am văzut recent un episod dintr-un serial pe care-l urmăresc în care era voarba despre un incendiator și un personaj spunea, citez˝cum de nu a ajuns la televizor˝ și replica a venit foarte simplu pentru că există o știre mai șocantă. Din păcate Viața bate filmul.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu zic ca in alte parti nu se moare. dar cel putin se iau masuri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cifrele sunt ok, cum zicea cineva de mai sus, dar exista si se poate si mai bine.Pentru asta trebuie luate anumite masuri.De exemplu, o sa imi permit sa imi exprim parerea asupra sa zicem, accidentelor.Sunt multi care considera ca au loc din cauza vitezei.Poate.Si la fel de multi care acum imi vor sari in cap.Da, poate, dar tin sa cred loc din doua mari si late motive.Strazi mai mult sau mai putin inexistente si in orice caz foarte proaste, plus o populatie needucata.Cu strazi foarte bune si soferi sau oameni educati, limita de viteza permisa in diferite locuri ar putea chiar creste.De ce?Pentru progres, pentru a tine pas cu progresul, pentru a merge mai repede, pentru a ajunge mai repede la locul de munca, pentru a face doua lucruri in plus in fiecare zi si pentru a scurta numarul de zile de la 10000 la 9000 pana cand se intampla nu stiu ce.Absurd, dar intelegeti.Sosele bune, soferi buni, oameni educati, masini bune, viteze mari.Progres.Cam asta sustin.Astept fiare in cap. Peste

    RăspundețiȘtergere
  8. @trickyone: ai dreptate. asta incercam sa subliniez si eu. nici una din victimele din bilant nu moare din cauze naturale, ci din indiferenta si lipsa de masuri. din lipsa de educatie, de bun simt. din lipsa de conducatori cu suflet. din lipsa de infrastructura. daca e sa-ti dea cineva in cap pt ce ai spus, sa stii ca tin si eu capul

    RăspundețiȘtergere