joi, 17 martie 2011

Motiunea si guvernul Boc, Japonia si dezastrul Nuclear

  1.        Stiti cu totii despre a 8-a motiune de cenzura, despre rezistenta guvernului Boc. Nu asta m-a frapat azi. Dar sa vad o asemenea atmosfera in Parlament, in parlamentul unei tari ce se crede europeana, e strigator la cer. Nu vreau sa jignesc, dar erau mai rau ca taranii la piata. Ca la targ. Mai lipseau muzica si mititei. E inadmisibil ca, in contextul in care Romania e in coma indusa, sa vezi un asemenea circ la o sedinta in parlament. Ca pe stadion. Ca pe planeta maimutelor. Glume proaste si discursuri in doi peri. Nepasare si bataie de joc.
2.          Japonia moare. Ceea ce a fost odata un imperiu exemplar acum e ruina. Suferinta si pierderea lor e incomensurabila. Oamenii au pierdut tot si traiesc pe o bomba nucleara. In timp ce toti se concentreaza asupra prapadului, noi, romanii, nu ramanem in urma si la ora 7 seara lansam stirea despre nenorocire: "...nenorocire si panica in vestul Romaniei, unde vantul de peste 70 de km la ora a facut ravagii si victime... un barbat a fost lovit de un panou publicitar... alte pungi au inceput sa zboare prin aer...etc". Sa ne fie rusine!

10 comentarii:

  1. Nu prea merge asocierea .Japonia merita un articol intreg ,nu ne putem compara,nu ne vom compara niciodata.
    Nu se poate ca o natiune exemplara sa moara si moare incet cu demnitate si respect pentru ce-nseamna om,pentru ce-nseamna natiune in liniste si pace.
    Nu merita sa vorbim de ei decat cu voce joasa cu capul in pamant.
    Respect si rugaciune pentru ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca asociezi dezastrul numit Boc cu dezastrul facut de valul urias in Japonia, ai nimerit-o perfect.
    Azi am vazut o parte din discursul Imparatului Japoniei Akihito. S-a ridicat parul pe mine, m-a luat cu fiori. Omu nu mai vorbise poporului din 1945 de la capitularea Japoniei in al doilea razboi mondial. Eu ma simteam motivat sa lupt. Ma intreb care a fost impactul care l-a avut asupra Japonezilor acel discurs.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa ne ferească Dumnezeu de un cutremur de 7 ca ne evaporam. Japonia în 2 ani reconstruiesc. http://thoughts-o-matic.blogspot.com/2011/03/click.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta abordarea ta.Si foarte sugestiva.In cateva cuvinte ai cuprins micimea noastra si sistemul nostru de valori.Din pacate asta e realitatea si din pacate nimeni nu pare a fi dispus sa o schimbe.Mi se pare ravoltator ca ne uitam cu admiratie la japonezi dar spunem cu nepasare ca noi nu putem sa fim la fel.Intrebarea e :Noi de ce nu putem?Sa dam vina cumva pe genetica?

    RăspundețiȘtergere
  5. Prietene ai nuantat perfect situatiile, al dracu de comparabile de altfel, aia ma intrebam si eu zilele astea: "daca as fi jurnalist oare as scrie si eu despre divortul lui Moni si Iri si despre tsunami in aceelasi articol?" ... e vorba de doua tragedii totusi ...

    P.S.: la partea cu Japonia moare, te contrazic, never ever ... pierderile, suferinta tot ce ai enumerat sunt acolo, intr-adevar, insa daca e un popor care sa-si revina miraculos dupa asa devastare sunt convins ca poporul japonez e ala care sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Sorin: sa ne rugam! nu ne putem compara, dar putem macar dori sa fim ca ei. ideea articolului era: daca noi numim un vant de 70 km pe ora nenorocire, atunci japonezii cum isi numesc starea?
    @Costin: sa vorbesti putin si intelept! si eu m-am gandit cum ar reactiona miseii de la noi intr-o situatie asemanatoare. si-ar lua averile si ar fugi.
    @Zodrac: ai dreptate, au facut-o de atatea ori...
    @Ana Maria S: noua nu ne place sa ne comparam, sa urmam exemple. noi suntem unici. se si vede, nu?
    @Simon: si totusi nici din asta nu avem nimic de invatat...

    RăspundețiȘtergere
  7. Raul am inteles exact idea.Dar eu vorbeam ca intre noi.Pentru mine nu se poate alatura catastrofa din Japonia cu absolut nimic de la noi.
    Ca asa au fost stirile date,inteleg,avem si noi nenorocirile noastre de ce sa nu ne comparam asa de fite.Eu am vazut stirile in alta ordine totusi,adica inainte de omul cu nenorocirea s-a lansat stirea bomba : moni si-a vizitat copilul si s-a impacat cu iri ,s-au cam asa ceva,nu reusesc sa-mi amintesc.
    Jalnic !

    RăspundețiȘtergere
  8. din pacate, atata timp cat o sa fim mai interesati de Moni si Iri, sau de alte asemenea "catastrofe", n-o sa avem timp sa ne ocupam de noi ca tara, ca natiune.Cat despre ceea ce s-a intamplat in Japonia,intr-adevar este o tragedie care nu prea are termeni de comparatie cu nimic.Diferenta este ce japonezii stiu cu mult mai bine decat noi care le sunt prioritatile.Si au o cu totul alta mentalitate decat noi.Si, cu adevarat, noi nu stim sa invatam nici din greselile noastre, dar nici din ale altora. Din pacate pentru noi...

    RăspundețiȘtergere
  9. asa e cum spui. si platim la greu indiferenta noastra

    RăspundețiȘtergere