duminică, 28 august 2011

Tu, acum.

          Si daca maine iti intra o simpla musca in ochi si nu mai vezi? Si daca te plimbi pe trotuar si un nebun scapa masina de sub control? Si daca ai un soc si nu mai poti gandi limpede? Si daca o explozie spulbera tot ce ai? Esti pregatit?
          Bill Gates are atatia bani cat toate bancile lumii la un loc. Dar e un schelet, in ultima faza a unei boli grave, e spre sfarsit.
          Mai presus de orice, esti tu. Acum. Maine nu e sigur. Nici ceilalti nu sunt siguri. Nici banii nu sunt siguri. Nu irosi acest acum, poate e tot ce ti-a mai ramas.

8 comentarii:

  1. ACUM e, intr-adevar, singurul lucru sigur din viata noastra. Dar e greu de trait ACUM, caci ne e frica sa nu pierdem controlul.

    RăspundețiȘtergere
  2. hm! Cred ca e vorba de Steve Jobs, de la Apple..ca Bill Gates e cu Microsoft si nu stiu sa fie bolnav. Dar, da, Jobs e pe ultima suta de metri.
    Stii, adevarul asta este, poti sa ai oricati bani, cand e vorba de boala nimic nu te mai salveaza...probabil el are mai multi in jurul lui care il ingrijesc. Dar, vezi tu, ce frumos mi s-a parut in poza din presa...il sustinea de brat un prieten!!! Spune mult despre ce fel de om ar fi fost, nu? Cred...e un semn ce transmire ceva pozitiv despre felul omului.

    @Mircea, nicidata nu am avut controlul, doar falsa iluzie al detineri lui. Da' asa e omul, asa am fost si eu fooooarte multa vreme din viata mea, macar m-am trezit, dar e greu sa te dezveti de vechi cutume.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Cleo:
    Putem detine controlul prin alegeri, caci avem liberul arbitru.
    E vorba de care parte din noi detine controlul prin alegeri, partea emotionala, partea intelectuala, etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cleo: de unde stii ca cel care il sustinea pe Jobs era "prieten" ? Nu vreau sa zic ca era neaparat dusman ! Dar putea sa fie un angajat oarecare, un valet, un bodyguard, un oricine care doar il ajuta sa se sprijine. Ce, tu daca ajuti o batranica sa treaca strada, sau ajuti din cand in cand un vecin handicapat care ti-e cunoscut sa se urce in lift, te consideri neaparat prieten(a) cu ei ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Este Steve Jobs nu Bill Gates si este adevarat, e mult mai ok sa traim dupa principiul nu traim pentru limuzine, viitorul pentru mine inseamna simplu, MAINE.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru sustinere de moral, conferinta lui Randy Pausch, (profesor de computer science decedat de cancer pancreatic 2008), Achieving your childhood dreams:

    http://www.youtube.com/watch?v=ji5_MqicxSo

    RăspundețiȘtergere
  7. @Rudolph Aspirant, asa au spus la TV cand au aratat o poza recenta cu Jobs, sustinut de o persoana, cum ca ar fi prietenul lui, si-au dat un nume...eu nu-i cunosc, am luat de bun ce-am auzit la stiri :)...si m-am mirat ca nu au zis de infirmier sau asistent medical sau alta persoana de ingrijire...

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca mai adaugam la ingredientul ACUM si mirodenia A Fi chiar gasim unele dintre adevaratele lucruri de valoare.Cand in locul lui a avea va sta ferm a fi infatisarea lumii se va schimba .Te salut OMULE!

    RăspundețiȘtergere