luni, 25 iulie 2011

Rezerve

          Voi aveti rezerve?
          Daca de maine nu ar mai merge internetul, sau telefonia mobila, v-ati descurca? Aveti o suma de bani, cat de mica, pusa deoparte, in caz de urgenta? Aveti un rucsac sau o sacosa cu lucruri utile, pe care sa o luati rapid in cazul in care trebuie sa plecati pe fuga? Aveti o persoana de nadejde la care sa va refugiati? Aveti o sticla cu apa potabila?

17 comentarii:

  1. n-am la un loc decat geanta cu actele in original si cutia cu fotografii.
    Pentru restul, sunt solutii alternative.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Eu am mereu pasaportul pus la loc sigur, usor accesibil !
    2. Bani din pacate nu am mereu !
    3. Apa potabila in sticla nu prea am in casa, dar am mai mereu un Schweppes sau ceva asemanator.
    4. Rucsac gata pregatit nu am, dar am o servieta de serviciu plina de tot felul de hartii inutile pe care o car dupa mine spunandu-mi ca o sa fac o data ordine in ea. Cine stie...hartiile alea pot folosi ca hartie igienica in caz de urgenta !5. Prieten la care sa ma refugiez nu am. Daca o fi vreo catastrofa ce sa-i mai incurc eu pe altii cu prezenta mea, ca nu sunt bun la nimic util. Nu stiu sa fac de mancare, habar nu am sa fac focul cu pietre si betisoare, etc.
    6. Tocmai mi-am cumparat un al doilea telefon celular de rezerva, dar inca nu i-am gasit utilitatea si nici nu l-am pus in functiune, l-am cumparat asa mai mult ca sa sustin pietele financiare scandinave in timpul crizei temporare cauzate de atentatul criminal terorist din Norvegia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare raul!
    Nu , eu nu am nimic pregătit , poate doar cheile de la maşină dar ştiu câ nu se pune .
    Eu sunt ceva mai oportunist şi optimist , merg pe premiza că înaintaşii noştri , cei celebri , deşi trăiau mai mult ca noi , nu aveau nimic decât pe ei şi pregătirea lor . Eu cred că am putea să o luăm de la capăt dacă e nevoie , avem în sânge această ştiinţă şi vom şti cum să o facem dacă situaţia ne-o impune .

    RăspundețiȘtergere
  4. Erată : am vrut să scriu Raul . Scuze !

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am unde sa ma retrag , actele le tin tot timpul la mine, am si niste rezerve de hrana, acolo unde ma pot retrage, neperisabile, stiu sa fac mancare (imi si place sa fac mancare), stiu ca impletesc, stiu sa cos , stiu sa ingrijesc o serie de plante stiu sa fac conserve.Nu am rezerve de apa si nici de medicamente.As prefera totusi sa nu fiu nevoita sa apelez la toate acestea .

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alice si Zodrac: sa inteleg ca voi nici nu aveti nevoie?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Ana Maria S: bravo! sa le faci din placere, nu din obligatie.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Sorin: ai dreptate, e o solutie. dar, de ce sa te chinui sa faci foc frecand 2 pietre, cand poti avea o bricheta?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Rudolph Aspirant: bine ca ai pasaport!:) pariez ca la nevoie ai face si foc si mancare

    RăspundețiȘtergere
  10. @ALL: in concluzie, nu prea aveti rezerve. nu mi-o luati in nume de rau, nu doresc catastrofe. dar hai sa fim realisti, traim zile imprevizibile. eu personal ma astept la orice. nici eu nu am toate cele necesare pregatite. doar ca nu cred ca in caz de urgenta ma voi pune la laptop sa caut pe Google cum sa supravietuiesc. am un rucsac mic in care am o laterna, 2 brichete, o scula multifunctionala, pansamente, apa, niste bani, un cutit. parca dorm mai linistit noaptea

    RăspundețiȘtergere
  11. Totusi, cred ca cele mai bune rezerve sunt cele pe care nu le pierdem niciodata: calitatile si cunostintele noastre. Asa cum a scos in evidenta foarte bine @ Ana Maria S, cel mai important in caz de... orice este ceea ce stii sa faci.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu zau ca nu stiu sa fac nimic ! Dar chiar nimic practic util. (Daca ma gandesc bine de tot...stiu sa schimb sigurante si becuri, cam atat. Dar in caz de pana de curent de la centrala, asta nu foloseste la nimic !) Cred ca probabil se poate trage concluzia ca oamenii ca mine nici nu merita sa supravietuiasca unei selectii naturale ! Oricat de toleranti ati fi, intr-o situatie limita pe mine o sa ma mancati primul !

    RăspundețiȘtergere
  13. P.S. Raul...dar cutit la ce naiba iti trebuie ? Tu chiar vrei sa ma transezi in fileuri ? Sorry, nu am putut sa rezist !

    RăspundețiȘtergere
  14. @Rudolph A: ma gandeam sa deschid o conserva, sau sa-mi fac o frigaruie...
    dar e buna gluma

    RăspundețiȘtergere