joi, 28 iulie 2011

Mustrare sustinuta

           Am scris articolul de mai jos gandindu-ma ca prin atitudinea noastra ii incurajam sa-si faca treburile. Te uiti la televizor si copilul sparge un geam. Nu te ridici, nu spui nimic. Va mai sparge un geam cu dezinvoltura. E la fel.
           Am scris gandindu-ma la batranii ce au muncit 30-40 de ani si primesc 400 de lei pensie. La copiii ce merita totul si primesc 40 de lei alocatie. Atat merita, dupa mintea si inima lor. La milioanele de euro ce dispar peste noapte. La voi, care nu vorbiti despre asta. Daca nu considerati necesar, sunteti la fel vinovati de condamnarea celor slabi.
           Daca tu ai in seara asta, nu inseamna ca si altii au.

10 comentarii:

  1. E greu sa te faci auzit intr-o societate in care nu esti bagat in seama mai deloc...

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Disclaimer: daca dau eu din cand in cand evaluari individuale de health status...nu le interpretati ca potential satisfacatoare in locul unei consultatii REALE necesare in mod regulat la medicul dvs. de familie personal, ci doar asa ca exemple distractiv-educative...eu chiar ca nu sunt Mafalda sa pot sa verific starile adevarate ale diversilor oameni individuali de la distanta...e evident mult mai usor, ba poate chiar si valid-credibil, chiar potential riguros masurabil, (desi eu o fac doar ochiometric-estimativ, ca mi-e lene sa ma uit la tabele de cifre !), sa faci asta pe institutii si tari !

    P.P.S. Nu stiu daca "Mafalda" din expresia romaneasca (care vrea sa zic un fel de "ghicitor in stele") are de a face cu:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mafalda

    sau cu:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Mafalda_of_Savoy

    (Eu intotdeauna, nu stiu de ce, imi inchipuisem personajul originar Mafalda, cel care avea legatura cu expresia romaneasca, ca fiind de sex masculin !)

    RăspundețiȘtergere
  3. Raul, iti inteleg disperarea si ti-o impartasesc in mare masura. Daca as putea mi-as da si pielea de pe mine daca asta ar face ca macar 1 copil sau 1 batran sa aiba o viata mai buna. Transformarea societatii romanesti trebuie sa aiba loc concomintent pe mai multe planuri...eu incerc sa o culturalizez pe cat posibil pentru ca pentru asta sunt facuta si asta am fost invatata! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Raul, parintii mei sunt pensionari, si cu mare placere ar renunta la pensia lor pe jumatate de an, pe an, si sunt convinsa ca multi altii ar face la fel ca ei doar doar ca sa stie ca tara va iesi din gaura in care este, dar tara nu va iesi din gaura asta pana cand societatea nu este constienta s anu mai fure, pana cand guvernul nu este constient ca este ales acolo sa fie in slijba tarii si pentru binele tuturor nu numail al lor personal. Iar acest lucru este greu sa il facem noi bloggerii. Acest lucru se face prin educare si autoeducare, cu ajutorul media. Media poate ajunge la oameni. noi care scriem, de asta scriem, sa ne varsam naduful, ca daca tipam in gura mare nu ne aude nimeni. In asta nu esti singur, sunt multi care sunt revoltati, dar prea putini totusi. Unii suntem imprastiati prin lume, deci ... eu una sansa ca ceva sa se schimbe in tara este alierea media, dar si asta, este foarte greu, nu vad o cale sa se poata realiza inca.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Lumi RO: nu parintii tai sau ai mei trebuie sa renunte la bani. nu la cele cateva milioane. in Cluj un fost nu stiu ce in armata avea pensie de 600 000 000 de lei pe luna. pt ca era prea mult, i-au redus-o la jumatate.
    ei detin media. de aceea tu sau eu suntem redusi la tacere. si ne-au dresat asa. urmareste putin blogurile, sa nu zic ziarele sau televiziunile. daca scrii despre fotbal sau masini, sau flori sau sex, ai o gramada de comentarii. daca scrii despre realitatea dura din tara, doar 2-3 au curaj sau vointa sa se bage.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alice: asa e. intai aduni materiale si apoi te apuci de constructie. nu te apuci si astepti sa pice cate un cui.

    RăspundețiȘtergere
  7. @C.L.M.: din pacate, asa zile am ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Rudolph Aspirant: faci bine ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu prea inteleg. Ce fac ? Si de ce mi-a disparut comentariul catre CLM ? (vad ca doar PS-ul a ramas). Ca nu era ceva asa total aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Rudolph Aspirant: faci evaluari. e bine asta.
    cat despre comentariul catre C.L.M, eu nu am sters nimic. poate o problema tehnica a fost.

    RăspundețiȘtergere