miercuri, 27 iulie 2011

Mustrare

          Stiti de ce nu ne merge bine? Pentru ca vorbiti prea putin despre situatia din Romania. Pentru ca v-ati/v-au obisnuit sa fiti multumiti cu putin. Pentru ca preocuparile traiului de zi cu zi va ocupa tot timpul si nu va mai puteti gandi la confort. Pentru ca va propuneti lepse. Pentru ca va pierdeti timpul imitandu-va. Pentru ca va purtati ca si cum totul e bine. Pentru ca atunci cand un copil moare, sunteti fericiti ca nu ati fost voi. Pentru ca atunci cand vedeti problemele altora, sunteti multumiti ca nu sunt ale voastre.
         Imi pare rau sa va spun asta, dar asta observ. De ce va purtati ca si cum toate sunt la locul lor? De ce lasati raul sa se inmulteasca?

9 comentarii:

  1. Sa pricep ca indignarea ta este la adresa celor care te citesc? Sau....nu numai? Eu una nu ma incadrez in cele ce ai scris tu acolo.....sincer!
    Iti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alice: fiecare se cunoaste pe sine. ma bucur ca nu te incadrezi. sa fie multi ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Omul se obisnuieste cu orice, de aceea am ajuns sa simtim o senzatie de normalitate. (In paranteza fie spus, aproape nimic din lumea asta nu e normal, nu numai in Romania).
    Iar vecinul meu e mai important pentru mine decat Obama si Basescu.
    Si pentru ca individul poate influenta cu destul de putin soarta tarii si a lumii, poate influenta doar ceea ce este in imediata sa vecinatate.
    Si nu exista comunicare si intelegere intre oameni, fiecare trage in directia lui, in care crede ca e bine sa mearga. Suntem o turma dezordonata, dezbinata. Forta unei turme consta in mentinerea unei directii unice. Iar directia este data de conducere, individul din turma nu poate influenta miscarea celorlalti, mai ales daca coordonatorii care imprima directia ii impung pe fiecare in alta directie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga conducator al GDRD, (in acceptiunea mea GDRD= galera diasporei romane disperate, in acceptiunea altora GDRD= http://www.acronymattic.com/GDRD.html)

    Eu ce sa fac...fac si eu ce pot...nu-mi mai vad capul de treaba ! Ba cu restructurarea guvernului Romaniei, ba cu mentinerea moralului la MAI si MAE, ba cu situatia din Norvegia, nu mai vorbesc, pe plan mondial mai larg, despre obligatiile pe care le mai am de rezolvat in legatura cu imaginea Romaniei si acum si cu imaginea Norvegiei, nemaivorbind despre accelerarea problemei Republicii Islamice Iran...cand eu de fapt as fi mai inclinat sa ma concentrez in ultima vreme pe Vietnam si Corei...nu mai zic pe plan personal ca imi cersesc atentia atat britanicii cat si unii fostii ocupati ai fostului Imperiu Britanic...cand eu de fapt as prefera o vacanta la Manila si una poate mai tarziu la Osaka...efectiv nu mai stiu unde sa ma mai indrept mai intai !

    RăspundețiȘtergere
  5. P.S. Apreciez ca dl. Mircea V. este mult mai realist pragmatic decat mine si se concentreaza, cum e si normal de altfel, in mod clasic, pe vecin(i)...unde avem si traditie si expertiza...nu asa ca mine, de ma zapacesc de tot, incercand sa le rezolv eu singur pe toate, fara sa invat sa "deleghez". Zau daca nu il recomand pe el ca viitor ministru MAI ca mi se pare ca postul ala nu l-am atribuit inca !

    http://eucraciun.blogspot.com/2011/06/scenariu-pt-prima-sedinta-de-buget-al.html

    Doresc sa mai mentionez ca, in afara de cei mai sus deja mentionati, avem si ambasador din Japonia acum, si tocmai am acreditat si un nou consul SUA.

    Dl. Mircea Vladut, strict pe ministerul dvs., vedeti ca am de gand sa recomand trecerea departamentului de Corectii de la Justitie la Sanatate, si doar mentinerea Serviciului de Probatie la Justitie (ca si asa se chinuie sa il infiinteze si sa-l perfectioneze de vreo 50 de ani si nu mai prididesc !); pe SRI il avem pe de_ce, iar telecomunicatiile speciale am de gand sa le incredintez lui zoso...deci dvs. n-o sa aveti mare lucru de facut, decat asa mai mult cu sustinerea moralului la Inspectoratele de Politie, si eventual rezolvarea problemei-carenta (semnificativa, recent observata de mine) re. educatia publicului general in mod preventiv pe serviciul de vicii si moravuri...nu este insa o problema pur romaneasca, ca am verificat, exista si la alte Politii chiar de traditie foarte reputabila...e mai mult o chestie de viitor...deci nu va speriati, ca nu e ceva acut de rezolvat imediat.

    RăspundețiȘtergere
  6. P.P.S. Pt. linistirea D-lui. Mircea V., cat si a tuturor potentialilor propusi de mine pt. viitoare functii de raspundere pe zona "buffer" de granita sud-est Schengen Balcani (buffer-ul fiind reprezentat in acest moment de cooperarea prieteneasca romano-bulgara): sa stiti ca pt. numirea in acele posturi de raspundere si exercitarea ulterioara a diverselor sarcini complexe ale dvs. de serviciu NU este nevoie sa deveniti membri de partid in partidul meu numit PCRB (NU ! nu este PCR- B, ci PCRB= partidul clasic romantic banal, partid de centru-drepta nepopulist, dar nici elitist, partid cat de cat progresiv in ideologie, ca suna mai frumos, dar NU in acceptiunea scandinava a acestui termen, ci in cea clasica ! partid cu locatie, cred, in coltul de nord al rombului-patrat din poza de culoare mov de aici http://en.wikipedia.org/wiki/Political_spectrum...ca alelalte scheme de mai jos din articolul respectiv nu am avut rabdare sa le descifrez !...este insa posibil sa ma insel...o sa mai revin dupa ce o sa inteleg mai bine cum e cu spectrele astea !)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sa stiti ca m-am decis sa-mi fac partid deoarece primul ministru al Regatului Norvegiei, dl. Jens Stoltenberg, ne-a indemnat pe toti sa dezbatem si sa continuam procesul democratic, nu sa ne fie frica in legatura cu atacul ucigas terorist din 22 iulie a.c. din zona Oslo. Nu stiu daca l-am inteles f. bine deoarece cunostintele mele de lb. norvegiana sunt inca destul de grav limitate, si eu din mass-media pot sa zic cu mana pe inima ca doar pe Regele Harald V il inteleg bine deoarece dansul foloseste cuvinte simple si de bun simt care pot fi intelese chiar de mai toata lumea. In orice caz, pot sa raportez ca eu nu stiu inca mai nimic despre politica, insa invat si eu cat pot de pe wikipedia in continuare, deci nu am considerat ca este etic sa imi inregistrez inca acest partid in mod oficial pana cand nu ii stabilesc macar linia directoare, si locatia pe spectrul politic. Plus ca nu sunt sigur cum e cu cetatenii straini aflati in tari straine care vor sa-si faca partid cu initiale provenind din alte limbi...e foarte foarte complicat...trebuie sa studiez si legile. O sa-mi ia probabil mai mult de 3 luni si asta numai daca as depune un efort consistent de regim de studiat wikipedia plus diverse pdf-uri zilnic, ceea ce in cazul meu e mai putin probabil...o sa mai anunt...

    Pana una alta am comunicat iar pe Radio Marti- sectia Viena, componenta ideala a guvernului viitor al Romaniei de sub viitorul presedinte al Romaniei, ca sa stie si dansul, (ca nu prea cred totusi in mod realist ca o sa fie o dansa), cam incotro sa se indrepte, just in case ca iese dl. Marian Vanghelie mai ales. Daca iese dl. Ungureanu, are voie si dansul sa se inspire, macar asa la modul principial, din ideile mele, dar nu prea cred ca o sa ma asculte. Daca o iesi altcineva, sau daca apare la modul deus ex machina vreun alt fel de personaj in viitorul apropiat,(desi sper sa nu...ca doar nu suntem la teatru, si totodata, din cate stiu eu, dl. Ion Iliescu este inca in putere si eu ii urez viata cat mai lunga si sanatate in continuare), mai vedem si atunci ce-o mai fi.

    http://costin-comba.blogspot.com/2011/07/tower-in-vienna.html

    P.S. @Costin Comba: vezi ca nu sunt "Basist" cum credeai tu ?!

    P.P.S. @ ceilalti: nu sunt nici PSD-ist, nici PNL-ist. De aia si voiam sa-mi fac partid propriu ! Am si un plan B, in caz ca imi fura cineva ideea initialelor PCRB, fac partidul PELE= partidul egoistilor libertarieni egalitaristi, ca sa-i impac si sa-i reunesc sub umbrela mea pe toti din toate colturile lumii si ai spectrelor politice existente posibile...poate asa o sa castig si eu vreun premiu: ori ala Nobel pentru pace, ori de Mr. Sud-vest din Nord-vest, etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mircea V: Apartinatorii unei turme sunt egali. noua nu ne place sa fim egali. ne-am obisnuit ca prima noastra reactie sa fie contrazicere, doar doar va vedea cineva ca suntem mai destepti

    RăspundețiȘtergere
  9. @Rudolph Aspirant: GDRD ...:)). nu sunt disperat, sunt ingrijorat.

    RăspundețiȘtergere