luni, 4 iulie 2011

Mandria merge inaintea caderii

         Prea multe pareri. Parerile genereaza contradictii, contradictiile genereaza dispute iar disputele, rivali. Rivalitatea e opusul unitatii. Iar noi avem nevoie de unitate.
         Nu stim ceda. Nu stim recunoaste ca cineva are mai multa dreptate decat noi si ca parerea lui e mai justificata. Suntem incapatanati si ne credem destepti. Apoi, daca cineva are dreptate, dar nu ne place cravata, masina sau dantura lui, il contrazicem doar de dragul de a-l respinge. Asa nu merge. Adica merge, dar in aceeasi directie.

5 comentarii:

  1. Este vorba despre o prostie simpla, un orgoliu nejustificat: nimeni nu e atoatecunoscator, deci, daca nu ma pricep intr-un domeniu nu inseamna ca nu am valoare. Cred ca e vorba, aici, doar despre dorinta de a castiga orice si oricand. E oarecum rusinos sa pierzi, cu toate ca n-are rost sa contrazic un doctor, daca eu ma pricep la reparat masini. Dorinta de a castiga (gaura de la covrig) ne face sa nu respectam parerea celuilalt.
    Da, asta cred ca e problema. Ne batem inutil. Si atunci cum sa avem rezultate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Contradictiile ar trebui sa genereze polemici cordiale si in niciun caz dispute .daca e altfel atunci nu-mi vine in cap decat proverbul cu capra raioasa

    RăspundețiȘtergere
  3. "Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul". Zicala asta face parte din cultura noastra.
    Ia sa vedem ce calitati ne lipsesc pentru a accepta parerea celuilalt: politetea, obedienta, corectitudinea, inteligenta, deschiderea, profesionalismul, performanta...sunt destule.

    RăspundețiȘtergere
  4. "daca vrei sa ii unesti pe oameni, da-le sa zideasca ceva; daca vrei sa-i dezbini, da-le graunte."- pilot crestin francez

    RăspundețiȘtergere