miercuri, 6 iulie 2011

Bacul, viitorul(ui)

         Mai mult de jumatate dintre candidatii la bac au picat. La anul procentul va creste. Pentru ca indiferenta si-a facut radacini peste tot. Pentru ca banul ne conduce. Pentru ca pe internet gasesti tot ce ai nevoie. Pentru ca profesorii sunt prost platiti, iar sistemul de invatamant e facut dupa criterii idioate. Pentru ca oricum nu avem nevoie de viitor.

14 comentarii:

  1. Daca e adevarat ceea ce se vorbeste prin Romania, ca au fost interese ca anul asta sa fie un procentaj mare al esuatilor la Bac, atunci poate ca la anul n-are sa se repete situatia.
    Ceea ce nu inseamna ca nivelul n-are sa fie totusi acelasi. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic una si buna, cine vrea sa invete, o face. Sunt multi copiii care au invatat si au luat. Alti multi care au luat meditatii nu au luat, asta chiar ca e culmea!Nici pe bani nu-si fac unii treaba?

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai bine ar fi sa creasca procentaju` la anu` :D sa intru si eu la buget \:D/

    RăspundețiȘtergere
  4. si pe mine ma streseaza treaba asta cu profesorii sunt prost platiti pentru ca gandeste`te. Ei lucreaza in medie 4 ore pe zi si au si concedii berechet, deci la cata munca depun, salariul e pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bia, cand aud chestia cu profesorul care munceste doar 4 ore pe zi turbez!
    Profesorul trebuie sa isi pregateasca orele inainte, sunt lucrari de corectat, planuri de lectie de intocmit, dracii de gandit ca sa prezinti lectia in asa hal incat sa fie atent elevul, mentinerea la curent cu schimbarile de programa, plus toata rahaturile birocratice tipic romanesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. La anul procentul de promovabilitate va creste, nu din cauze politice (asa cum ne place noua tot timpul sa dam vina pe altii), ci pentru ca elevii vor pune mana pe invatat.
    Salariile profesorilor nu au prea mare legatura cu promovabilitatea. Stiu multi profesori care au facut ore (gratuite) saptamanal cu elevii pentru bac, insa elevii n-au prea venit.
    Eu cred ca s-a picat pentru ca nu s-au asteptat elevii sa nu mai mearga "treaba" asa cum a "mers" in anii trecuti.
    @ Cleo: nu poti sa bagi cu lopata cartea in capul celui care nu vrea. Si pe vremea mea au fost colegi care au facut meditatii si nu au luat la facultate din prima.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Bia, din exterior asa se vede.Nu cred ca e chiar asa.ca sa faci performanta, ca sa fii profesor ai nevoie , ca si medicul si pana la urma ca si in cazul multor altor profesii, ai nevoie ziceam sa multe alte ore de studiu .Educatia e prioritara in toate statele dezvoltate.Toti oamenii cu un pic de minte in cap realizeaza cat de important e sa ai in tara ta oameni cu educatie inalta.Din pacate in politichia romaneasca au intrat o gramada de impostori infractori care evident ca nu au o parere prea buna despre educatie pentru ca efectiv nu o au .Pe de alta parte discutiile astea interminabile despre rezultatele de la bac mi se par de o ipocrizie fantastica.Am auzit de milioane de ori ca invatamantul s-a degradat .Acum , ni se pare catastrofal rezultatul examenului de bac.Pai cum asa?Nu ni se mai apre firesc avand in vedere degradarea invatamantului?S-a politizat prea mult totul.Infractorii din politica s-au bagat in tot si in tot, au infestat cu mizeria lor toate categoriile sociale.Societatea romaneasca este intr-un proces continuu de dragadare si atunci sa nu ne mai miram si sa ne lamentam cand apar astfel de rezultate.Nu prea am pofta sa dezbat subiectl bac pentru ca tinda sa puta a poveste de can can

    RăspundețiȘtergere
  8. Ohooo, Mircea a atins un subiect sensibil - pai cat de greu se intra acum 10 ani la facultate ... faceai si pregatire si tot nu-ti garanta nimeni ca intri daca nu invatai serios!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cleo: indiferenta. din partea elevilor, profesorilor, parintilor. nu mai trebuie scoala

    RăspundețiȘtergere
  10. @Bia: succes sa ai. dar pregateste-te

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ana Maria S: de sute de ori au schimbat ministrii sistemul in ultimii ani. iata rezultatele

    RăspundețiȘtergere
  12. @Mihaela: ai dreptate in ultimul comentariu. cand am dat eu la faculta, am fost 38 pe un loc

    RăspundețiȘtergere
  13. Raul, poate o sa fiu considerata ipocrita, dar mi-e dor de timpurile astea pe care le-ai amintit! 38 pe loc insemna ca a fi student avea o valoare.
    Astazi nici doctoratul nu prea mai inseamna nimic.
    Ca sa nu mai spun ca si muzica era mai buna pe atunci. :)

    RăspundețiȘtergere