luni, 31 ianuarie 2011

Cainii de sub autostrada

          Zilele trecute inca o femeie din Bucuresti a fost ucisa de cainii nimanui. Nu vreau sa stiu cum e sa fii mancat de viu. Se pare ca primarul capitalei stie, deoarece singurul lui comentariu vizavi de acest caz a fost acela ca el insusi a fost muscat de propriul caine. Din acest raspuns jalnic si hilar in acelasi timp tragem concluzia ca in Bucuresti cainii din gunoaie sunt mai importanti decat catatenii. Nu inteleg cum e posibil ca cineva sa fie capabil sa conduca si sa gestioneze o capitala europeana, dar sa nu poata controla o hoarda de caini. Nu inteleg cum nu se pot gasi cateva sute de mii de euro pentru solutionarea problemei cainilor maidanezi, dar se gasesc pentru organizarea distractiilor in cinstea demnitarilor.
          In Bucuresti sunt peste 100 000 de caini fara stapan. Numai anul trecut au fost atacate peste 10 000 de persoane. Dar nu conteaza, acum ne concentram pe autostrazi suspendate. Acolo cainii nu pot urca. Din jungla visam sa traim ca in Dubai. Sa zburam deasupra gunoaielor si a infectiei! Sa investim bani in extravagante in timp ce orasul colcaie de caini vagabonzi si de oameni fara adapost! Sa traim ca intr-un film SF in care lumea a treia ramane jos, acolo unde legea se face cu ciomagul si cu coltii! Nu sunt bani pentru caini, nici pentru copiii si tinerii care infunda canalele, traindu-si viata cu capul in punga. Nu sunt bani nici pentru strangerea gunoaielor, nici pentru spitale, nici pentru batranii care au pus o piatra in istorie. Nu sunt bani, pentru ca banii trebuie la mutarea statuilor, la campaniile electorale, la intretinerea limuzinelor, la construirea autostrazilor suspendate. Se pare ca in Romania lucrul incepe de sus in jos, nu invers.
           Se vehiculeaza ca autostrada suspendata va fi construita pe datorie, de catre coreeni si chinezi. Nu ne ramane decat sa speram ca acestia vor accepta sa fie platiti in caini vagabonzi.

P.S.  Sunt un adept al autostrazilor. Sunt necesare si eficiente. Dar nu putem accepta sa ne sfasie cainii de dragul lor.

2 comentarii:

  1. Nici nu ar fi nevoie .Se vehiculeaza niste sume enorme pe la primarii pentru acesti caini.Pe mine ma oripileaza si acesti falsi iubitori de animale.Cum sa te numesti iubitor de animale si sa fii de acord ca pe strazi sa fie caini fara stapan?Asta e doar o ipocrizie tipic romaneasca.Iubim animalele dar le lasam pe strada, sa fie lovite de masini, agresate, lipsite de afectiune, lipsite de hrana.A aparut insa un alt fenomen.Dintr-o crasa ignoranta a oamneilor si dintr-o nemarginita nepasare a celor care sunt cocotati prin primarii, la munte au aparut haitele de caini salbatici care ataca tot ce misca.Informatia nu vine de aiurea ci chiar de la seful serviciului Salvamont Arges, un mare iubitor de natura si munte , un personaj chiar deosebit in marea asta de figuri de circ.Era de-a dreptul ingrozit de ce se petrece in Fagaras."Iubitorii" de caini nu au reactionat in niciun fel pana acum.Aseara a mai murit o femeie sfasiata de caini.primarul din localitatea era de-a dreptul nesimtit

    RăspundețiȘtergere
  2. cunosc fenomenul, ca sa nu-i duca pe caini in adaposturi, pt ca asta presupune bani cheltuiti pe hrana, ii lasa aiurea. nu mai are nici o valoare viata cetateanului. cand vad cum o stire din asta se uita in 2-3 zile, mi se face rau...

    RăspundețiȘtergere