duminică, 22 martie 2015

Cum ne afecteaza banii

             S-a facut un studiu: doua torturi au fost servite unor participanti. Unul costa 15 dolari iar celalalt 55 dolari. Cei care au participat la studiu au fost rugati sa guste din fiecare si sa spuna care e mai bun. Toti au spus ca cel de 55 de dolari e mai bun la gust. Mai dulce, mai fin. Apoi li s-a spus: torturile erau exact la fel, facute din exact aceleasi ingrediente, dupa aceeasi reteta.
              Atat de mult ne afecteaza banii.

3 comentarii:

  1. Propun la renuntarea etalonului de aur sau argint si sa se treaca la etalonul felie de tort ! Ca daca vom primi fiecare o felie de tort, si o avem in farfuriuta noastra personala, (mai ales ca s-au depasit momentele istorice ale promisiunilor exagerate ale lui Henri 2, cate o gaina in fiecare oala in fiecare duminica, dar si al sugestiilor de austeritate germanica utopic-fanteziste ale fiicei Mariei Tereza, de gen ca daca nu primim o paine sa ne descurcam cu cozonac), sa vezi ca nu va conta pt noi daca felia noastra de tort e din ala de 15 sau din ala de 55, si va capata automat valoare inestimabila de suvenir de care nu ne vom desparti in ruptul capului, acest exercitiu ducand la cresterea si consolidarea stabilitatii valorii noii monezi Euro-tort, plus fiecare vom fi fericiti ca in sfarsit suntem invitati la o petrecere unde se serveste tort, de obicei o ocazie festiva si vesela !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar sa nu fie totusi tort de tip cheesecake sau cu frisca pt ca parca prevad izbucnirea unor conflicte dat fiind ca frate-frate dar branza-i pe bani, plus si tentatia unor batalii cu frisca. Trebuie ales tortul cel mai potrivit pt a creste sansele Pacii Mondiale ! Invit lumea sa vina cu sugestii pt blatul optim si umplutura cea mai buna, cu atentie totusi pt oamenii posibil alergici la nuci...trebuie sa ma mai gandesc...probabil cea mai potrivita solutie ar fi un tort de biscuiti cu cacao ! Insa sunt deschis si la alte sugestii...de ex nu neaparat cu cacao dar ar fi poate ok si blat clasic plus umplutura de spuma de kiwi alternand cu crema de vanilie inconjurat de un blat de ganache cu zmeura.

      Ștergere
    2. Erata: inconjurat de o glazura de tip ganache cu zmeura si decorat cu frunzulite de menta ! Zau, ce efect de inspiratie maxima mi-a produs articolul tau ! Chiar nu credeam ca as putea fi in stare de o asemenea idee !

      Ștergere