luni, 30 septembrie 2013

Scrisoare emotionanta

              D-le Ponta, de mic ati avut aspiratii inalte intarite de exemple puternice. In consecinta, v-ati zbatut, uneori chiar in maniere agresive, sa ajungeti la putere. Si ati ajuns. Fara sa va recomande vreo fapta, vreun proiect, vreun sistem bun implementat. Ati inteles repede ca o tara nu se conduce usor si ca problemele sunt multe si reale. Astfel, ati trecut la promisiuni, multe si mari, in discursuri extravagante. Ati continuat procesul de manipulare, insa intr-un mod periculos. Va spunem deci, noi, cei multi si prosti, ca nu cele 800 de locuri de munca de la Rosia Montana vor rezolva problema somajului din Romania, ca cele cateva procente din aurul scos nu vor asigura un viitor copiilor tarii, nu vor plati nici macar datoriile. Ca nu sustinatorii dvs platiti din bani publici vor decide soarta tarii, ca nu discursurile fac istorie, ci faptele. Ca nu mai vrem nume, nici functii, nici legi care sfideaza logica. 
            Nu mai vrem. Nu mai putem. Nu mai credem.

9 comentarii:

  1. Unii au inteles ca povestea cu locurile de munca e doar o iluzie pe care o vantura criminalii astia care s-au perindat prin functii si care pot fi acuzati de crima impotriva umanitatii fara nicio exagerare. Tara asta, nu contenesc in a spune asta mereu si mereu, nu avea voie sa fie locuita de un popor sarac. Are tot ce-i trebuie pentru a fi prospera dar noi suntem delasatori iar ei criminali.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu inteleg de ce ii scrii scrisori emotionale primului ministru. Ce, e vreo iubita a ta care te-a dezamagit ? E si el un manager de rang 2 ca oricare altul, nu e nici macar CEO, nu face parte din bordul director, nu e owner sau proprietar, e un amploiat oarecare. Ar fi ca si cum mi-ai scrie mie, ca blogger, ca esti dezamagit de ultimul meu articol de pe blog. Mare branza ai realiza cu asta. Adica eu si constiincios din fire si bineintentionat din fire sa fiu asa ca persoana, ce, crezi ca exista sanse ca sa imi imbunatatesc eu blogul doar asa ´bazat pe vreo scrisoare emotionala din partea ta ? Zau, chiar am citit nu stiu cate articole in blogosfera pe tema asta, cum ca nici un blogger nu are de gand sa bage in seama ce ii propun comentatorii, fie cu intentie buna sau ca hateri, ca pt ei oricum nu conteaza, ca ei faca tot ce-i taie capul, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca esti bineintentionat si chiar sincer iti doresti sa il ajuti pe dl Ponta sa isi imbunatateasca competentele de blogger sau de prim ministru, asa pt ca tu principial ai evaluat deja ca blogul sau functia lui de prim ministru e ceva util poporului, plus tinand cont si de faptul ca tu cheltui timp sau bani pt el, fie ca sa-I citesti blogul fie ca sa-I platesti salariul, atunci nu stai sa ii scrii scrisori la sentiment, ci il ajuti si-l calauzesti tu cum sa-si indeplineasca serviciul, de ex ii aduci aminte de regulile platformei de blogging sau de constitutie, de care sunt indatoririle lui fata de cititori sau contribuabili, ii dai link unde sa citeasca si el si de unde sa invete ca sa stie cum sa fie un blogger sau un prim ministru mai competent, ii aduci aminte ca exista un deadline electoral dincolo de care tu vei alege sa nu ii mai citesti blogul sau sa nu mai votezi partidul care l-a propus pt functia respectiva, poti sa-I dai si exemple de alte bloguri sau alti prim ministri care au avut faza asemanatoare dar s-au imbunatatit, ca sa stie si el dupa ce sa se ghideze, adica iti asumi si tu acolo o raspundere educativa daca tot vrei sa-l ajuti si pe el plus pe soarta blogosferei romane, nu doar asa zici ca esti dezamagit si acum astepti la noroc ca poate o sa stie el de la sine ce sa faca, il tratezi ca pe un profesionist adult si uite asa trebuie sa ii ajutam si noi pe politicieni sa fie mai competenti, ca ei nu au experienta de prim ministru sau de guvernant, de unde sa stie ce sa faca daca nu ii ajuti, ca sunt si ei incepatori, la fel ca sist politic democratic din Romania, si daca nici contribuabilii si alegatorii lor nu-I ajuta si nu-I indruma, atunci cine sa-I invete ? Presa tabloida sau Antena 1 sau astia de care se vaita toti oricum ca nici ei nu stiu sa fie buni educatori ? Va rog sa terminati cu aceste vaicareli ca au trecut peste 20 de ani de la revolutie, si apucati-va de treaba serios sa va educati politicienii. Zau. Eu nu am votat pt ca am vazut ce incompetenti sunt si tot astept sa se iveasca voluntari educatori politici din public, pt ca eu nu am experienta de educator, dar exista atatia profesori si amatori de politica si istorie care pana acum ar fi putut sa redeschida portile unei Academii de Stiinte Politice Aplicate, chiar si online, dar vad ca nu se inghesuie nimeni sa munceasca. Adica acum tot eu trebuie sa ma apuc sa studiez istoria democratiei in Romania si Constitutia, si tot eu sa dau Google si sa caut pe wikipedia, zau, eu nu vreau sa fiu profesorul lui Ponta, pt ca pt mine el nici nu merita inscris la cursurile mele voluntare de educatie politica, daca as incepe sa tin unele, din cauza acelui plagiat...dar voi, ce scuza aveti, adica ori il educi ca lumea ori nu-l mai bagi in seama, altfel, zau, nu pot sa-mi dau seama ce vrei de la el. Asta e culmea...ii scrii poezii...zau....ce, e copilul tau si tu te crezi Rudyard Kipling....?

      Ștergere
    2. Rudolph, nu eu l-am votat pe |Ponta, ci el m-a votat pe mine. Eu nu-l vreau si incerc sa-i spun asta.

      Ștergere
    3. Pai de ce trebuie sa i-o spuiemotional. Spune-i asa pur isi simplu si drept in fata, ce-l iei la sentiment ca de cand era mic, etc ? Tu asa te desparti de o iubita de care nu-ti mai place sau asa respingi o femeie care-ti face avansuri si nu-ti place ? O iei asa la sentiment, pe departe ? Ca sa se enerveze si mai tare pe tine. Chestiile asteanu se fac asa, nervii se tin asa in particular de-o parte, fiecare cu nervii lui, nu incurajezi emotii la altii de care nu-ti place, pur si simplu le zici care e treaba si gata, pe urmate tii de cuvant si nu-i mai bagi in seama, dar vad ca tu tot il bagi in seamape POnta, chiar daca nu ti-a placut din prima, si nici acum nu-ti place, zau, ce rost are, plus la nivel emotiv, asa ceva mie mi se pare total ridicol. Ce, nu poti sa te abtii ? Pur si simplu nu-i spui numele. Pana si eu m-am abtinut cat am putut sa nu-l pomenesc prea des pe Eric la mine pe blog, desi recunosc ca mi-a mai scapat de vreo 2 ori, dar eu pe ala chiar il aprobasem si il alesesem, si fusese chiar o legatura romantica, nu una de convenienta sau de client/ofertant de servicii administrative si guvernamentale, cum ar fi una cu un politician, plus a fost o ruptura survenita pe baze de principiu, si doar nu era sa stau sa scriu asa despre el la 2 zile.

      Ștergere
  3. Nu se va schimba nimic. Oricati am fi noi, cei suparati, ei vor decide deasupra noastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Raul, dar eu de pilda nu mai cred nu doar in Ponta sau Basescu, nu mai cred in NICI UN politician. Si asta e o stare-limita, fiindca nu vad cum s-ar mai indrepta lucrurile pe la noi.

    RăspundețiȘtergere