luni, 24 iunie 2013

Viata de caine

             De unde vine vorba viata de caine?
             Eu am niste caini pe aici, vreo 6 Fox Terrier si 5 Terrier Alergatori, (nu stiu cum vine denumirea in romaneste) si cainii astia o duc tare bine. Toata ziua dorm la umbra, daca e rece se muta la soare, au mancare berechet, au asigurare, sunt spalati, rasfatati, se joaca, mananca si dorm.
             Mai am si acasa un caine si am mobilizat tot neamul sa-i poarte de grija, ala la fel, latra, doarme si manaca.
             In haosul care ne reprezinta, sa traiesti cateva zile o viata de caine ar fi relaxant.

7 comentarii:

  1. aceasta expresie a fost inregistrata prima oara in scris in UE in sensul unei vieti scurte, dificile si chinuite in secolul 16. Mai aproape de vremurile noastre a fost folosita in literatura clasica in acelasi sens de catre diversi scriitori faimosi din sfera culturala euroatlantica, ca de exemplu dl Charles Dickens in Oliver Twist, dl Lev Tolstoy in Ana Karenina, dl GB Shaw in Pygmalion, dl Mark Twain in Tom Sawyer si Huckleberry Finn, sau dl Jack London in Colt Alb. Se remarca in diferite surse mai recente de pe Internet ca in randul generatiei contemporane in varsta de sub 50 de ani din SUA sau probabil sub 40 de ani in UE o tendinta de a utiliza aceasta expresie in sensul ei exact opus, adica o viata lipsita de griji si rasfatata, desi unii profesori de literatura par oarecum mahniti de aceasta tendinta, dar nu toti, de ex nu cei care tin in mod progresist la o evolutie dinamica a unui limbaj viu, si acestia nu sunt neaparat mai tineri decat primii, ci pare, dupa parerea mea (probabil cam inabil formulata) mai degraba o optiune cultural politica din partea lor

    RăspundețiȘtergere
  2. Au o viata extrem de relaxanta, pacat ca dureaza asa putin :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Animalele de curte sunt sensibile. Chiar dacà le dai bine sà mànànce, ei "respirà" aerul stàpànilor. ...asa càini, asa stàpàni! ei simt bucuria, tristetea sau ràutatea stàpànilor. Dupà càtiva ani preiau ceva din comportamentul "sefilor".. asta e pàrerea mea, fàrà sà consult cine stie ce psihologi. (mi-e tare milà de càinii de oras).

    RăspundețiȘtergere
  4. acasà am càini normali tare dràguti, da' mà gàndeam la un golden retriver ce frumos ar fi! sunt f.f. sensibili, afectuosi, nu de pazà, usor de dresat, rezistenti la frig, ploaie, jucàusi.. cànd te afectionezi de un animal, despartirea e foarte, foarte grea!

    RăspundețiȘtergere
  5. De cand am citit postul asta ma tot scarpin...

    RăspundețiȘtergere
  6. Viata de caine se refera la cei de la curte, ori maidanezi, caini abandonati ori altii amarati de care stapanii isi bat joc. Stiu si eu o expresie:"Sa te fereasca Dumnezeu de blestemul cainelui flamand!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...dar mai ales, de blestemului politicianului "flamand"...e mai rau...

      Ștergere