duminică, 30 iunie 2013

Testul cu textul

             Scrie Vali Petcu ca da un cadou pentru un text bun, publicabil pe blogul sau.
             Au fost vreo 3 texte lungi, fumate si afumate si vreo 6-7 comentarii aiurea. Testul a functionat, lumea nu mai stie sa scrie, e greu sa scrii un text bun pentru ca textele bune vin din pasiune si din inteligenta. Ori intr-o societate in care toti stiu cate putin din ceva, dar nimic suficient, pana si sa spui ceva din spatele unui nume fals e imposibil.

4 comentarii:

  1. Textele bune nu vin numai din pasiune si inteligenta, adica desigur ca si astea conteaza insa nu sunt suficiente, ci mai trebuie si un talent special de a te exprima in cuvinte in scris, plus exercitiu sarguincios in aceasta privinta, iar majoritatea bloggerilor de tip amator independent sau semi-independent, dupa parerea mea, suntem atat niste lenesi cat si niste netalentati, ca daca nu am fi asa nu am mai sta sa scriem pe bloguri pe gratis sau asteptand sa ne motiveze cineva gen Vali Petcu sau Chinezu cu vreo jucarie sau vreo acadea, zau ! Iar lumea vorbitoare de lb romna contemporana NU este compusa numai din cei care se exprima in scris public in lb romana, si nici cei care se exprima in scris in public la nivel de discurs sau text literar in aceasta clipa sunt de nivel de intelectual leader de opinie asa cum poate era in sec 19, acum se exprima oricine vrea si are acces la Internet...ceea ce nu e ceva rau in sine, insa desigur ca nu ai cum sa mai gasesti valoare asa de usor, si in nici un caz gratis, sau care se vinde asa de ieftin, pt o acadea, desi, ma rog, pretuul scriitorilor talentati de lb romna este inca destul de convenabil, si de aceea eu sustin in continuare promovarea cat mai larga a produsului de vanzare de tip text romanesc, sunt totodata de acord cu initiativele bloggerilor Chinezu si Vali Petcu, ca intermediari de vanzari, adica nu infierez pe nimeni ca doreste sa contribuie la dezvoltarea economiei nationale, atat timp cat isi platesc corect si obligatiile bugetare, (cf discutiilor recente de promovare a responsabilizarii fiscale corporatiste din cadrul discutiilor de la Summitul G8).

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand scrii ceva la comanda sau pentru un premiu nu e din suflet, e din interes...Mie nu-mi iese.

    RăspundețiȘtergere
  3. Marea majoritatea a cititorilor de pe siteul lor isi arata capacitatea in comentarii. Cum sa ne asteptam de la ei la un text mai lung?

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupà mine, sufletul e o "undà" cu toate tràirile bune, rele, neutre, sedimentate intr-un anume fel, secret.. Educatia, cititul, mediul in care tràiesti, ajutà unda sà se destàinuie... pe urmà depinde cine ascultà.

    RăspundețiȘtergere