luni, 3 iunie 2013

Fii binecuvantata, mama!

            Sunt un luptator, dar fata de mama mea am o slabiciune.
            Cand am venit in Franta anul asta, mama a insistat sa-mi pun o geaca. Stiti voi cum sunt parintii, cu fixurile lor. I-am zis ca n-am nevoie, ca aici e sudul Frantei si umblam in chiloti, dar a insistat pana i-am spus ca am pus o geaca, asa, ca sa termine cu asta. Sunt aici de o luna jumate si am luat geaca aia pe mine de fiecare data cand am iesit, din nevoie. E 3 iunie si afara sunt 10 grade. Daca n-o aveam trebuia sa-mi cumpar.
            Tot ce mi-a spus mama s-a adeverit. A prevazut totul, stie totul, are o putere extraordinara.

28 de comentarii:

  1. Asa sunt mamele, simt mereu. De aceea trebuie respectate si ingrijite cat timp le avem. E cel mai frumos cadou pe care il avem langa noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamele care au baieti sunt mult mai protectoare. Spun asta din experienta. Nu este zi, sa nu vorbesc cu fiul meu, sa il intreb cum se descurca, ce isi gateste, daca nu are probleme ori cum a rezolvat unele situatii. Iar daca are probleme, de aici, de la 1500 de km distanta, il ajut sa le rezolve. Ca stii cum se spune, ca in bancul acela cand copilul plange si il intreaba pe un om ce se intoarce de la targ:"bade, nu ai vazut-o pe mama?" Omul sa il linisteasca ii zice:"ba da, am vazut acolo o fomeie". Copilul enervat, ii raspunde "mama-i mama, nu-i fomeie!!!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu ce spui. Mama si cu mine avem o relatie f puternica, simtim chiar daca nu vorbim.

      Ștergere
    2. dar daca au si baieti si fete?

      Ștergere
    3. :) imi pui intrebari grele. Noi suntem la mama trei fete. Toate trei avem doar baieti. Maa nu a fost atat de protectoare si iubitoare cu noi, ca fete, cum suntem noi, fata de copiii nostri. Nu stiu mamele care au si fete si baieti. O sa fac cercetari. :)Sau daca stii ceva, spune-ne.

      Ștergere
    4. Eu sunt singurul baiat, cel mai mic, plus trei fete, asa ca...

      Ștergere
  3. Ce as vrea sa simta si fiul meu asa pentru mine!Desi si el ajunge sa-mi dea dreptate de cele mai multe ori tot mai are zvacniri de om independent si care nu asculta pe nimeni.E normal sa fie mai Gica Contra ca doar e al meu!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa eram si eu in adolescenta. Dar o sa simta, te asigur.

      Ștergere
  4. Si eu mi-am convins parintii ca m-am lasat de fumat, prin '86. Ca sa fie multumiti ca baietii lor sunt cuminti si nefumatori. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar te-ai lasat, nu, nu doar i-ai convins?

      Ștergere
    2. Ce conteaza? Ei sunt fericiti. :)
      Mugur are dreptate.

      Ștergere
    3. Asa e, sunt fericiti, dar tu ai fi mai sanatos...

      Ștergere
  5. Cred că Decenu doar i-a convins. De lăsat mai are timp!
    Ai dreptate, mamele știu mereu ce și cum, ne dau sfaturi bune, doar că noi nu le ascultăm mereu. Întâi refuzăm, pentru ca apoi să regretăm. Dar mai bine mai târziu decât niciodată! Tinerețea este mai zurlie, de aceea n-am ascultat sfaturile mamei. Dar spre maturizare, spre 22-23 de ani, am început să nu-i mai pun la îndoială vorbele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e clar ca eu sunt intarziat, abia catre 28 de ani am inceput sa ma prind ca parintii mei aveau mereu dreptate ! Cred ca e si pt ca inainte, zau, de cele mai multe ori nici macar nu-i ascultam, sau daca auzeam asa din intamplare ce doreau sa-mi comunice, zau daca intelegeam ce ziceau, ca ei vorbesc ff tehnic economic, fiind economisti, era ca si cum as fi incercat sa inteleg ce ar fi zis dl Alan Greenspan sau dl Mugur Isarescu la TV ! (oameni pe care eu ii respect ff mult, desi habar nu am despre ce vorbesc)
      Insa in legatura cu chestia ca mama stie tot, zau, eu tin minte chiar ca pe la 6 ani incepusem sa ma mir cum de era posibil sa stie chiar asa de multe, si chiar tin minte ca am insistat sa aflu, sa o intreb asa direct pe ea de unde stie ea chiar totul despre mine, inclusiv ce mi se va intampla in viitor, pt ca nu mi se parea logic rational posibil, (eu fiind de mic interesat in ratiune; de fapt mai bine zis in rationalizare, adica gasirea de scuze ff bune si logice pt de ce nu-mi placea sa depun prea mare efort in legatura cu nimica), dar ea radea si nu mi-a explicat nimica, asa ca am ramas cam incompetent in legatura cu aceste lucruri mai ezoterice, desi nu lipsit de curiozitate si respect oarecum superstitios pt ele, plus tot de aia cred ca nu am reusit niciodata sa devin un jucator de poker vestit, (ca atatia romani), deoarece nu am invatat s blufez niciodata.

      Ștergere
    2. a NU se interpreta ca eu dau vina pe mama pt ca nu am reusit sa devin un jucator de poker vestit, e si pt ca altii erau natural talentati mai mult decat mine, plus eu am fost din fire mereu asa mai gen functionar decat jucator in societate, dar nu e vina lui mama, ca ea ma indemna de mic sa ma afirm si in plan social prin diverse metode de PR si manipulare a opiniei publice, doar ca nu ma interesa pe mine si nu aveam talent de a-mi promova imaginea pt a deveni leader de detasament de pionieri, sau macar trezorier, sau ajutor de propagandist , o functie politica acolo cat de cat utila societatii civile, de exemplu

      Ștergere
    3. aoleu ! Acum o sa reiasa cum ca mama mea ar fi asa gen mama aia din filmul Candidatul Manchurian, dar NU e asa ! (desi mie mi-a placut filmul ala, si chiar mi-am facut fantezii oare cum o fi sa ai asa o mama...desigur nu pt ca nu-mi placea mama mea, dar pt ca mie in general imi plac mai toate mamele din lume, pt ca doar se vede cu ochiul liber cat se straduiesc sa fie de constiincioase, si reprezinta un bun role model social de civilizatie umana atat pt fete cat si pt baieti, dar poate mai ales mai mult pt baieti, dar cred ca si pt fete, numai ca nu se stie asa de mult cum functioneaza role modelurile pt fete sau de fapt nu stiu eu sau or fi ele descurajate de scoala sau societate ceva mai tarziu, sa isi ia role model de la diverse mame, habar nu am)

      Ștergere
    4. de fapt ce voiam eu sa zic in cazul meu personal, nu stiu despre altii, e ca mie mi-a venit mai usor sa iau role model asa de nivel ideal de la mama, ca de la tata era clar ca nu aveam cum sa devin asa de destept si sportiv si competent ca el, pt ca el a jucat si rugby si are si studii postuniversitare si a si avut job din care castiga bani cand era doar la liceu, plus mereu a avut si succes la femei sexy PLUS inteligente, adica se pricepea la niste chestii care pe mine m-ar fi depasit total asa ca nivel de functionare generala de baiat sau barbat de orice varsta ! plus chiar el imi atragea atentia mereu sa fiu atent la mama, mai ales ca ma stia zapacit si neatent, insa cred ca si el era de acord ca un baiat e bine sa ia role model de la mama lui.

      Ștergere
    5. aoleu ! Acum o sa reiasa ca dau vina si pe tata !Zau, dau disclaimer ca NU e vina parintilor mei ca au avut un copil asa ca mine, pt ca ei chiar s-au straduit in mod exemplar sa ma ajute sa nu fiu chiar atat de intarziat, alaturi si de bunici, o gramada de profesori, si chiar si societate, inclusiv deosebit dee multi contribuabili, ba chiar si Sir Berners-Lee, cel care a contribuit in mod decisiv la cresterea accesibilitatii Internetului pt mase mai largi de oameni, cu speranta ca ei sa poata invata ceva util pt cultura lor fenerala, desi chiar dansul a declarat recent in Time magazine ca sperantele lui initiale nu s-au implinit chiar in mod optim de vreme ce se pare ca publicul general nu e asa de interesat de a acumula cunostinte utile de cultura generala, si de a se dezvolta in mod optim personal, ci mai mult sa se distreze si sa se joace, cf si un studiu recent de la Univ Madison Wisconsin cf care 2-5 minute pe Facebook duc la cresterea unui sentiment placut, desi nu ajuta in mod special la obtinerea unor informatii cat de cat utile.

      Ștergere
    6. Am zambit citind comentariile tale, Rudolph.

      Ștergere
  6. Astea sunt vesti proaste... maine zbor catre Paris... si speram sa prind o vreme frumoasa :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum e ok, sunt vreo 18 grade dar e vant. Pune-ti totusi o geaca.

      Ștergere
    2. pai hai mai bine la copenhaga ca e soare si sunt 22 de grade plus e nebunie pe strazi de petreceri cu turisti bere si voie buna. E total ok sa fii si nerespectuos fata de monumente istorice in caz de urgenta daca bei cumva prea multa bere, ca am citit ca raul scria ca la paris nu e voie, dar vad ca aici danezii nu se jeneaza

      Ștergere
  7. O mamà intuieste, iubeste neconditionat. Am amintiri frumoase cu mama..dar si regrete acum cà nu mai e...

    RăspundețiȘtergere