miercuri, 12 iunie 2013

Alcool

            N-am sa inteleg niciodata de ce se imbata oameni (cu alcool). De ce alcoolul este viata, cand esti mort de beat. De ce spui ca te distrezi atunci cand bei, iar daca te intreaba cineva ce-ai facut, spui ... nu mai stiu. Poate ca de aia ii spune alcool ca, atunci cand bei ... all cool.
            M-am nascut aproape la jumatatea anului si nu beau alcool.

34 de comentarii:

  1. lucratorii bisericesti greci antici sunt de vina, inclusiv unii de sex feminin. Avea dreptate burebista sau care a fostt ala care a incercat prohibitia in dacia, numai ca, la fel ca si in america mult mai tarziu, nu a fost o initiativa reusita, a dus la cresterea coruptiei si criminalitatii, si cand a venit mai tarziu poetul roman antic ovidiu in vacanta pe litoral, s-a speriat ce era acolo, pt ca nu venise inca dl mazare primar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. desigur, nu doresc sa dau vina exclusiv pe lucratorii bisericesti, pt ca ei recomandau sa se consume alcool numai in cadru organizat si doar asa o data, maxim de doua ori pe an, insa era o situatie de politica globala complicata, si trebuia sa castige partidul agricultorilor in fata concurentei acerbe a comerciantilor imperialisti egipteni antici cu berea lor cu tot, plus aveau contracte corupte cu nepotisme si mita cu niste leaderi militari de tip dictator asa ca aia din america latina care ziceau ca vinul era util si pt sistemul sanitar militar al popolatiei angajate militar, atat ca sa previna sindrom post traumatic cat si pt anestezie in caz de operatii de urgenta...totul desigur si datorita unor profesori universitari care erau mana in mana cu niste corporatii farmaceutice globale...ce era acolo, zau...mai rau ca in UE in zilele noastre...

      Ștergere
    2. ce pacat ca nu se rezolvase inca nici atunci criza din orientul mijlociu, ca, zau, daca se intelegeau arabii cu evreii si deveneau ei leaderi aliati, musulmanii cu evreii mai habotnici ortodocsi, zau, acum nu mai bea nimeni alcool decat asa daca se ducea in vizita in vacanta sa viziteze vreo catedrala crestina, asa de curiozitate, doar putin vin de impartasanie, in mod recomandabil moderat, si altfel statea istoria lumii, nu mai erau nici filozofii germani suparati de dadeau vina pe conflictul dintre dionysos si apollo, si gandeau si ei in mod mai optimist si pozitiv asa de ex ca dl schopenhauer sau papa gregorie 1 care ne indemnau sa ne imbatam numai cu dragoste si sentimente si iluzii frumoase...ce pacat ca schpemhauer a fost invidiat si marginalizat de academicii corupti din UE, plus nimeni nu mai asculta de martin luther, desi el l-a dat exemplu bun pe papa gregorie 1, numindu-l ultimul papa bun al crestinitatii...daca ne luam dupa invataturile lor, azi ar fi fost asa de bine in UE, si nici Putin nu ar fi reusit sa santajeze pe Angela Merkel ca taie exportul de vodka pt restul UE...niste leaderi corupti, dar si poporul de i-a votat nici ala mai breaz...asa ca NU e cazul sa se faca demonstratii de strada la summitul G8 de la Londra, pt ca NU e numai vina leaderilor corupti, e si vina noastra a poporului...

      Ștergere
    3. Deci Burebista e capul prohibitiei!

      Ștergere
  2. Nici eu nu prea beau. Doar daca ma duc undeva si sunt servita de gazda. In familie , la sarbatori, prefer vinul!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci, miroase a tort??? Nici eu nu stiu de ce e bine sa bei. Am facut-o de cateva ori si mereu am zis ca nu mai :)) Dar e un sentiment ciudat cand esti afumat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca dumnezeu i-ar fi facut inerti sau amnezici ce s-ar mai fi jelit! Dar asa, ca-si bat singuri joc de mintea si ficatii lor trebuie sa-i compatimim noi? eu i-as pune sa plateasca pe betivii ajunsi in urgenta, nu sa luam banii cuveniti cuiva care chiar e lovit de necaz.Nu fac pe mironosita, m-am imbatat de doua ori in viata deci stiu cum e. si tocmai de aia n-am nici o compasiune sau intelegere.
    Sa intelegem ca e ziua ta? hai ca-ti zicem La multi ani fara sa-ti cerem sa dai de baut.Dar o bere cu lamaie n-as refuza...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bere cu lamaie am adus si eu aici, sa dau frnceziulor, dar am gustat una si am pastrat-o pentru mine. :))

      Ștergere
    2. Nu e chiar asa simplu. La noi se plateste de cand lumea spitalizarea pe caz de intoxicatia alcoolica. Ba se scria si o scrisoare la slujba sa te stie si seful si te radeau si in cap sa te stie tot orasul. N-ajuta la nimic. nici macar bugetul. Majoritatea care ajung in starea asta la spital in general si-au baut resursele, deci nu prea au bani de amenda (la noi cam ustura amenda asta). Drept care o platesc mamele, sotiile, iubitele, luand de la gura lor si a copiiilor. Si atunci pe cine pedepsesti? Ca betivul tot betiv ramane si daca are o carca de amenzi. Nu faptul ca plateste o amenda il lasa de bautura. Nu e o motivatie suficient de buna.
      Pe de alta parte eu ma indoiesc ca betivii vor sa fie compatimiti. Sau ca dau doi bani pe parerea societatii :D. Cine e realmente de compatimit e familia lor.

      Ștergere
  5. Sula cu prefectura, sau eu beau alcool desi am un frate la Brasov.
    Din cauza de motiv ca la multi ani. Eventual.

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani cu intarziere! Veeezi, daca n-ai cont de facebook sa stim si noi cand esti nascut? :D
    Eu beau alcool si sar calul des, dar nu caut catusi de putin compasiune sau intelegere :D. Mai ales nu de la doamne. Astept intelegere de la barbati ce-i drept. Ca nimeni din floarea masculina nu e chiar fara de pata in privinta asta. Toti am fost dusi sau am dus pe careva acasa. Asa si eu, am fost dus acasa, am dus acasa, am ajuns la urgenta. Ca veni vorba, am platit la urgenta de mi-a iesit pe nas si in Rusia si in occident. La noi se platea. Sunt absolut constient care-s consecintele (desi iti garantez ca nu asta o sa ma omoare).
    Treaba cu alcoolul e treaba grea si nu merge demonetizata si tratata ca un mizilic. Decat daca de fapt nu-ti pasa sa rezolvi problema si vrei doar sa-i umilesti pe aia ce o au. Nu zic ca tu o faci, in general femeile (care nu preau au probleme cu alcoolul de felul lor) o fac. E foarte greu sa intelegi ce greu este sa te lasi de vreun viciu daca nu-l ai. Eu unul beau ca sa ma simt bine. Sau cand ma simt ca sa ma simt si mai bine. Cred ca multi beau pentru senzatia aia de "stapanul lumii", de invincibilitate. Nu mi-e jena catusi de putin sa recunosc sau afirm ca eu beau si ca sar calul cu regularitate. Fiecare are cate o buba, nah... :). Eu zic ca o compensez pe alte planuri. :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cont de facebook. :))
      Sunt mai multe feluri de a consuma alcool. Daca iti permiti, daca il meriti, daca il accepta organismul, daca accepta cei de langa tine, etc...

      Ștergere
    2. Ei nah?! AI??? Am ramas in soc si nu mai stiu ce voiam sa spun! Ma intorc...

      Ștergere
  7. Eu m-am prins si mai tarziu decar Vladimir. De fapt, m-am prins DATORITA lui.
    La multi ani, Raul!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu, probabil deoarece chiar nu sunt expert nici in alcool, nici in alcoolism, si in general alcoolul lasandu-ma rece, adica efectiv nici nu-mi trece prin cap daca nu vine vorba despre ele sau daca nu imi e prezentat sau oferit asa cu ff mare insistenta, zau, m-am prins chiar ultimul ca era vorba de o zi de nastere !! La multi ani, si sanatate ! Noroc ! (in ambele sensuri, adica asa de Fortuna, si de urare de pahar, cf preferinte personale, ca nu e obligatoriu sa fie asociate, adica cred ca e o corelatie aleatorie, intamplatoare, desi, eu, fiind optimist, sper ca daca se ureaza ceva gen Noroc sau Sanatate langa un pahar, sau chiar si fara pahar, se va actualiza in mod cat mai optim)

    RăspundețiȘtergere
  9. O, cu intàrziere, la multi ani sànàtosi!..) eu una, vinul alb sau rosu il utilizez la gàtit... bàut putin, doar dacà e de struguri, nu altceva..
    nu stiu dacà e boalà sau nu, dar bàutul des si mult face viata grea familiei..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar daca alcoolismul nu e sau nu pare boala la inceput, daca se continua pe panta aia de baut des si mult, in mod cert la un moment dat devine boala, boala boala reala, care afecteaza si metabolismul si creierul, atat ala mare cat si ala mic, atat cortexul, cat si straturile mai adanci de sub cortex, si ficatul si inima, si nervii, si vasele de sange, si pancreasul, si potenta sexuala la barbati, pana si oasele, ca muti betivi cad in mod neprotejat, si-si fractureaza diverse, inclusiv craniul, si tot. Plus din alcoolism se moare adesea in chinuri, nu atat cu durere, dar cu spaima, de nivel de groaza si teroare, rar se decedeaza asa brusc in somn, de infarct, fara sa-si dea seama, si doar uneori unii mai decedeaza asa mai bland, oarecum ca Fetita cu Chibriturile, degerati la marginea drumului, dar asta mai mult iarna in Emisfera Nordica, vara de obicei mai mult inecati in vreun sant.

      Ștergere
    2. De unde e spaima aia cu nivel de groaza si teroare? E (1) din cauza neurologica, adica un fel de dementa care produce halucinatii sau (2) din cauza ca e o moarte lunga gen sufocare si panicheaza sau (3) din cauza ca mor singuri fiind parasiti de restul si le e frica?
      Alcoolul protejeaza impotriva infarctului, AVC-ului sau, in general, impotriva mortilor spontane? Pe bune? Sau e doar un alt studiu unic si mirobolant pe care nu-l citeaza nimeni vreodata pe motiv ca nimeni nu poate repeta rezultatele? Si daca e cum dracu' au exclus "l-a calcat tramvaiu/camionul/masina" sau "a cazut in rau si s-a inecat"? Ce, astea nu-s tot spontane?

      Ștergere
    3. Ah, stiam eu ca am exagerat in mod neriguros, dar voiam sa speriu lumea in mod educativ !! (asa cum fac aia pe pachetele de tigari !!) Eu doar ma referem la un caz simplu si comun de ex daca i se rup unuia varicele esofagiene, (de la ciroza), si se ineaca in propriul lui sange care ii tasneste pe gura !! Si m-am gandit ca in general cineva care decedeaza prin inec, si este cat de cat constient in clipa aia, in stare de veghe adica, chiar daca are un grad de encefalopatie hepatica, se poate speria rau de tot daca pateste asa ceva ! LOL !! Sorry, stiam ca nu trebuie sa intru in acest fel de detalii horror !

      Ștergere
    4. Mai concret, raspunsul era punctul 2. Mai ales ca destui alcoolici chiar decedeaza prin inec, desi, (prin marinimia bunului D-zeu fata de diversi muribunzi ai lumii), totusi probabil majoritatea nu in stare de veghe ci inconstienti, fie ca aspira propria voma, fie ca cad cu capul intr-un sant plin cu apa, etc. Ha ! Ha ! Sorry, zau, ff rar sunt de nivelul asta de sadic si de nerespectuos ! (inclusiv fata de decesul prin degerare al Fetitei cu Chibriturile)

      Ștergere
    5. Aaa, am crezut ca era un studiu misto despre cine stie ce demente alcoolice :).
      Nu mi se pare ca e cinic. Prin asfixie mecanica a murit Marin Preda parca. Dar am inteles ca in somn. Desi cine naiba chiar sa stie daca chiar nu s-a sculat inainte?

      Ștergere
  10. Si eu m-am nascut pe la jumatatea anului si nu beau alcool. Oamenii folosesc alcoolul ca mod de socializare. "Te invit un pahar de vin", "hai vecine pe la mine sa bem un paharel","cine-o pus carciuma-n drum" si alte expresii cu tenta bahica auzi mereu in jur. La noi in casa nu se consuma alcool. Asa a fost mereu, iar de sarbatori, foarte putin spre mai deloc. La romani, alcoolul a intrat in traditie, asa cum e la turci cafeaua ori ceaiul. Cred ca e unul dintre drogurile nationale. Fiecare isi inneaca nemultumirea si frustrarile in ceva, unii in alcool, altii se drogheaza, unii scriu. Asta ii ajuta sa treaca mai usor peste mizeriile vietii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu esti un barbat "adevarat" daca nu te faci "ranga" de nu mai stii de tine, sa te duci acasa sprijinit. E supremul examen al masculinitatii, alaturi de ala cu "de ce sa nu-i dau talpa cu 150km/h, pentru ca pot?". :)

    RăspundețiȘtergere
  12. http://www.youtube.com/watch?v=ILf3d434as4

    RăspundețiȘtergere