vineri, 3 mai 2013

Spre civilizare, cu logica si simplitate

             O construcție bună nu se începe niciodată de la acoperiș. E o lege universal valabilă. Pâna la România. Pentru că românii sunt neam ales, unici prin măiestria lor de a face totul invers. Și ne întrebăm de ce nu scapam odata de blestemul meșterului Manole.
           Ecuația e simplă. Comunismul a fost greu, dar s-a terminat. Avem reminescente, bineinteles, dar majoritatea ar trebui sa fie mai puternica. 
           Societate, civilizare, educatie, efort. Niste cuvinte care ar trebui inscriptionate pe bannere si expuse in locuri publice.

8 comentarii:

  1. Niste cuvinte care ar trebui tatuate pe retina, ca altfel nu cred au efect. Asa atunci cand trec pe langa locurile publice inchid ochii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai au fost. De catre comunisti. N-ajuta sa le scrii, n-ajuta sa le citesti. Trebuie sa le inveti de mic sau, daca n-ai avut norocul asta, sa ti le impuna careva. De frica represaliilor sau cu momeala se educa si adultii. Sau, ma rog, poate fi oricand zidita o femeie-zece femei pe post de sacrificiu uman! Parca faceati o catedrala, nuuu? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa, fie de mic cu vorba buna, fie cand esti mare cu frica!

      Ștergere
  3. Eu zic ca tocmai educatia e de vina, nu comunismul. Nu generatiile educate pe vremea comunismului sunt o problema, eu cred ca tocmai generatiile educate dupa caderea comunismului sunt problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am crezut ca daca se anunta niste oameni educati sa ne conduca, noi nu mai avem nevoie de educatie. Dar uite ca ne-au prostit.

      Ștergere
  4. Niste cuvinte care ar trebui intelese, caci degeaba sunt afisate daca nu sunt intelese. Si lumea nu le intelege, Raul. Suna prea bine pt oameni care vor sa faca in viata numai ce vor.
    Cuvanta

    RăspundețiȘtergere