duminică, 19 mai 2013

Asediu

         O vorba scurta am de spus azi, ca e duminica, zi de odihna si de reconsiderare.
         Vorba mea este despre nedreptatea de a te considera invingator intr-un razboi inegal. Despre satisfactiile si prazile de razboi obtinute nu datorita priceperii in lupta, nici a curajului, ci datorita conditiei firave a adversarului. Despre atacul in haita. Despre lovituri parsive date unui adversar ce nu are dreptul la arme. Despre cei care se cred afaceristi, magnati, politicieni, destepti, cand de fapt sunt niste profitori fara scrupule si fara suflet, lasi buni de gura, aciuati in Romania asediata prin taxe si impozite.
          Ma gandesc cat de bine se potriveste in acest context textul din Biblie: "...Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi... Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul, ca sa faceti un tovaras de credinta; si dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva... Povatuitori orbi, cari strecurati tantarul si inghititi camila!..."   (Matei 23)

8 comentarii:

  1. Romania nu este o tara cu o piata de afaceri si o economie reala. E un stat in care un grup, in spatele carora stau niste personaje, detin monopolul si controleaza tot ce poate fi profitabil. Grupul acesta inluenteaza legislativul care da legi pentru interesul lui. Orice om de afaceri serios stie ca, trebuie sa iti faci niste planuri de aaceri pe termen scurt, mediu si lung. In Romania, nu este posibil. Leislatia este atat de des modificata incat orice plan este dat peste cap si mai mereu in pierderea omului de afaceri. Singurul care profita este grupul si cei care fac parte din el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un om puternic poate lupta singur pentru interesul tuturor; el devine lider sau erou.Mai multi oameni slabi nu pot lupta decat in haita pentru propriul interes; ei sunt niste jigodii si cand ajung la putere devin calai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta zic si eu. Concurenta nu mai e concurenta, libertatea nu mei e libertate, democratia nu mai e democratie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu poate exista libertate atunci când ai de a face cu haita. Cu lupii și hienele trebuie să ai spateele acoperit permanent. Și bine ar fi să ai și tu pe cineva alături, să te ajute în luptă, căci haitei nu-i face față decât o altă haită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am pierdut simtul haitei, Ne-a ramas doar simtul turmei speriate.

      Ștergere