marți, 7 mai 2013

Pe dos

            Lipsa fricii genereaza dezordinea. Ordinea survine in urma recunoasterii si respectarii unor criterii (sa nu zicem legi, conceptul de lege fiind perimat de mult).
           Controlul s-a pierdut. Pentru ca cei care ar trebui sa impuna controlul ori au altceva de facut, ori nu sunt competenti. Politicienii rezuma Romania la cateva nume de partid. Autoritatile accepta haosul pentru ca le intra niste bani in plus. Cetateanul nu mai crede in ei si e constient ca trebuie sa se descurce singur, cum poate si cum stie.
          Banul fiind scopul suprem, mai presus de orice, toti il cauta, fara scrupule. Sistemul e pe dos. Banii genereaza dreptatea, legea, libertatea, democratia. Nu invers.

21 de comentarii:

  1. Si eu il caut si tot nu il gasesc, si nu-i corect. Cei care au nevoie de bani nu ii au.Ce ar trebui sa fac pentru ei ? Sa fur, sa omor ? Alta solutie nu mai este

    RăspundețiȘtergere
  2. Sistemul e pe dos de ani de zile si nu s-a schimbat nimic. Sincer eu nu vad calea de scapare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai asa e de la inceputul lumii. Si cand nu erau inca bani, era pamant. Cine are bani sau pamant si le poate mentine, are puterea. De la inceputul lumii. De ce te astepti sa se schimbe asa ceva? Si de ce ai vrea? Noi toti traim asa de la inceputuri, altfel nu stim. E si un mod de selectie naturala. Cine poate oase roade cine nu...bataturici. Parca asa era..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e asa de la inceputuri. Atunci aveau bani oameni destepti, care stiau sa-i administreza. Acum cei cu bani sunt si lenesi si tampiti.

      Ștergere
  4. Si ca femeie, e si mai greu! Sa gasesti pe cineva care sa nu arate a manelist si sa-ti arunce niscai oase, cam greu! Caci nu toate suntem fiicele lui Aaron Spelling!
    Cuvanta

    RăspundețiȘtergere
  5. E greu si nu-i speranta de mai bine pe viitor!
    Seara placuta, Raul!

    RăspundețiȘtergere
  6. cautam banul pentru ca ni s-a inoculat asta, dar ce alta solutie avem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cautam banul pentru ca e o era a banilor.

      Ștergere
    2. Ar fi o solutie, ca femeile sa nu mai fie materialiste. Dar asta nu se va intampla.

      Ștergere
    3. Ele sunt asa ca asa trebuie sa fie!

      Ștergere
  7. Am vazut un reportaj la Mamaia pe o plaja de lux. Zicea foarte vesel un tip: - Furam si noi, ne descurcam, ca si aia din Parlament fura.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai, cand Mircea Vladut ne indeamna sa mancam sanatos si eu am mai raportat din timp in timp cat costa acest mancat ff sanatos, (de ex, de a 2-a zi de Paste, o banana naturala plus 1 covrig natural plus 400 ml apa izvor natural plus 1 l apa de rau gratis, totul numai 9 Euro), pai uite de aia urmaresc eu sa am macar atatia bani cat sa pot manca sanatos plus sa-mi si placa totusi asa cat de cat. De ex de Paste am mancat 2 feliute in forma de semicerc decupat ff frumos de cantalup, (cu raza de cca 3,5 cm si grosimea de cca 4 mm), si mi-a facut mare placere sa manac acele feliute plus ai o felie de cod sarat afumat in forma de cerc cu raza de 3,5 cm si subtire de 2 mm, cu 1/2 lingurita de sos remoulade pe ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Felia de cod a fost pomana...adica nu de mila, ci asa ca eram invitat la o masa festiva. Sosul remoulade chiar ca a fost misto. Feliutele de cantalup m-au costat doar 1 Euro, fiind cu pret redus de cantina.

      Ștergere
    2. Pai dupa tine trebuie sa ne punem la masa cu ruleta langa noi! :))

      Ștergere
  9. Bunul simt, bunul sens al lucrului bine fàcut, bunul sens al faptelor in tot si in toate...respect pentru natura care ne suportà, copiii care cresc si invatà, culturà... .cà de nu, se intoarce tot impotriva noastrà, pe urmà ne mai miràm de ce?! dàm vina pe cine stie cine, cànd de fapt am incàlcat principiile de bazà!

    RăspundețiȘtergere