sâmbătă, 18 mai 2013

Diferente in abordarea turismului

             Sambata trecuta am urcat putin in munti si am luat o teapa frantuzeasca.
             Inca de jos am vazut puzderie de indicatoare si afise cu Grotele preistorice de la Soyons. Ma gandesc ca trebuie sa fie ceva interesant, daca au atata reclama, asa ca am urcat. Ajung la grota, o deschidere frumoasa, cu gratii, afise, pliante, 7 euro intrarea.  De la intrare se vedea putin, o incapere nu mai mare ca un garaj, cu niste manechini ce infatisau o familie, un urs, un leu. De banii astia, e imensa, zic. Am intrat, a inceput tanti sa ne vorbeasca de Neandertal, eu abia asteptam sa intram in vreun tunel prin care sa trecem spre pestera mare. Da de unde! Gaura aia era tot! Nu mai mult de 50-60 m patrati.
              Am mai scris despre cum francezii, cand au o piatra mai mare sau un copac mai stramb, le transforma toate in obiective turistice si fac o gramada de bani.
              Ma gandesc la Pestera Ursilor, la Ghetarul Scarisoara, la Meziad.

6 comentarii:

  1. Pai stai, Franta are deja turisti, trebuie doar sa pescuiesti cativa fraieri si rezisti. In Romania trebuie sa-i aduci in primul rand. Si cand vin totusi sa nu-i fugaresti :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mici capcane in Franta unele obiective turistice. Paradoxal, desi Romania e tara tepelor, nu se practica asa ceva. Adica se practica teapa, dar intr-un mod primitiv, salbatic.

      Ștergere
  2. Si la cate alte locuri, care din pacate nici macar in tara nu sunt cunoscute.

    RăspundețiȘtergere
  3. In Romania nu prea exista preocupare pentru tursim. Nemtii stiu ceva despre Maramures si de legenda lui Dracula. Interesant, pentru o tara care a dat bani grei sa faca promovare din turism.

    RăspundețiȘtergere