sâmbătă, 11 mai 2013

Cum scapam de capuse

             Pentru ca vine vara si pentru ca sunt periculoase, atentie la capuse!

             Înnebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros. Cu toții incercam sa ne ferim de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).

             Căpușa înfiptă în piele poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui singur băt de chibrit. Umeziți capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor! Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Se stie ca prin apucarea corpului căpusei riscam ca saliva acesteia să fie injectată în corp prin ruperea capului insectei înfipte în piele. 
             Această metodă ar trebui răspândită si prin mass-media!

            Consultati medicul!

13 comentarii:

  1. Toocmai am citit ca in UE cazurile cele mai frecvente se gasesc in Austria si Slovenia, si sunt mult mai rare in sudue UE, ca de ex Italia sau Spania, iar la nivel international SUA si Japonia par a fi afectate in mod particular, drept care desigur trebuie ca lume asa isi reconsidere si planurile de vacanta de vara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce modesta si capusa asta! bine ca nu e innebunita dupa parfumuri frantuzesti!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Capusele devin periculoase inca din primavara. Direct la camera de garda la spital sau la Chirurgie trebuie sa mearga persoanele cu probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cunoscut un francez care avea in ureche o familie intreaga. A fost grav.

      Ștergere
  4. Buna idee! Multumesc! :)
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. am fost la doctor anul trecut, nimic grav, doar cà... acum sunt terorizatà.. .. cred cà o anumità substantà prezentà in transpiratia pielei le atrage, nu toti o au... Dacà ies la padure, la iarbà, sunt f.f. atentà, acoperità bine..

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite ca nu stiam. Foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  7. pe mine ma intriga panica asta cu capusele. Am crescut la tara, si tin minte ca erau oile pline de capuse ( erau vizibile cand le tundeam... ), la fel si pe caine am gasit capuse. Nu am luat niciodata capuse, noi copiii, si nici bunicii nu tin minte sa fi spus ceva. Si calaream oile alea...si m-am ascuns si in cusca la caine...
    Dar am luat pureci din cotetul de gaini :D

    RăspundețiȘtergere