luni, 29 octombrie 2012

Cine fumeaza Romania

            Ieri seara, la Romania, te iubesc, s-a vorbit despre mafia tigarilor de contrabanda.
            De fapt nu s-a vorbit, s-a demonstrat clar, cu locuri, nume si functii cum functioneaza sistemul. Cica multe sute de milioane de euro se scurg prin gaura sapata si largita consecvent de contrabandisti. Cica un caraus face cam 3 000 de euro pe noapte. Sunt implicati politisti, vamesi, politicieni. Va dati seama cat de profitabila e afacerea daca o fosta sefa de vama a dat 130 000 de euro unor oameni de afaceri si unor politicieni ca sa ajunga in functie.
            Legea in Romania e putreda. La fel ca cei care o fac. In cazul Trabucul, exista sute de interceptari, zeci de transporturi confiscate, declaratii, etc si totusi nimeni nu e pedepsit. Oamenii vand in continuare tigari ilegal, vamesii urmariti se cer inapoi in functii, politistilor nici ca le pasa.

7 comentarii:

  1. In afara de ceea ce zici tu, eu cred ca adevarata cauza a contrabandei cu tigari este determinata de existenta taxelor suplimentare de viciu. Pentru ca este considerat viciu, pretul de vanzare este mult mai mare decat cel de productie, deci in felul acesta este pur si simplu stimulata contrabanda. Daca tigarile ar avea pretul normal, atunci pur si simplu nu ar fi rentabila contrabanda.
    Ma gandesc ca exista taxe de viciu tocmai pentru a exista sansa contrabandei. Teoretic nu e asa (e pentru venituri suplimentare la buget), dar practic acesta poate fi adevaratul motiv, in toata lumea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e logic ce spui. pentru mine e doar un furt ce trebuie pedepsit, indiferent de circumstante

      Ștergere
  2. Stiu ca ambasadorul american la Bucuresti nu e un personaj tocmai popular, insa zilele trecute a zis o chestie pe care eu o sustin de multa vreme: economia subterana a Romaniei egaleaza, si poate chiar surclaseaza, PIB-ul nostru cel de toate zilele.

    Astfel incat nu ma mai mira ca unii castiga mii de euro din ilegalitati. Si astia-s doar pifanii, carnea de tun, "the expendables"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti dai seama cati bani se scurg din ilegalitatile nespuse...

      Ștergere
  3. @ Intuneric: pai cum sa fie popular cind tocmai caracatita asta o ataca?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ataca? Cine ataca ? Ambasadorul SUA? Are cineva cumva impresia ca nu mai doarme domul acela de grija asta?Pana acum nu a vazut caracatita asta? Are cineva impresia ca astia nu au toate informatiile despre ce si cum in tara asta sau in oricare alta unde sunt ambasadori? Eeeei, hai sa fim seriosi.Nenea asta nu mai este credibil in primul rand.Aici nu e vorba de a suporta/placea caci cine vrea sa-l ia acasa pe nenea amasadarul?!! Aici e vorba de credibilitatea stimabilului amnasador.Faptul ca pana acum s-a pupat pe gura cu cei din guvernarea trecuta si acum ca si cu ceva timp in urma incepe sa-i puta coruptia din Romania, demonstreaza foarte multe in ceea ce priveste credibilitatea acestui nene .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. indiferent, cu o floare nu se face primavara. chiar daca floarea e o buruiana

      Ștergere