luni, 7 mai 2012

Unde e necesara schimbarea?

             De ce se fac schimbari in politica, din moment ce politica romaneasca o duce bine? De ce nu se fac schimbari pe teren?
             Daca politica/politicienii n-ar duce-o bine, si-ar face fiecare treaba. Ca la orice job. Aspiri la o functie buna, implicit la bani mai multi? Baga meserie, frate! Din moment ce dormi si te doare undeva de jobul tau, inseamna ca ai indeajuns. Sa nu mai vorbim de banii cheltuiti pe diverse alegeri si motiuni.
             Pe teren insa, sunt lipsuri mari. E nevoie de schimbari. Nu exista sisteme eficiente, nu exista oportunitati, nu exista civilizatie, siguranta, educatie, randament. Exista haos, nervi, cheltuieli, pericol.
             Logic, unde e necesara schimbarea? De 20 si ceva de ani am asistat la schimbari incat nici nu le mai tine nimeni socoteala. Schimbari politice. Pe frontul unde se duce adevaratul razboi e la fel/mai rau ca acum 20 de ani.

5 comentarii:

  1. Legat si de postarea si comentariile tale din aceste ultime doua articole :
    mie sa stii ca mi-e dor de unii politicieni de la inceputul anilor '90, de pilda epigramistul sau avocatul care venea numai la costume dungate, de zici ca era Tom din desenele animate.
    Mai erau cate unii boemi rataciti pe atunci.
    Nu mai vorbesc de oameni care chiar credeau intr-un ideal si suferisera pt el : Coposu, Diaconescu. Pana si Iliescu, pe partea asta de credinta sincera nu are hiba. :)
    Acum toti astia se trezesc dimineata intr-un partid si la pranz, cand vad ca vantul sufla contrar, trec unde au scuipat.
    Nu vad progresul, atitudinea, civilizatia, profesionalizarea. Totu-i mai rau in politica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi imaginez politica din Ro ca o grupa de gradinita lasata nesupravegheata. ce face unul vreau toti sa faca, unii urla, unii plang, strica jucariile, etc.

      Ștergere
    2. da : egocentrismul e pe la nivelul copiilor de gradinita, intr-adevar ! :(

      Ștergere
  2. Pai tu ce job description crezi ca are un politician ? In principal acela de a vorbi politic in fata publicului. Intr-un fel Mihaeladm are dreptate, ca am impresia ca in epoca imediat post-1989 mai erau unii fie cu educatie profesionala de la Stefan Gheorghiu, fie cu talent actoricesc, care mai aratau asa a politician, dar astia din ziua de azi...de unde naiba sa invete ce e aia politician, si cum sa se comporte, plus ca majoritatea ori se cred si la nivel serios asa destepti din fire fara nevoie de training profesional si de consultanti politici profesionisti talentati, ori sunt zgarciti si nu vor sa dea bani pe coaching adecvat ? Ca un politician cu adevarat talentat nativ asa care sa nu aiba nevoie de nici macar cateva lectii de tinuta, dictie, ceva experienta profesionala, role-model-uri de alti politicieni faimosi, cateva speech-uri facute de altii, etc e mai rar. Insa, in general am remarcat ca intelectualii si profesionistii din Romania ff adesea se cred ca ei sunt buricul pamantului si sunt mai destepti decat toata lumea...(pacat in care eu ma includ si pe mine, ca am remarcat asta si la mine de destul de multe ori, chiar daca eu nu sunt intelectual sau politician, insa am si eu o doza buna de narcisism balcanic, in plus fata de ala individualul)...ceea ce nu inseamna ca nu exista sau nu pot exista si oameni cu adevarat talentati pe diverse domenii, incl politica, ba chiar si genii si in Romania, dar e vorba ca e nevoie de numere mai mari si de ceva standarde profesionale, ca sa nu mai faca nervi nejustificati la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai pus punctul pe i. asa este, nu sunt pregatiti dar sunt mandri, nu sunt educati dar sunt nesimtiti.
      eu nu pot intelege si spun asta simtind un fior rau, ce fel de radacini pot avea ca nu-i poate misca nimeni de la locul lor? pentru ca aproape tot poporul stie ca nu sunt competenti in functii.

      Ștergere