duminică, 13 mai 2012

Rosia Montana la Romania, te iubesc

           Azi, la Romania, te iubesc puteti vedea un reportaj bun despre mai multe feluri de aur ce se gasesc la Rosia Montana. Despre cum unii sfideaza orice lege in goana lor dupa bani facuti usor si rapid. Despre egoism si lacomie. Despre case facute din carton cu 4 caramizi in loc de fundatie. La fel se intampla si la constructia autostrazilor, a parcarilor, etc. Oameni bine informati se pun in fata infrastructurii si cer bani multi pentru a da o sansa la mai bine urmasilor lor.
           Daca acele case de la Rosia Montana sunt construite ilegal, ar trebui daramate pe loc, fara somatie, fara explicatii. Doar ca sa inteleaga speculantii ca nu tot ce zboara se mananca si ca banii se fac prin munca.

6 comentarii:

  1. Rudolph Aspirant a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Rosia Montana la Romania, te iubesc":

    Pot sa iti spun ca cu acest articol bine scris din punct de vedere jurnalistic ai reusit sa ma convingi sa dau click pe site-ul de Internet Pro-TV. Acel post de TV ar trebui sa te plateasca pt ca ii faci reclama. Despre situatia exploatarii din Rosia Montana nu ma pot pronunta pt ca habar nu am despre ce e vorba, in afara de faptul ca am remarcat ca apare din cand in cand mai proeminent la TV si in mass-media cand exista vreun alt motiv mai serios de anxietate sau posibila insatisfactie generala in crestere, de ex sanatate, criminalitate, pensii/salarii de mizerie, un nou guvern incompetent, etc. In orice caz, eu personal aplaud postul Pro-TV pt colaborarea la mentinerea linistii si ordinii sociale stradale in cadrul UE in timpul acestei duminici cand in Romania oamenii vor sta cuminti si se vor uita frumos la TV in loc sa isi faca cumva idei si sa iasa cu zecile de mii in strada la diverse proteste masive ca in Grecia, Franta, Spania, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era prin spam comentariul tau.
      Rosia M. isi asteapta soarta. ori se vinde ori e exploatata de noi. niste speculanti au construit case pe zona de exploatare. cum le-au construit? fara fundatie, doar din rigips, sunt de fapt niste machete imense. ca sa poata cere bani/despagubiri. plus ca sunt construite ilegal, fara acte, fara autorizatii.

      emisiunea Romania, te iubesc e cea mai buna emisiune tv. e singura de fapt care merita urmarita. s-au facut niste anchete f bune in cadrul acestei emisiuni, ramai socat cand vezi ce se intampla in Ro. problema e ca desi se arata clar hotia si coruptia, cu fapte, oameni, martori, imagini, acte, nu ia nimeni nici o masura, fara ecou. e strigator la cer

      Ștergere
  2. Da, Romania Te Iubesc e o colectie uimitoare de reportaje, era si pe vremea lui Carmen Avram, dar vad ca au mentinut stacheta sus.
    Am vazut despre ce e vorba cu acele case - construite fara autorizatie, butaforie pura, tocmai pentru a scoate rascumparari de la companie.
    Nu exista buni si rai, ci umanitate cu bune si rele.
    In toata chestia asta cu RM eu nu-s nici de partea localnicilor, suficient de lacomi, nici de partea companiei (si ea suficient de lacoma si de lipsita de scrupule). Sunt de partea mediului si a resurselor, pe care toata lumea se grabeste sa le distruga si sa le consume ca si cand peste 10 ani vine sfarsitul lumii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am remarcat. oamenii de acolo traiesc intr-o saracie lucie. dar cica nu vor sa plece, ei acolo s-au nascut. instruiti bine. un mos cerea 15 miliarde lei vechi pe casa lui darapanata. daca exageram, normal ca nu merge bine.
      eu zic asa: Romania nu e capabila sa gestioneze RM. totul depinde ne capacitatea de a negocia procentele.

      Ștergere
  3. Eu adaug atata: prin nu stiu ce tara saraca din lumea a 4-a s-a descoperit un zacamant de aur.
    50% este partea guvernului si 50% este partea firmei.
    De ce la noi partea Statului este 4%?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca e 4% parca din profitul de vreo 5 miliarde, cam 3,5 ar reveni statului

      Ștergere