miercuri, 16 mai 2012

Pareri emise din fotoliu - aviz tuturor emigrantilor

            Urmatoarele cuvinte sunt strict in apararea mea si a celor ca mine, consecinta a instinctului de autoaparare. Pentru ca sunt emigrant temporar.
            De ce emigram? De foame si lacomie. De lene. Din cauza lasitatii. Pentru ca suntem ratati. Pentru ca suntem cocalari. Pentru ca avem fumuri in cap. Pentru ca suntem figuranti. Pentru ca vrem sa stricam imaginea tarii. Vezi aici SURSA.http://konkursman.com/2012/05/15/scrisoare-catre-emigranti-plecati-d-acasa-plecati-cu-pluta-etc/

            Fara rautati, ca sa ai astfel de judecati trebuie sa ai cel putin un gard inalt dupa care sa te ascunzi ca sa nu vezi mizeriile.
            Si inca ceva. Daca nu erau emigrantii, poate si in ziua de azi romanii ar fi baut doar sifon sau Brifcor, iar strainii n-ar fi stiut decat Ceausescu si Dracula.

            Aviz special Rudolph Aspirant.

16 comentarii:

  1. Adica din cauza lui Rudolph a disparut Brifcorul?

    RăspundețiȘtergere
  2. LOL ! Eu credeam ca e un indemn sa citesc articolul respectiv linkat mai sus. L-am citit si am scris un comentariu in vreo 300 de cuvinte in care explicam ca eu personal mi-am dat seama de fapt ca in fond am plecat pt ca romanii nu mi se par indeajuns de sexy pt gusturile mele personale, plus am recunoscut din prima ca am plecat din lene si pt bani, adica sa ma intretina unii mai bogati decat unii mai saraci. (Comentariul e inca la moderat, nu stiu daca va aparea vreodata.) Despre Brifcor declin orice responsabilitate, eu personal nu am consumat niciodata, ca mie nu imi place sa abuzez de bauturile carbogazoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci Raul te-a trimis (fara intentie) la un articol aiurea, unde tu ai tras ditamai comentariul, care nu se stie daca va fi publicat vreodata?

      Beton!
      :))))))))

      Ștergere
    2. Eu sunt ff fraier din fire. Mi s-a mai spus ! Si mi-a zis si mama de nu stiu cate ori sa nu ma iau dupa ce zice Gigel, Ionel, Raul, etc !

      Ștergere
    3. hey, eu l-am trimis la articolul din link! asta era indemnul. eu nu stiu ce ati inteles voi! :))

      Ștergere
  3. Eu ma abtin sa-mi dau cu parerea despre moralitatea emigrarii, caci consider ca aceasta decizie ii apartine fiecaruia in parte si poate ca fiecare are motivele lui. Cine sunt eu ca sa judec pe altul? Nici nu pot face asta fara sa gresesc, caci, cum am spus, nu pot sa-i bag pe toti in aceeasi oala.
    Eu nu cred ca diversificarea bauturilor sau a altor produse de pe piata noastra are vreo legatura cu emigrantii (sau cu bunatatea civilizatoare a comerciantilor), ci cu nevoia de a se extinde si pe alte piete a companiilor care vor sa-si creasca profiturile. Nu trebuie sa multumesc nimanui pentru ca-si vinde marfa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e mai bine asa, sa te abtii. dar cand te priveste pe tine discutia, te abtii? sau te aperi? e ca si cum as incepe eu acum sa spun ca cei care au ramas sa lucreze in fabrici si uzine sunt fomisti, lacomi, lasi, prost crescuti, etc. nu te-ai apara?

      Ștergere
  4. Deci am aprobat draga Rudolph comentariul tau, pt ca nu mi s-a parut nimic nelalocul lui, decat daca ai inventat ceva, lucru pe care eu nu am de unde sa stiu.
    Eu am tot precizat in articol si comentarii ca am scris pt cei care denigreaza tara din care au plecat. Din parta mea, cei care nu o denigreaza nu ar trebui sa citeasca si sa se simta vizati de unele epitete.
    Zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar fi mai corect si mai demn sa-ti asumi ce ai scris. fara alte incercari de eschiva.

      critica e buna. cred asta cu tarie. la fel cum cred ca doar scoaterea buruienilor din pamant duce la o recolta buna. dar ca sa le scoti trebuie sa le identifici. spun ce vad ca se intampla in Romania, nu ce vreau sa vad ca se intampla. si am patriotism. si dragoste de tara. mai mult decat multi. altfel, as scrie despre Europa, dar nu Europa ma intereseaza.

      Ștergere
    2. Eu ma angajez ca daca o sa ma intrebe pe mine personal cineva direct despre o problema specifica din Romania, recunosc ca nu pot promite sa spun numai lucruri bune despre Romania, dar in general am sa incerc sa spun lucruri verificate si mentionate de surse reputabile, de ex rapoartele despre Romania de la Dept de Stat SUA, sau diverse dept de monitorizare UE, chestii din astea oficiale, cu statistici de mortalitate infantila, disfunctionalitatile sistemului judiciar, etc. Noroc ca nu ma intreaba pe mine prea multa lume despre Romania, ca se vede clar ca eu nu am decat experienta destul de limitata decat despre sectoarele 2 si eventual si 5 pe langa Sun Plaza si 6, zona complexul comercial Orizont, Bucuresti, ca altfel as avea de lucru sa studiez rapoarte de zeci de pagini ca sa stiu ce trebuie sa zic ! Dar sa stii ca si eu am reusit sa educ cativa norvegieni despre ceva ce nu stiau, de ex le-am povestit despre Dracula, ca soferii de taxi si barmanii norvegieni cu care am mai discutat eu pe aici nu stiau decat de d-na Herta Muller si de dl Cartarescu si despre politica externa a Romaniei catre statul Israel in perioada pre-1989, si chiar s-au mirat cand au auzit ca Dracula e din Romania, ca NU stiau, ei credeau ca e de origine americana !

      Ștergere
  5. Raul, nu ma eschivez deloc. Am exemplificat cat de usor este sa denigrezi o tara pe baza unor surse aiuristice si pe niste fotografii nereprezantative.
    Da, de acord cu Rudolph, cand discuti despre o tara trebuie luate in calcul surse cat de cat verificate, multiple, si mai ales cu o atitudine nuantata, nu de tip Romania e naspa si gata, ha ha uite ce poze am gasit pe net.
    Si tot dau explicatii pt ca vad ca nu prea s-a inteles ce am vrut sa zic, ceea ce inteleg perfect pt ca si eu cand vad articole rautacioase la adresa tarii mele ma oftic si nu mai vad nuantele :)
    No, eu am terminat cu subiectul acesta, va doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu plasez nici de o parte nici de partea cealalta.Eu nu cred nici ca emigrantii au adus Coca Cola in locul brifcorului si nici ca ei au facut Romania de rahat .Eu cred in libertatea fiecaruia de a decide ce vrea sa faca in si cu viata lui, in libertatea fiecaruia de a trai acolo unde se simte capacitat si implinit .Nu am nici tendinta de a-i ridica in slavi pe cei care au ales sa traiasca in alta tara pentru ca au facut-o in mod sigur pentru ei si nu am de ce sa-i consider mai sus decat cei care au ales sa ramana .Din pacate, fie ca au plecat fie ca au ramas , noi romanii avem si noi metehnele noastre, apucaturile noastre pe care ni le manifestam indiferent pe unde -am fi.Sigur, ne e mai usor sa ne manifestam pe ulita noastra decat de ditamai bulevardul altora si mai ales daca reusim sa o facem si in anonimat , adica sa nu ne asumam raspunderea faptelor nostra e si mai bine.Eu respect fiecare om in parte indiferent ce a ales sa faca cu si in viata lui.Daca e OM merita respect daca nu , putin imi pasa unde naiba a ales el sa traiasca , tot hahalera se numeste .Nu inteleg reactia ta Raul.Esti un tip educat si mintos , de ce nu alegi varianta Ignore in astfel de cazuri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru ca am luat-o personal. si pentru ca de 8 ani sunt printre straini si in fiecare moment imi doresc sa ma pot intoarce in Romania fara sa trebuiasca sa gandesc milimetric fiecare pas ca sa nu ma fure nimeni. pentru ca iubesc Romania, dar chiar daca as alege sacrificiul si renuntarea, tot nu s-ar schimba multe.
      nu-mi plang de mila, am un statut bun in Franta, la fel cum as avea in toate tarile prin care am mai fost. dar apartin tarii mele.

      Ștergere
  7. @raul,eu sunt de parere ca cei care isi critica in mod nedrept tara din care se trag nu fac altceva decat sa-si puna singuri rahat in cap(scuze pentru expresie).Romania e o tara cu bunele si multele ei rele, rele care de fapt ni se datoreaza in exclusivitate.Chiar nu avem de ce sa ne plangem pentru ca ne facem singuri rau cu o placere inexplicabila.Eu am prieteni francezi , americani, englezi etc, nu am observat niciun fel de problema vis a vis de noi .Avem insa un apetit ciudat de a ne face de doi lei si de a nu reactiona atunci cand ar fi vital sa o facem.Nu stiu ce sa mai zic .Om mai fi noi urmasii dacilor?!!!Eu nu cred ca merita sa o iei personal.Tu esti o persoana respectabila , esti ceea ce eu numesc OM.Fata aia care a scris pe acolo are si ea dreptatea ei.Cunosc personal romani plecati din tara , exact din motivele invocate de ea si care arunca cu mizerii in Romania cu o placere care, sigur e caracteristica prostilor .Dar ce treaba ai tu cu asta?Pe mine categoria asta ma lasa rece.Ei sunt asa cum sunt, indiferent unde i-ai duce sa traiasca .Sunt ca in zicala aia cu unii tarani raman tarani si in mijlocul Parisului (prin taran intelegand evident badaran/prost crescut/ om de nimic/necivilizat/needucat).In rest fiecare e liber sa faca ce doreste .Nu am frustari in legatura cu cei care au ales sa traiasca in alta parte .Si m-am tot gandit la plecare .Inca ma mai gandesc.Dar nu din motive financiare ci din dorinta de a trai intr-un mediu normal.In Romania nu saracia e obositoare si haosul, insecuritatea, minciunea si ipocrizia, necistea , hotia etc.Salut, sa fii bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu numai pt bani sunt plecat. imi place sa traiesc civilizat si in siguranta. e putin bizar ca traiesti in siguranta in tara straina.

      Ștergere