vineri, 18 mai 2012

Jurnalisti de duminica

            Sau acei jurnalisti care si-ar vinde mama ca sa le apara numele undeva. Sau acei jurnalisti care nu mai stau de vorba cu tine pentru ca au avut curajul sa scrie ca magazinul din coltul blocului a furat o pensionara cu 50 de bani iar acum proprietarul ii alearga dupa blocurile din cartier.
            Provenienta speciei: parinti marcati de pathosul Simonei sau al altora se imprumuta in banci ca sa-si bage copiii la jurnalism. Dupa cativa ani, iese el, jurnalistul, gata de lupta. Baga CV-uri, merge la interviuri. Dar nu accepta orice post, ca e inteligent, integru si in baza caracterului sau va face revolutie printre jurnalisti. Dupa o vreme intelege ca e mare concurenta si mama are rate de platit. Si accepta sa scrie. Ce? Nu conteaza. Cum?
 Nu conteaza. Cand? Nu conteaza. Pe cati bani? Nu conteaza.
          

8 comentarii:

  1. Nu e totul asa de roz cum pare din afara. O cunostinta care a lucrat la un ziar imi povestea cum alerga de dimineata pana seara, scria un articol si cand se ducea la redactorul sef, acesta nu i-l aproba din diverse motive de multe ori... A doua zi o lua de la capat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. normal. statutul de jurnalist nu e mare branza.

      Ștergere
    2. Pai sigur ca da pentru ca de obicei au un obicei , e adevarat e aproape generalizat, pui un sef idiot ca sa-l poti tu suci dupa bunul plac.

      Ștergere
  2. Nu au reguli , nu au nici o etica , morala este aruncata la cos , oameni care par a fi seriosi se prostitueaza pentru cativa firfirei in plus . Traiasca santajul de orice fel ! Caderea este libera ! Nu conteaza profesionalismul si veridicitatea informatiei . Conteaza numai senzationalul ! Heheheee . Va mai amintiti de violatorul de gaini din EZ din primii lui ani de existenta ? Asta e !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei sa-i vezi acum , in camapnie electorala cese mai lingusesc pe langa panaramele astea de politicieni sa prinda si ei un mic os de ros.Dar si astia care cica vor sa ne conduca destinele (mai ales pe plan local) sunt tembeli de-a dreptul.Cum sa iei tu un ziarist sa lucreze la imaginea ta cand el nu e in stare sa-si vanda articolele/emisiunile.Sunt atat de inepti si imi creaza o asa lehamite ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am scris numai tampenii din repezeala.Asta e meteahna mea, nu stau bine cu rabdarea .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stai linistita, la ce apare prin ziare, asta ce ai scris tu e arta pura...

      Ștergere