joi, 3 mai 2012

Inevitabilul lant de consecinte

           Conduceam prin Austria spre Germania si ascultam radio. Nu stiu bine nemteste dar am inteles ca trei romani au jefuit un magazin de bijuterii la Viena.
           M-am gandit cati dintre cei din jurul meu, din trafic, asculta acelasi post de radio si cati ma injura pe mine, ca roman. Nu-i acuz pentru ca ar fi vrut sa ma bage in parapet. As face la fel. Ii acuz pe cei care ma obliga sa le suport consecintele. Ei numara banii si eu incasez injuraturi.

18 comentarii:

  1. Din cauza unora suntem bagati toti intr-o oala...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai ca eu imediat plec in Polonia pentru 10 zile! Sa vezi atunci cate de genul o sa public pe blog...totusi...sper sa nu indur asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. polonezii au si ei simtul emigrarii si cam stiu despre ce e vorba. o sa vezi cat au evoluat polonezii. pentru ca au stiut sa profite de sansa pe care o da vestul

      Ștergere
    2. relatam pe blog si vom trage concluziile ;)

      Ștergere
  3. Pai ce tu/voi cand auziti ca in America a mai ucis unul vreo 6 oameni cu o arma de foc in vreo scoala sau un loc de munca va ganditi automat ca americanii au tendinte de criminalitate violenta insetata de tras cu pusca in oameni asa din fire, ca popor intreg ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Rudolph, nu ne gandim, dar nici nu se intampla atata de des ca furturile facute de romani. In plus, SUA sunt o mare putere economica si la ei se presupune ca stresul produce astfel de deviatii. Romania este o tara saraca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cei care comit crime sunt eliminati pe veci din societate. cei care fura, gainarii, asa cum ii spuneam lui Rudolph, vor reveni intotdeauna

      Ștergere
  5. Insemnarea ta mi-a adus aminte de taica-miu, care ma tot bate la cap sa-mi reinnoiesc pasaportul pentru iesirea in Austria, din iunie... Cumva, pasaportul ar mai reusi sa spele din imaginea de roman...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. ce pasaport, nu inteleg? atunci hai sa ne schimbam si numerele la masina, si numele si limba, etc.

      Ștergere
  6. multumim educatiei, ca multi din oameni sunt constienti ca daca un tigan fura, nu inseaman ca si restul fac la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar sunt cativa care nu sunt constienti si asta conteaza.

      Ștergere
  7. Un neamţ sau austriac inteligent poate face diferenţa , aşa că şi pe ei eu îi condamn . Orice pădure are uscături , una „flămândă” ca noi , normal , are mai multe , dar asta înseamnă că diferenţa este cu atât mai uşor de remarcat . Important este să nu generalizăm şi poate măcar aşa să-i marginalizăm , căci de educaţie în nici un caz nu poate fi vorba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorin, sunt unii care fac diferenta. pune-te o secunda in situatie. esti in trafic si auzi la radio ca niste bulgari, sa zicem, au facut un jaf la tine de oras. apoi vezi langa tine in trafic o masina cu numere de Bulgaria. nu te gandesti la nimic?
      nu generalizam, dar consider esential sa ne aparam nevinovatia.

      Ștergere
  8. Uscaturi sunt in fiecare padure. Daca italienii vin la noi si ne vand margici cu un milion si e fura de bani spunem ca toti sunt la fel. Daca 2 baieti destepti portughezi si-au facut o biserica unversala din care fac in jur de 1 miliard pe slujba inseamna ca toti sunt talhari? Generalizarea e o tampenie. Toti au uscaturi, dar nu le scot in evidenta ca noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii care e problema? eu n-am auzit de acei italieni si de portughezi, insa de romani am auzit. si pentru ca li s-a acrit de romani si pentru ca fac prea multe prostii.

      Ștergere