marți, 22 mai 2012

Dreapta sau stanga?

            Aud ca un chirurg a operat un copil la mana stanga, cand acesta avea probleme la mana dreapta. Pai si copilul, nu se gandeste ca daca sta cu spatele la consultatie, iar pe masa de operatie sta cu fata in sus, dreapta e stanga si invers? Doar omul e doctor, nu instructor auto!

10 comentarii:

  1. Chestiile astea se intampla destul de surprinzator si neplacut de frecvent peste tot in lume, chiar in ciuda etichetarii clare cu o banda adeziva, sau cu o bratara, sau cu o culoare pictat pe piele partea care trebuie operata. In QA (quality assurance) este considerata de obicei, din cate am inteles eu, o eroare de sistem, desi desigur asta nu absolva de responsabilitate oamenii direct implicati din acel sistem, in acel caz specific, iar pacientul in aceste cazuri, daca este sub anestezie generala, sau in orice caz minor sau fara capacitate indiferent de anestezie, nu are raspundere, deci nici o vina, si trebuie oferite reparatii adecvate consecintelor atat pacientului, cat trebuie incercat de optimizat si sistemul astfel incat frecventa acestor erori sa se reduca la minimumul posibil acceptabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e si mai si, sa ai marcata mana cu o banda si totusi sa lucreze la ceaalalta mana...

      Ștergere
  2. Stiam eu ca desi "Grey's Anatomy" a luat o pauza (intre sezoanele 8 si 9), iar "House M.D." se pregateste de pensie, tot vom avea parte de scene distractive.

    Atat de distractive, incat de-atata ras te-apuca plansul si dracii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai punctat bine. doar nu se lasa doctorii din Ro mai prejos de ceilalti...

      Ștergere
  3. A mai facut 2 gafe mari pana acum. Trebuia dat afara demult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca dreapta era defecta si a fost operat la stanga , nu conteaza prea mult . Totul e sa se fereasca de-acum incolo de raceala faiantei din baie ...sa nu faca reuma la coate ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil asta i s-a spus copilului dupa ce a fost taiat la ambele maini

      Ștergere
  5. oups ... iar era sa pun ... INTREBARILE!! :))

    RăspundețiȘtergere