marți, 8 mai 2012

Da presedintele, unde e presedintele?

           Dupa cum ziceam, in Romania s-au reinventat multe. Inclusiv pozitia presedintelui. La ce bun sa fii presedinte intr-un stat ca Romania? Nu te asculta nimeni, nu-ti cere nimeni parerea, te injura toti, incet devii apatic si indiferent si ti-e groaza pana si sa iei un costum pe tine si sa mai tii 2-3 discursuri. Asa, sa nu uite lumea cum te cheama.
           Nu e presedintele tare-n stat? Nu ar trebui presedintele sa mai controleze din cand in cand ce se intampla in tara lui? Eu sa fi fost presedinte si sa aflu ca unii umbla cu motiunea, i-as fi adus de urechi in birou: „Mai mucosilor, vreti la putere? Da ce stiti voi sa faceti? Ce aduceti voi nou si eficient pentru tara mea? Ia mars la treaba, daca nu, catrafusele si-acasa cu voi!” „Pai sa vezi, ca legea, ca votantii...” ”Ce lege? Ia respectati voi legea primara, si apoi mai vorbim!”

14 comentarii:

  1. probabil ca nu te inteleg bine. Dar daca totusi am inteles, nu prea avea Basescu loc de intors ...

    RăspundețiȘtergere
  2. nici eu nu te inteleg. :)) vrei sa zici ca Base nu a avut ce face decat sa asiste la degringolada?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai lui Basescu, ca politician, ii convine sa se distruga altii intre ei, sa se discrediteze toti rand pe rand in ochii publicului, ca el sa iasa cu "basma curata". Ce, parca Sarkozy sau alti presedinti nu ar face si chiar nu au facut la fel ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Zau, cred ca ai o imagine prea literar-romantica despre polticieni si presedinti, iar despre primul ministru nici nu indraznesc sa te mai intreb ce parere ai tu re care ar trebui sa fie job description-ul unui prim ministru in Romania, cf Constitutia curenta sau chiar a uneia posibil optimizat amendate ! Uneori chiar mi-e teama ca ai aspiratii de nivel de suporter jacobin !...desi, desigur acum ca in ultima vreme au inceput incet incet sa fie si ei reabilitati datorita eforturilor unor membri ai PS Francez, aflam ca nu erau chiar toti toti asa de fiorosi, cum inca ii descriu suedezii la TV in anumite foiletoane, ba chiar unii or fi fost chiar bine intentionati si patrioti autentici din fire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar m-am gandit daca tie nu ti s-ar fi potrivit mai bine factiunea post-revolutionara a montagnarzilor decat a jacobinilor..oameni descrisi ca neuniti ideologic anume insa interesati in actiune nu teorii, (ca girondinii), initial uniti ca interese comune de "oameni de actiune" cu jacobinii, insa mai apoi in frunte cu Marat si Danton anti-Robespierre ulterior despartiti si de jacobini pt ca ei tineau in general cu binele oamenilor sarmani, nu cu binele mai larg al ordinii sociale promovate, (chiar pana la Teroare), de jacobini ! Desigur ca pana la urma atat Danton, cat si Robespierre au incasat-o, (primul acuzat de coruptie financiara si ca era ba cu unii, ba cu altii, al doilea din cauza ca a devenit prea intransigent cu Teroarea lui cu tot), si pana si bietul dl Marat, cel mai autentic sincer si milos dintre toti, a sfarsit-o si el, aproape total nevinovat/poate doar usor vinovat de prea multa naivitate, si inca si nejudecat in vreun tribunal, dar chiar accidental cred eu, (in ciuda teoriilor conspirationiste), din cauza unei doamne prea pasionale din fire, care l-a asasinat cand incerca si el sa faca o baie !

      Ștergere
    2. Eu acuma CHIAR ca nu mai stiu cu cine sa votez nici eu ! (Eu, asa, la nivel principial, tot ce imi doresc este sa supravietuiesc si sa ies la pensie linistit, ca sa-mi pot scrie si eu acel tratat de eticheta comportamentala si de standarde profesionale pt oamenii legati de Arte...eu fiind de fapt probabil cel mai periculos la nivel ideologic dintre toti !)

      Oare sa votez cu tine-Marat sincer altruist suporter si agitator de nivel jurnalistic sans-culottes, sau cu Mircea Vladut care pandeste din umbra ca eroul lui, Napoleon Bonaparte, sa se epuizeze toti, girondini, jacobini, montagnarzi, unul cate unul, asa fragmentati si neuniti, (dupa cum chiar tu ai reamarcat, probabil chiar corect la un anumit nivel, din cand in cand), ca sa vina el triumfator si sa ne zica, "v-am zis eu ca revolutia voastra nu va duce la nimic bun, si toata sandramaua statea sa se darame oricum, hai mai bine sa atacam intreaga Europa" ?

      Ștergere
    3. voteaza cu amandoi. eu nu ma supar. pai daca e s-o iau in freza, ca cei doi, mai bine nu. as face eu ceva pt tara mea, da nici nu mi-as da viata, nu de alta dar oricum nu se va schimba nimic.

      Ștergere
    4. Dar de o soarta posibil nefericita, (desigur, Doamne fereste + bat in lemn de 4 ori !), total accidentala, sau cel mult cauzata din lipsa sufienta de servicii de securitate, sau din neatentie fata de importanta lor, ca cea a d-lui Marat, (asasinat in cada de d-na Charlotte Corday), nu cred ca te poate feri vreo decizie daca sa te angajezi politic sau nu.

      Ștergere
    5. Eu, ca de obicei prudent din fire, as incepe orice posibil angajament politic re o situatie inca in dezvoltare, in primul rand cu asigurarea bazei juridice clare si autentic functionale a unui sistem de siguranta + securitate optim functional...dar desigur, asa ceva nu e prea la moda de scris in lb romana contemporana, care e inca preocupata de reconstructia curentului literar romantic, (cu accente nationaliste pe alocuri), din sec XIX.

      Ștergere
    6. ce intelegi prin baza juridica si securitate? te referi la protectia ta ca politician, adica un avocat bun si 2-3 garzi de corp?

      Ștergere
  5. Eu am o serie de nelamuriri.Cine sa-i indemne pe aia de respecte legea fundamentala?Basescu?pai el a fost primul si poate cel mai mare prafuitor al tuturor legilor .Ba eu sunt de parere ca alternanta la guvernare este foarte buna.Pe urma ma mai uit si ce se intampla in Europa .Doar nu suntem atat de naivi sa credem ca noi facem numai ce dorim.In privinta lui Basescu imi pare rau, nu il recomanda nimic .Pe de alta parte caderea guvernului Ungureanu ii vine lui Basescu manusa.Asteapta si ai sa vezi.Daca erai tu presedinte trebuia sa stii ca fiecare are dreptul democratic de a te contesta, injura, denigra.Nu-ti place, ramai persoana fizica neimplicata in viata publica

    RăspundețiȘtergere
  6. la asta m-am referit si eu. sa stai si sa vezi cum tara ta e minge de ping-pong.

    RăspundețiȘtergere
  7. hmm, pai e ca in roverb : cine seamana vant culege furtuna.
    Cum sa ceri sa fii respectat cand i-ai facut de doi lei pe toti pana acum?
    Pacat de inaltimea functiei asteia, mai avem nevoie macar de unele functii pe care sa le respectam.

    RăspundețiȘtergere