sâmbătă, 5 mai 2012

Cum se pedepseste o semi-crima in Romania

            Ma refer la cazul pacientului care a cazut de pe targa si a murit, in spitalul de la Sibiu. Caz care se repeta de ani buni in spitalele din Romania. Spun semi-crima doar ca sa nu fiu dur, probabil s-ar fi putut tine si omul putin mai bine de targa.
             Cum se pedepseste o astfel de neglijenta? Pai, doctorul s-a ales cu o reducere a salariului pe o perioada de trei luni. Saracul! In mod cert va cere mai multi bani de la pacienti, sa umple gaura. Asistentele au fost mustrate in scris. Wow! Brancardierul a fost mutat la alta sectie. Probabil unde nu sunt scari sau unde targile au centuri.
             Cate cazuri cunoasteti in care oamenii merg la spital sa se faca bine si se intorc adusi de altii, cu mainile pe piept?

12 comentarii:

  1. 1. exista multe cazuri de decese in spitale peste tot in lume, si nu sunt chiar toate din cauza de erori medicale, ci chiar din cauza de erori de sistem, sau pur accidentale;
    2. nu inteleg ce rol a avut medicul in acel incident de transport inadecvat cu echipament inadecvat, decat daca poate el/ea a fost persoana care a recomandat expres folosirea acelei targi in mod inadecvat, plus cel care se ocupa ca raspunzator de educatia si screening-ul de angajare si straea de functionare a brancardierilor, de dotarea cu echipament posibil inadecvat al acelui spital, si poate si de neacordarea unor masuri de urgenta imediat minim necesare recomandate in cazul unui incident atat de frecvent care este caderea (din pat, din picioare, de pe o targa, etc) unui pacient intr-un spital.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vorba de decese oarecum nejustificate posibil inacceptabile in spitale, nu de decesele generale cauzate de boli, pt ca asa, din cauza de diverse patologii inevitabile, moare o gramada de lume fie in spitale, fie in parcari de spitale, sau camere de garda de spitale, fie in curtea din fata sau din spatele spitalului, in saloane, pe coridoare de spital, etc, in continuu, desi, desigur, este preferabil sa se moara frumos la pat, inconjurat si de cei dragi, daca e posibil.

      Ștergere
    2. Nu inteleg chiar de loc nici contributia asistentelor medicale la acel deces ? A explicat ceva concret posibil ajutator informativ in mass-media, sau doar a fost prezentat asa la nivel de inca un caz de interes de circ-scandal + cu infierarea celor presupusi vinovati la gazeta negativa de perete, alegandu-se dirijarea nemultumirilor generale ale publicului re sistemul de sanatate din Ro catre anumiti tapi ispasitori imbracati si pe post de momaii numai bune de ars in public in uniforme caracteristice arhetipale (medicul, lucratorul sanitar, etc).

      Ștergere
    3. Daca e vorba de continuat acest trend jurnalistic, eu chiar as sugera, supralicitand, alegerea unor cazuri si mai semnificative imagistic si mediatic de mare impact de public, de ex alegerea infierarii unui medic evreu, (ca pe vremea epurarii medicilor evrei de pe vremea lui Stalin), a unor asistenti medicali de tip calugar catolic, (ca pe vremea Reformatiei anti-catolice), a unui administrator de spital cu dosar la Arhiva Dosarelor Securitatii, plus a unor brancadieri de origine etnica tiganeasca carora le-ar place eventual ca hobby sa il asculte si pe Sorin Copilul de Aur in timpul navetei zilnice la serviciu.

      Asa ii vom da publicului larg nemultumit ocazia si mai precisa de a-si dirija nemultumirile exact in mod adecvat secolelor anterioare celui curent, si poate ca in sfarsit si mass-media in lb romana, prin terapie de soc de tip catarsis de nivel jubilant orgiastic, sa treaca si de posibilele conflicte si nemultumiri acumulate de saraca de ea de secole, sa ajunga cu bine o data si la nivelul sec XXI.

      Ștergere
    4. la noi se intampla prea des ca sa nu vorbim despre asta. daca mergi intr-un spital din Ro, vei simti in aer acea indiferenta si acea mandrie specific romaneasca, asistente pe tocuri, rujate, cu cafele in mana, doctori care-si trateaza bine doar neamurile, brancardieri apatici, etc.

      Ștergere
    5. exista cazuri cu gramada. dar sunt musamalizate si se sting repede. cred ca cel mai grav e cand e vorba de copii.

      Ștergere
  2. Familia trebuie sa dea in judecata spitalul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine ma seaca un lucru: de ce dam vina mereu pe oamenii care lucreaza acolo? Poate s-a rupt targa, de ex.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu transporti bolnavi pe o targa ce sta sa se rupa. nu urci targa pe scari. de aia transporti bolnavul pe targa, ca sa-l mentii cel putin in starea in care este.
      stii de ce dam vina? pentru ca poate maine, Doamne fereste, ajung eu sau un cunoscut de-al tau in acea situatie.

      Ștergere
  4. Am citit informatii mai de ultima ora in presa din Sibiu. NU a fost vorba de NICI o TARGA. Omul era un pacient la oncologie, lasat sa se deplaseze pe picioare catre sectia de radioterapie si inapoi, condus de catre un infirmier in sus si jos pe niste trepte, deoarece acel spital ultramodern se pare ca nu are lifturi speciale dedicate transportului de pacienti. Si venind inapoi de la raze catre salon in jos pe trepte, probabil ca intr-o stare de hal far de hal deja preeexistenta, a cazut pe trepte si a facut traumatism cranio-cerebral cu plaga sangeranda la scalp. Dupa care a fost trimis la camera de garda, unde i s-a cusut plaga de la cap, insa nu s-au facut recomandari suplimentare, si a fost trimis inapoi la salon, unde medicul curant, ori pt ca se decisese sa intrerupa cursul de radioterapie, evaluand ca nu mai poate aduce nici un avantaj deosebit vs efecte adverse, sau pt ca deja se terminase cursul de radioterapie programat respectiv, presupunand ca la camera de Urgente s-a evaluat corect traumatismul cranio-cerebral, la externat a doua zi acasa. Dupa inca o zi, omul a intrat probabil in coma din cauza unui hematom cerebral sau din alte cauze cerebrale, a fost internat la Neurochirurgie, unde s-a evaluat iar, probabil corect, ca dezavantajele unei posibile interventii neurochirurgicale ar fi mai mare decat orice posibile avantaje, existand clar risc ca acel om sa moara pe masa, si apoi dupa inca o zi omul a decedat, cauza de deces pe certificat fiind acel traumatism cranio-cerebral. De AIA au fost sanctionati medicul de la camera de garda si cel curant de pe salonul de oncologie, asistentele medicale au fost mustrate si ele, probabil pt ca nu curatasera ca lumea si nu examinasera ca lumea plaga de la cap, familia este desigur suparata si doreste dreptate, iar comisia de investigatie din spitalul respectiv recunoscand ca au existat DEFICIENTE re maniera de transport pacienti probabil ca are datoria s adoteze acel spital cu LIFTURI si sa faca INSTRUCTAJ la personalul raspunzator de transport bolnavi si la cel implicat in decizii de transport bolnavi CARE este metoda corecta de transport bolnavi in functie de ce patologie are fiecare, in acest caz fiind caz de CARUCIOR cat se poate de clar, insa FARA RAMPE sau FARA LIFT, cum naiba sa te urci pe scari cu un carucior ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am ascultat stirea la radio si acolo spuneau ceva de targa. dar imi asum neatentia si greseala. multam ca te-ai documentat si m-ai luminat si pe mine.

      Ștergere