luni, 4 aprilie 2011

Zi de victorie si rasplata

          Imi pare rau ca nu am reusit sa scriu azi nimic de/spre Romania, fiind ultra-solicitat si epuizat de o tara al carei sistem te face sa ajungi seara acasa si sa te trezesti ca vorbesti singur.
          De fapt azi a fost singura zi in care, daca ma intreba cineva, spuneam fara regret ca prefer Franta. De cateva luni incerc sa-mi rezolv niste acte. Azi trebuia sa fie zi de glorie si de rasplata, pentru drumurile facute, pentru statul la cozi, pentru timbrele cumparate, pentru plocoane la usi, pentru zambete false dar necesare in fata functionarilor de lemn. Azi am stat fericit 5 ore la ceea ce trebuia sa fie ultima coada. Asta dupa ce am trecut pe la alte 3 ghisee. Am asteptat 5 ore ca sa-mi spuna o doamna ca ultimul act, din ultimul dosar e expirat de 3 zile. Dupa ce acelasi dosar fusese verificat in ultimele zile de zeci de functionari. Am fost reprogramat pe 10 mai. Eu trebuia sa fiu in Franta deja de o luna. Unul dintre francezi m-a intrebat daca nu cumva am iesit din criza si e atat de bine in Romania incat nu vreau sa ma mai intorc acolo.
         

11 comentarii:

  1. Bine ai venit in Romania Raul (abia acum ai realizat unde te afli ?). Ai crezut ca scapi asa usor ? La noi se lupta frate pentru un drept .Pai ce credeai ?
    Haz de necaz ,nimic mai mult.

    Am mai discutat despre functionarii nostri care le-au marit salariile la loc ,iau prime in continuare fara rusine, au reduceri pe la asigurari , din banii tai si ai mei si ai altora ca noi.
    Sa fie tara lui Paura Voda ? Sau mai rau ?

    RăspundețiȘtergere
  2. uneori nici nu mai pot cataloga Romania...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si aici se aplica zicala...”Unde esti tu Țepeș doamne?....”

    RăspundețiȘtergere
  4. Între funcționarii publici ar lipsi un Țepeș cu o țeapă mare sau un Himmler cu un bici.

    RăspundețiȘtergere
  5. De multe ori m-am intrebat daca functionarii astia sunt prosti, sunt rai, sunt nesimtiti sua pur si simplu ne urasc.Poate ne urasc pentru ca din cauza noastra au ei viata aia anosta, lanceda, urat mirositoare.daca nu le-am mai plati salariile ar putea si ei sa-si gaseasca un job mai antrenant in care ti se spune faci ore suplimentare la nevoie si e nevoie in fiecare zi , in care ti se spune lucrezi sambata daca e nevoie si e nevoie in fiecare zi.Asta da viata.Dar sa stai 8 ore la un ghiseu in fata caruia se ploconesc toti nu e plictisitor?Nu te determina sa-l urasti pe ala care dupa ce ca il umilesti, il terfelesti, il scuipi, il aduci la nebunie , el nu-ti zice nimic , ba iti spune si saru mana si la venire si la plecare, iti multumeste pentru toate flegmele pe care i le-ai tras si iti mai asigura si salariul pentru asta.pai cum sa nu-l urasti?!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ana Maria S: locul multora dintre ei e pe maidan. la prins caini. dar au neam mare. sunt incompetenti. bani aruncati degeaba, si totusi statul ii sustine

    RăspundețiȘtergere
  7. @raul, cat de mare ar fi neamul lor daca fiecare dintre noi, cand ajungem acolo, in fata functionarului , ne-am cere drepturile cu autoritatea celor care plateste, daca nu am mai fi niciunul asa de ploconitori(sau macar cei mai multi), daca am refuza sa le dam spaga, sa ne suportam marlania, iti garantez ca neamul ala mare al lor ar ramane extrem de mic.Dar iti spun din proprie experienta, oamenii sunt lasi,fricosi si prosti pana la urma.M-au izolat efectiv cand nu am facut altceva decat sa-mi cer drepturile de teama de a nu crede functionara aia de la ghiseu ca sunt de acord cu mine, desi erau.Astia sunt oamenii pe care nu incetam de fapt sa-i plangem pentru ca pana la urma sunt victimele propriilor micimi

    RăspundețiȘtergere
  8. Erata:Celor care platesc sau celui care plateste .sa le suportam si nu sa ne suportam ,

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ana Maria S: sa presupunem ca stam la o coada la un ghiseu. vreo 40 de oameni suntem. niciunul multumit. daca din astia 40, 10 ar comenta, ar fi dati afara. singura varianta ca sa plece functionarul ar fi sa comenteze cel putin 38. stii ca asta e imposibil in ro.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Raul, pai e corect ce spui .Am fost pusa in situatia de a se incerca sa fiu data afara din oficiul postal .Ghinionul femeii aleia extrem de obraznice care se purta cu toata lumea oribil, care zbiera la toata lumea dar in fata careia nu am ripostat decat eu, a fost ca il cunosteam pe directorul postei si l-am sunat pe loc.A avut un mare ghinion iar mie mi-a facut placere sa o vad zburand de acolo

    RăspundețiȘtergere