sâmbătă, 30 aprilie 2011

Ce alegem

            Tot mai des vad si aud cum ne place sa ii facem pe altii responsabili de greselile noastre. Ideea ca altii ne baga pe gat tot felul de inutilitati si ca noi suntem obligati sa le inghitim e falsa. Asta e un fel de "am mancat prea mult si acum mi-e rau"
            Cica atitudinea si pozitia noastra e influentata de ce ni se ofera (ma refer la informatie). Nu mi-o luati in nume de rau, dar nu cred ca va leaga nimeni de un scaun si va obliga sa va uitati la tv. Nici nu va baga nimeni sub nas dimineata ziare penibile. Si nici nu e obligatoriu sa credeti in anumiti oameni. Ne purtam de parca cineva ne-ar comanda de la o telecomanda. Inca mai avem libertate. Folositi-o cum se cuvine. Ignorati prostiile menite sa va umple mintea si sufletul. Un lucru ignorat dispare. Se pune praful. Aratati-le celor care cred ca ne conduc ca aveti pretentii. Standarde. Nu mai intretineti importanta cancanurilor consumandu-le.
            Lumea asta e minunata. Exista elemente constructive. Benefice. Trebuie putin timp pentru ele.

5 comentarii:

  1. Asta spun si eu de mult. Puterea e la noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa poti sa te desprinzi de toate tampeniile din jur e musai sa te maturizezi...de-abia apoi poate putem sa punem mana sa facem ceva! Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Raul ! sunt de acord cu tine , puterea stă în noi , în om în general ,poporul a schimbat mereu dar vezi tu , noi trebuie să ne "maturizăm" , să învăţă să alegem , să spicuim , să citim printre rânduri dar deocamdată ne caracterizează spiritul de turmă ce ne-a caracterizat dintotdeauna . Am stat închişi 45 de ani într-un staul fără să realizăm şi când am ieşit de acolo tot îndemnaţi de alţii am făcut-o deaceea spun că trebuie să ne maturizăm .
    În ceea ce priveşte ziarele şi TV-ul nu prea ai de ales , că ne-au invadat , inevitabil ochiul îţi fuge şi peste ce te indispune , acolo ar trebui schimbat ceva în primul rând , căci altfel alternativa este pustnicia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi permit sa fac un comentariu privind 'spiritul de turma'. Macar romanii sunt aninati de un interes cand merg in turma, primes un kg de faina si un litru de ulei. Ei bine, stiu foarte bine cum voteaza alţi conaţionali. La slujba de duminică preotul le spune:'mâine votaţi X'. Nu se ştie nici cine e X, nici ce beneficii vor avea, dar încrederea în preot e suficientă. Votează X. Dar poate greşesc, căci la nivel centralizat kilogramul de făina şi litrul de ulei are o altă dimensiune pentru reprezentanţii votanţilor în spirit de turmă.
    Românii au mai degrabă reputaţia de dezbinaţi şi dezlânaţi în acţiuni. Iar spiritul de turmă al conaţionalilor a făcut ca reprezentanţii lor să fie mereu la cârmă. Şi ce dacă se prostituează? Ei trag seva bine, iar noi între timp ne certăm...Asta e spirit de turmă!

    RăspundețiȘtergere
  5. televiziunile dau exact ce le aduce bani. artea cu "nu mai pot de ce vad la tv", este un cutit cu 2 taisuri, te vaiti, dar a doua zi esti primul care da de stire ca moni si iri au facut nustiu ce, sau ca nustiu unde, cineva a fost ucis, etc. Daca nu iti convine ce ti se serveste, nu mananci, schimbi restaurantul.
    Recomand cu toata placerea : Boomerang, Cartoon Network, Nickelodeon, Eurosport, Eurosport 2 si toata gama de discovery.

    RăspundețiȘtergere