vineri, 22 aprilie 2011

Vinerea Mare

          Nu cred ca Dumnezeu vrea neaparat prajituri, vin, miel si haine noi. Nu spun ca aceste elemente nu-si au locul in Sarbatoare. Sunt bine-venite, atat timp cat nu sunt prioritati, cat nu le tinem in capul listei. Nu e corect sa sarbatorim Moartea si Invierea prin imbuibare, prin exces material. Belsugul ar trebui sa fie rasplata schimbarii. A unei schimbari interioare. De acolo vine Lumina. Asa ca, sa fie CEL PUTIN o rugaciune sincera inainte de masa.

10 comentarii:

  1. Şi pentru care se ştie "vinovat" şi vrea să fie sincer în faţă Domnului şi deci nu ar putea spune o rugăciune curată vin cu o completare , dacă nu te superi , ar putea sărbători Ziua Pământului care este tot astăzi.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sorin: sigur ca da. dubla sarbatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu va doresc tuturor Pace si lumina in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  4. Raul, te invit sa te uiti deseara la tv, sa vezi cum se imbulzesc nenorocitii de pacatosi, in numele Domnului, sa ia lumina. Se vor blestema, se vor injura, se vor ingramadi. Sa fie ei primii care stau langa un popa care rade de ei. Cati prosti sunt pe terra. Sa stii ca in numele lui Dumnezeu si al Pastelui, se vor imbuiba romanii cu carnuri, bauturi si vor distruge natura, lasand in urma tone de jeg si mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ana Maria S: la fel si noi, sa sarbatoresti cum se cuvine

    RăspundețiȘtergere
  6. @Costin: de aceea nu ma uit. macar eu, macar noi. am mai zis: primim dupa cum ne purtam. ai dreptate in ceea ce spui. in loc sa evoluam, ne intoarcem la epoca de piatra

    RăspundețiȘtergere
  7. Raul, am fost multi ani trista ca in familia mea Pastele, Craciunul, nu erau sarbatorite cum se spunea ca s-ar cuveni : o masa traditionala, cu bucurie si multa comunicare intre cei prezenti - o ocazie de a reuni familia in bucurie.
    Cu anii am inceput sa inteleg ca nici la ceilalti nu-i cine stie ce bucurie in afara de faza cu imbuibarea.
    Rugaciunea sincera inainte de masa ... abia daca au mai prins-o bunicii nostri. Dupa atata comunism religia nu mai inseamna decat pupat de moaste pentru noroc, din pacate.
    Sunt cam de acord cu parerea lui Costin, desi e o parere tare cinica despre lume.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mihaeladm: despre parerea lui Costin, e dura dar e indreptatita.
    suntem rai. suntem oportunisti si ipocriti. macar de am recunoste datorita cui avem ce pune pe masa... pt ca se putea la fel de bine sa fim noi in locul japonezilor, de exemplu.
    din pacate sarbatorile au ajuns doar titluri

    RăspundețiȘtergere
  9. Ohh, eu cred ca sarbatorile sunt mai mult decat titluri :
    sunt prilejuri de a manca
    prilejuri de a iti linisti constiinta ca ai postit si deci te-ai curatat spiritual
    prilejuri de a-ti dovedi taria credintei daca ai tinut tot postul
    Eheee, multe sacrificii se fac pentru sarbatorile astea.
    Insa da, si mie mi-a trecut prin minte ca puteam fi in locul japonezilor. Doar ca, daca am fi fost in locul lor, noi sau majoritatea natiunilor in fapt, catastrofa ar fi fost de nenumarate ori mai mare.
    Insa e ceva frumos si in noi, in romani, avem si noi farmecul nostru si calitatile noastre, avem si noi oameni ce-ti pot fi dragi pe viata si sunt destui si din astia!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru multi oameni sărbătorile sunt prilej de a se revedea cu cei dragi, pentru ca în agitația asta cotidiana pe care o trăim nu prea avem timp de nimic. Nu cred ca o sa fie rugăciunea sincera înainte de masa ci mai mult de gura bunicii, sau bunicului care sunt mai evlavioși.

    RăspundețiȘtergere