miercuri, 6 aprilie 2011

Placerea de a fi nemultumit

          Situatia din Romania e data, in mare parte, de caracterul poporului. Degeaba sunt 2-3 care au idei bune si o mentalitate curata, daca restul se multumesc cu a-si face cruce in gura cu limba si intretin problemele prin indiferenta.
          Dintre oamenii cu care intru in contact, cam 98% sunt nemultumiti. Cei 2% fie sunt in politica, fie fura bani grei. Intre cei din prima categorie, cam 70% spun ca se chinuie enorm sa supravietuiasca decent, dar asa trebuie sa fie. Asa e normal, pentru ca romanii au talent. Deci sunt nemultumiti, dar le place. Din cei ramasi, unii spun ca trebuie sa asteptam. Eu intreb ce sa asteptam. Restul ar face ceva, da' daca vecinu' nu vine, singuri nu se apuca. 
           Asa ca, nu politicienii si nu hotii sunt de vina. Ei sunt oameni destepti, la locul potrivit, in momentul potrivit. Daca tu sau eu am gasi o vaca, am mulge-o si am vedea ca vaca sta, plus ca nimeni nu revendica laptele, am merge si maine s-o mulgem. Si am chema si prietenii. Pai daca vaca sta si nu o revendica nimeni...

10 comentarii:

  1. nu-ti pot da in totalitate dreptate, daca am gasi o vaca, ori am mulge-o singuri fara sa stie nimeni, ori ne-am trimite prietenii sa ne aduca si noua lapte, pentru ca le-am aratat si lor unde este vaca.

    RăspundețiȘtergere
  2. FRaul iti spun ca daca romanul ar gasi o vaca, ar lua laptele de la ea, iar daac nimeni nu ar revendixa-o, cu siguranta ar taia-o sa nu cumva sa ia si altul lapte de la ea. Mai bine maine sa cumpere lapte decat sa ia si altul de la vaca gasita de el. Eu unul m-am saturat sa tot spun una si alta. Eu o sa imi spun cuvantul in 2012 la alegeri, e singura data cand, asa crede mintea mea cretina, pot sa fac si eu ceva. Dar nu oricum iese cine terbuie.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Costin: te felicit pentru ambitie si curaj. pentru ca vrei sa actionezi. deasemenea imi pare rau ca sunt atat de putini cei care au urechi de auzit

    RăspundețiȘtergere
  4. @mandru ca sunt roman: spui si tu dreptate, egoismul ne sufoca

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Raul

    Răspunde cinstit la intrebare : tu chiar crezi că un francez,japonez,american, oricine în lumea asta dacă ar găsi o vacă , a nimănui să presupunem , ar duce-o la vecin ? şi dacă ar şti că e pierdută ar întreba a cui e înainte să o mulgă ???
    Aşa e omul construit şi nu doar noi românii că nu suntem mai hoţi ca alţii şi nici mai laşi si nici hapsâni , noi suntem mai săraci şi atât , de-aici decurge restul. Istoria ne demonstrează ca suntem un popor la locul lui de ce ai crede acum că am devenit cei mai răi de pe Pământ ?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Sorin: suntem mai saraci pt ca: suntem mai hoti, mai lasi, mai hapsani, mai rai. istoria a fost ceva total diferit fata de epoca de acum. diferenta dintre istorie si contemporaneitate e imensa, ba chiar suntem total opusul stramosilor nostri.
    Sorin, te consider destept si te apreciez. fara nici o ofensa, ce se intampla in Romania acum e de o gravitate enorma. e imposibil de acceptat. suntem in 2011. oamenii mor in spitale, copiii pe strada, se fura in justitie, etc, etc. explica-mi tu de ce isi violeaza nepotii bunicile, de ce le omoara pt 300 de lei, de ce isi leaga parintii copiii in lanturi, de ce esti atacat pe strada, de ce esti inchis pe nedrept, de ce esti mancat de caini, etc, etc.
    cinstit: un francez, japonez, american, oricine, daca gaseste o vaca, spune si o preda autoritatilor. daca nu face asa, ajunge la puscarie, nu in parlament

    RăspundețiȘtergere
  7. Raul
    Rămân totuşi la părerea mea , fără ofensă , nu suntem mai răi ca alţii şi nu am fost şi nu vom fi. Ceea ce ştim noi că inseamna român este ceea ce vor să credem. Nu vezi că totul este atât de bine regizat ?Suntem bombardaţi cu atâtea ştiri doar negative încât ne-am format o falsă părere.Ne sărăcesc şi ne dezinformează în aşa hal că ajungem să credem că suntem noi de vină , sau poate doar pentru că le facem jocul.
    Ştirile sunt doar despre infractori şi reluate şi temeinic căutate ne fac să credem că doar aşa ceva se-ntâmplă .
    Mă întrebai de ce îşi violează nepoţii bunicile . Ăla era un dezaxat aşa cum sunt în toată lumea şi pe ăla s-au găsit să-l dea la ştiri că le creştea ratig-ul şi ne facea să credem că aşa ceva zace în toţi. Hai să te întreb ceva despre germani (conştiinţa intr-u-chipată)ai auzit la ştiri despre ăla care şi-a violat fiica timp de 18 sau X ani nu ştiu exact ? Sau aceeaşi fază la americani ? Atâta doar că ei nu dau ştirea asta în mod repetat şi nu prea se observă.Noi încă n-am ajuns acolo .Sunt convins că ştirea aia a fost mai reluată la noi decât la ei . Şi-atunci suntem noi mai animale ? Noi nu avem partide naziste , nu avem cartiere rau famate ca la americani în România nu ştiu dacă există, dar in SUA în astfel de cartiere nici măcar poliţia nu are curaj să intre.Şi noi vorbim de unul care fură 300 de lei.Daca vei citi statistici vei observa că nicidecum nu ocupăm vreun loc din frunte.

    Generalizăm şi nu este bine . Cel puţin eu nu mă identific cu toate relele din ţara asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Sorin: normal ca nu te identifici, ca nu esti implicat (sper:))). dar gandeste-te: sunt oameni care au ramas pe drumuri, le-au luat casele. sunt mame care isi plang copiii ucisi pe strada, sau in spitale. oameni cu 5 copii si credite, dati afara de la munca. oameni care mananca numai peste, copii care invata la lumanare sau umbla desculti.
    nu zic ca in alte parti nu se intampla. dar acolo problemele au solutii si se rezolva. acolo se iau masuri. la noi vor continua la nesfarsit

    RăspundețiȘtergere
  9. Mă bucur că-mi dai dreptate deși nu recunoști că faci asta. Suntem nemulțumiți dar ne place și vrem să fim așa ca să avem de ce să ne plângem. Adevăr.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Zodrac: nu pt ca nu te cunosc NU-TI DAU DREPTATE. nu o fac pt ca acest subiect presupune logica si realism si se pare ca te depaseste

    RăspundețiȘtergere