marți, 5 aprilie 2011

Minciuna si saracie

          Cam de multa vreme autoritatile si liderii ministerelor se spala pe maini cu explicatia falsa si puerila ca "nu sunt bani". Eu cred ca e o mare minciuna.
          Bani sunt. Si sunt banii poporului. Din pacate s-au oprit in zidul de coruptie si de nesimtire. Stiti cand nu sunt bani? Cand nu are nimeni. Cand toti sunt nevoiti sa stranga cureaua. Cand politicienii merg la serviciu 5 intr-o masina, nu unul cu 5 masini. Cand se face economie din diurne, din abonamente de net sau de telefonie mobila. Cand parlamentarii nu mai au sute de milioane salariu. Cand cei din ministere si din primarii ies la aer, pentru ca scaunul de birou e din ala ieftin si incomod. Daca ar fi asa, am putea crede ca nu sunt bani.
          Se inchid spitale ca nu sunt bani. Parintii copiilor bolnavi cersesc mila strainilor pentru ca statul nu-i ajuta. Oameni mor din lipsa de tratament si de medicamente. In spitale inca functionale bate vantul. La propriu. Nu sunt bani. Oare cum o duce ministrul sanatatii si cei afiliati lui? Oare ce conditii si facilitati de lucru au cei din minister? Oare unde-si fac vacantele?
          Daca tot traiti boiereste pe banii nostri, macar fiti demni si spuneti adevarul: "nu sunt bani pentru voi!"

10 comentarii:

  1. Aceasta gogoasa cu "nu sunt bani" sunt pentru cei care nu reusesc sa gandeasca nici macar un pic.Iertat sa-mi fie dar in Romania sunt bani si sunt multi bani.Exista bani pentru orice doar ca planul este altul .

    RăspundețiȘtergere
  2. si se pare ca suntem de acord cu planul lor..., pt ca-l finantam mereu

    RăspundețiȘtergere
  3. Da..nu sunt bani pentru noi..astia de muncim de dimineata pana seara. Sunt profesoara dar nu lucrez 4 ore pe zi cum se tot trancane peste tot ci 10 iar un profesor debutant nu are 1100 de lei salariu...are 6!....Dar asa e in Romania, 100 muncesc si 1 suge de la toti:))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alice si Ana Maria S: sunt un tip franc si sincer. deci imi permit sa va spun ca meritati ceva mai bun. eu sunt epuizat dupa 2-3 luni de Romania. cum rezistati?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă rezist bine, mulțumesc, supraviețuiesc. Se poate trăi bine dar nu dacă muncești 4 ore pe zi și te plângi ce obosit ești. Cred că Alice Georgiana se referea la orele de muncă pe săptămână când zicea de 10.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Raul, Zodrac are dreptate, daca muncesti 4 ore pe zi ai de ce sa te plangi dar daca muncesti 12 -13 ore pe zi nu mai ai nici puterea si nici timpul sa te plangi.Esti insa sub presiune si gata oricand sa faci poc.Sigur cei care nu muncesc mai nimic au suficient timp sa le atraga atentia celor care o fac fie si pentru 4 ore ca muncesc prea putin.De rezistat?Hmmm, cred ca sunt cam fricoasa altfel nu vad de ce as mai sta pe aici.Poate doar sa-i mai aud pe cei care sunt cocotati in niste functii mult prea mari pentru mintea lor cum imi spun ca eu nu le inteleg viziunea .

    RăspundețiȘtergere
  7. @Ana Maria S - Ma bucur că ești de acord cu mine și crede-mă nu ești fricoasă, noi rămânem să luptăm aici pentru că suntem curajoși, fricoșii pleacă :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Zodrac: si primul cuvant din titlu e o vorba, te scoate la nevoie...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Zodrac,as putea sa aleg sa nu mai comentez nimic dar nu-mi sta in fire.Mi-e teama ca nu vorbim chiar aceiasi limba, metaforic vorbind .

    RăspundețiȘtergere