joi, 7 aprilie 2011

Mandria de a fi roman, o falsitate

          Imi permit sa spun ca afirmatia tot mai des auzita "sunt mandru ca sunt roman" are ca radacini frustrarea si impunerea necunostintei de cauza. Cica nu suntem in rahat, dar mirosim de la mii de kilometri. Una e sa spui asta in timp ce te tarasti intr-un sistem pe care-l urasti si alta e sa crezi si sa simti asta, actionand in consecinta.
          Catalogati voi pe cineva care, dupa 1001 de injuraturi pe zi adresate romanilor, romanesculul, Romaniei, spune "sunt mandru ca sunt roman". Eu nu vreau sa jignesc pe nimeni.
          Mandria sociala nu consta in a urmari pe You Tube sau la TV un co-national care stie sa cante sau sa danseze. Nici in a rosti nume mari, scrise pe cruci in cimitirele din strainatate. Nici in a te raporta geniilor care au ales sa studieze si sa profeseze altundeva decat in Romania. Nici in a spune "avem o tara minunata" in timp ce cauti pe Internet oferte de vacanta in Tunisia sau Austria.
          Mandria de a fi roman se practica. Prin promovarea si sustinerea plusurilor si prin rezolvarea si anihilarea minusurilor. Si cum a doua-a categorie o depaseste dpdv cantitativ cu mult pe prima, eu zic sa ne punem pe treaba si sa construim o baza solida de motive care sa ne faca mandri.
          Pana atunci, sa fim cinstiti si sa spunem adevarul: "as vrea sa fiu mandru ca sunt roman". Daca o dati inainte cu mandria prefacuta, veti fi mandri pentru ca: ocupam locuri in top la coruptie, criminalitate, saracie, mizerie, infractionalitate, mitocanie, poluare, lipsuri, etc. Veti fi mandri pentru ca ne violam bunicii, ne omoram vecinii, ne abuzam sexual copiii, ne bem mintile, ne dam in cap pentru o paine, ne ataca maidanezii, ne vindem natura, ne omoara spitalele, ne conduc hotii, ne inghit gunoaiele, ne distruge indiferenta.
          Si nu mai spuneti ca altii sunt la fel de rau ca noi! Nu e nimeni ca noi, doar suntem romani!

45 de comentarii:

  1. Si totusi iubesc Romania si pe roamani. Nu as schimba-o cu nicio tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. @disa: sa iubesti o tara inseamna implicare, daruire, promovare, investitii, intretinere.
    e corect si bine sa iubesti Romania, dar trebuie sa stii ca ea, ca stat, nu te va iubi niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Raul ca şi Disa şi eu iubesc România şi pe români şi o fac dezinteresat deaceea nu are nici o legătură cu stat,legi şi guvernanţi.
    Sunt mândru că-s român şi sunt sigur că şi tu eşti şi ca şi noi îţi iubeşti ţara şi pe români .
    Mă contrazici ? Spune cinstit !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sorin: te contrazic partial: iubesc Romania. si pe romani. dar nu sunt mandru de ceea ce se intampla acum in Romania. nu sunt mandru de romanii care nu-si iubesc tara si care o vand pe cativa lei. eu despre ei scriu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu cred ca am zis niciodata ca sunt mandra ca sunt romanca. Eu vreau sa fiu mandra si sa pot spune cu adevarat ca sunt Om. M-am nascut aici, traiesc aici, n-as putea pleca de aici pentru ca aici am totul. Si nu ma refer nicidecum la lucruri materiale de care am invatat sa ma debarasez si sa apreciez si sa alerg chiar dupa lucruri care nu pot fi masurate cantitativ ci calitativ. Sunt bucuroasa daca pot face un copil sa zambeasca cand a luat o nota mare sau l-am incurajat dupa ce a rezolvat tema.....Sunt multumita daca pot sa ajut pe oricine cu orice chiar daca stiu ca favorul poate nu se va intoarce niciodata...vreau sa fac si nu sa vorbesc vorbe mari....nu stiu, poate am fost putin pe langa subiect, dar asta este parerea mea..Numai bine Raul!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alice: intai sa fim mandri de noi insine. ca sa putem vb despre mandrie. sa nu fim ca un sofer care se bate cu pumnii in piept ca e cel mai bun sofer, desi el nu a condus niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu consider ca a fi mandru de originile tale este o datorie nu o optiune, asa cum nu poti sa-ti alegi parinti, nu poti sa-ti alegi nici poporul in care te nasti. A-ti injura si ponegri tara si propriul popor este ca si cum ti-ai injura propria mama. Eu cred ca fiecare dintre noi suntem mandrii de parintii nostrii, indiferent daca , atunci cand eram mici, ne-au cumparat sau nu ciocolata.
    Suntem cu totii de acord ca situatia in care ne aflam acum este una deplorabiala, dar ,de ce nu as fi mandru ca sunt roman, daca Basescu si Boc taie salariile si pensiile, daca Cseke Atilla inchide spitale, sau daca Funeriu inchide scoli?; sunt la fel de revoltat si indignat ca majoritatea romanilor, pentru aceste lucruri, dar Romania si romanism nu inseamna doar Basescu, Boc, Udrea, sau multi altii, care cred ca Romania incepe si se termina cu ei. Romania si poporul roman a existat cu mult inainte sa se nasca ei, si va exista si dupa ce ei vor fi de mult uitati.
    Romania si poporul roman inseamna: pensionari amarati care abia isi duc viata de azi pe maine, vreo 4 milioane de angajati care muncesc cinstit pt. a supravietui, copii care merg zilnic zeci de kilometrii pt. a ajunge la scoala, bolnavi incurabili care, in ciuda faptului ca sunt uitati de stat, se incapataneaza sa traiasca, si alte categorii de oameni care in ciuda greutatilor zilnice raman cinstiti si onesti. De ce nu as fi mandru ca fac parte din acest popor?

    RăspundețiȘtergere
  8. ˝Prin promovarea si sustinerea plusurilor si prin rezolvarea si anihilarea minusurilor˝ - spui una faci alta.
    ˝@disa: sa iubesti o tara inseamna implicare, daruire, promovare, investitii, intretinere.
    e corect si bine sa iubesti Romania, dar trebuie sa stii ca ea, ca stat, nu te va iubi niciodata.˝ - ca stat nici o țară nu-și iubește populația. Gândește-te la zicala existentă în state: În viață nu scapi de moarte și de fisc, pe când la noi numai proștii (aici mă includ și pe mine) își plătesc taxele și ceilalți sunt jmecheri. E o datorie și prin asta simți că faci ceva pentru țară, de asta suntem mândrii că suntem români. Am dat exemplu doar americanii dar știi bine că peste tot e așa.

    RăspundețiȘtergere
  9. @mandru ca sunt roman: nu e corect sa fii mandru de stramosi si sa nu le calci pe urme. nu ajunge sa fii mandru. trebuie sa actionezi, ca sa-ti justifici mandria. daca luam istoria, ceea ce au cladit ei in sute de ani, noi distrugem in cativa ani. e ca si cum ai duce aur la fier vechi, doar pt ca ai nevoie urgenta de cativa lei.
    nu spun ca nu sunt motive sa fim mandri. dar sunt ff putine.
    nu e corect sa stam cu mainile in san si sa ne insusim realizarile altora. apoi sa fim mandri

    RăspundețiȘtergere
  10. @Zodrac: ca sa rezolvi o problema trebuie s-o identifici si s-o recunosti. NU E LOC SI NU E VOIE pentru problemele romanesti.
    din cauza celor care nu recunosc ca e jale in tara, nu se schimba nimic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bine abrodara tema asta .Foarte bine punctat, foarte bine atins .Esti un geniu ...foarte bine facut .Ai atins exact punctele care necesitau a fi atinse.Totul din frustrare."Sunt mandru ca sunt roman" a ajuns un fel de lozinca goala, fara nicio valoare, o vorba aruncata in vant ca o promisiune electorala, care dispare imediat de cum a rostit-o .Bravo tie , ai scris foarte frumos, clar, scurt si obiect .ma bucur ca te-am cunoscut si ca ti-am citit gandurile pe care dorit sa ne imparti cu noi.Bravo Raul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuze pentru multitudinea de greseli .Astept sa mi se reproseze ceva .Oricum nu-mi pasa deloc daca mi se reproseaza .

    RăspundețiȘtergere
  13. raul: sunt de acord ca mandria de a fi roman trebuie practicata, fiecare dintre noi trebuie sa punem osul la treaba pentru “anihilarea minusurilor”, asa cum spuneai tu, dar nu putem ajunge acolo unde ne dorim daca nu suntem mandrii de originile noastre si un prim pas ar putea fi inmultirea acelor ff putine lucruri de care mai putem fi mandrii.
    a fi mandru ca esti roman inseamna si a fi mandru de fiecare conational care face ceva frumos, iar asta nu inseamna ca ti-ai insusit realizarile lui.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Ana Maria S: multumesc, fac si eu ce stiu, adica sa fiu corect si cu picioarele pe pamant.
    stai linistita, nu-ti reproseaza nimeni, ca nici mie nu mi-a gasit nimeni greseala facuta intentionat in articolul "Specific romanesc"

    RăspundețiȘtergere
  15. @mandru ca sunt roman: sincer, ceea ce spui mi se pare plauzibil. daca ramai la ideea de a ne mandri cu cei care fac ceva frumos si de a ne rusina de cei care exagereaza in nesimtire si egoism

    RăspundețiȘtergere
  16. raul: nici nu vroiam sa scot in evidenta alta idee, vroiam doar sa spun ca pe langa miile de infractori si aberatiile pe care le vedem zilnic in Romania, putem sa aruncam un ochi si asupra celor care au ce arata(la lucrurile frumoase ma refer).

    RăspundețiȘtergere
  17. @Cristi: pai hai sa-i scoatem in fata pe cei care merita. sa vedem, ne baga cineva in seama?

    RăspundețiȘtergere
  18. asta era ideea mea cand am horarat sa-mi numesc blogul "Sunt mandru ca sunt roman". stiu ca, cu o floare nu se face primavara, dar cu siguranta te anunta ca primavara este aproape.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ca de obicei, RaulG ma pune sa scriu foiletoane ! (macar de-as lua si eu o pensie ceva de la el pe blog, ca uite Cartarescu o sa ia pensie de la Evenimentul Zilei, de ce la el sa se poata si la mine nu ?)

    Mai, cand intr-o familie exista multi copii, exista unii pe care lumea (mama plus tata) uneori cam uita sa ii bage in seama, (de obicei aia de la mijloc spre mici). In mod natural, vor si ei sa fie bagati in seama, si atunci se lauda si ei vocal ca sa-i auda mama si tata: "uite ce-am facut eu azi, i-am tras un pumn lui Gigel ca m-a facut tigan jegos !" (o fi adevarat, n-o fi, o fi dat rau de la lasat lat, sau doar asa s-a prefacu, asta nu stim si nu conteaza, aici conteaza doar ca se LAUDA despre asta la figurile de autoritate de la care TANJESTE sa primeasca APROBARE si VALIDARE, adica sa-l bage si pe el in seama cineva, ca prea e obidit ca pe fratele cel MARE, intaiul nascut il vad toti ca pe principalul mostenitor al averii de vila cu etaj de la Cernica si pe ala mic, Praslea, il adora si-l rasfata toti ca pe cel mai iubit si frumos si destept, etc.

    De obicei fratii astia din mijloc, laudarosii, uneori chiar fanfaroni, ajung actori, clovni, batausi, mardeiasi, etc. Din fericire majoritatea iau note de trecere in medie la purtare in timpul scolarizarii obligatorii, si chiar daca raman analfabeti, chiar si aia un pic mai intarziati dintre ei cu boderline IQ (71-84, IQ normal fiind > 85), nu ajung la parnaie. (Aia sub 71 au nevoie de scoala ajutatoare sau chiar de institutionalizare, in functie daca sunt, cum chiar li se spunea stiitific-oficial odata in mod ne-politically correct: moron, 51-70, imbecil 26-50, sau chiar idiot, sub 25).(Cuvantul "moron" aplicat la IQ a fost introdus chiar de catre unul Goddard, psihologul, nu cineastul !)(Cifrele pot inlocui, la mod generalizator speculativ, si cu varsta cronologica, stiut fiind ca intelepciunea se capata abia la adanci batranete.)

    RăspundețiȘtergere
  20. Deci, inapoi la romani, la care si la ei, ca si la toate celelalte popoare din lume IQ-ul se situeaza in jur de IQ mediu, adica peste 85, si majoritate absolventilor licentiati cu diplome de la facultati de STAT au chiar inteligenta superioara de peste 110, desi si la ei, ca si la altii, genii cu peste 140, sunt mai putini. (persoanle de fata se exclud total, NU va repeziti acum toti sa va faceti testele de IQ care se gasesc peste tot pe net ! Si, MAI ALES, sa NU cumva sa-mi spuneti mie ce varsta aveti, ca sa nu va clasific eu din greseala in mintea mea intr-una din categoriile de mai sus si sa va tin minte dupa IQ, in loc sa va tin minte dupa ID !)


    Romanii sunt si ei un fel de frati mai mijlocii spre mici, si ca marime/varsta de tara, sunt in centru-est-sud-est Europa, sunt un pic retardati la dezvoltarea democratiei si au si tendinte nationale de fanfaroni dupa cum ne-a oglindit si Caragiale.

    Din fericire, suntem si bravi si viteji din nascare si altruisti nativi, NU naivi ci cu intelepciune populara pre-crestina.

    Avem intr-adeva nota mica la purtare cf. Kohlberg dupa cum v-am mai povestit pe undeva.

    Si de obiditi am cam fost, si, din pacate, nu numai de fratii mai mari sau mai mici (hoardele invadatoare care au inventat steak-ul tartare), dar chiar si de parinti, deci am cam fost abuzati, nu numai neglijati.

    RăspundețiȘtergere
  21. Deci au dreptate, mai, abia acum imi dau eu seama, toti cand ne spun ca suntem tigani cu totii.

    Da, mai, abia acum imi dau eu, sincer, seama, aici, in premiera pe blog, chiar cand scriu asta (PE BUNE)(NUMAI TU ESTI DE VINA MAI RAUL, EXPLOATATORULE DE OAMENI, IMPERIALISTULE SI COLONIZATORULE ODIOS !)ca ma faci tigan in fata ! Pe MINE, ala din Norvegia cu pielea mai alba decat norvegienii, ma faci tu tigan !

    AOLEU ! Ce-o sa ma fac acum ! Am o idee cum sa ma razbun ! Am sa incep sa postez poezii SI la tine in limba tiganeasca (am inceput deja pe Diacritica, unde de fapt faceam expres ca sa le testez nivelul de empatie fata de populatia roma la anumiti intelectuali ca sa-i pot manipula mai usor ca sa il voteze pe Marian Vanghelie presedinte !) si POATE iti/
    va mai dau INCA o DATA si AICI poza aia de tigan gay sexy albanez din cauza caruia ma baneaza toti de peste tot cand aduc vorba despre ea, ASA de rau ii deranjeaza !


    LOL ! NOROC ca eu, ca absolvent de facultate de stat din Romania, am dedus (ca nu mi-a masurat-o niciodata nimeni si nici eu n-am fost curios si dureaza si prae mult timp ca sa mi-o calculez singur) ca am peste 110 ani, deci sunt mai intelept ! (Nu va spun cati centimetri am insa, nici per total, nici pe bucati ! Asta ar mai lipsi !)

    RăspundețiȘtergere
  22. Deci eu, inteleptul, care a facut si aluzie fina ca sunt peste medie, (desi nu neaparat la centimetri, ca acolo am zis deja ca am statura medie pe blog la mine, deci am pierdut ca un prost sansa sa va vrajesc si pe voi), va spun ca:

    1. asa suntem noi din fire, laudarosi.
    2. este si normal sa fim asa ca TOTUSI este bine sa fim vocali fata de lume ca sa ne cerm si noi niste drepturi, mai laes daca incep sa ne arunce totii cu rosii in cap, chiar daca au dreptate uneori, dar noi, in sufletul nostru tot ce vrem, este ca sa nu ne mai abuzeze INCA o DATA (chiar daca ei NU au de fapt de gand sa ne abuzeze ci sa ne invete de bine, noi tot ne aducem aminte de abuzurile din trecut si E INEVITABIL sa nu sarim ca arsi de fiecare data cand ni se pare doar ca ridica cineva degetul catre noi.)
    3. CEL MAI IMPORTANT PRIM PAS CATRE RECOVERY= drumul istoric catre viitor, catre recuperare politica, economica, etc. este sa recunoastem sincer ca avem si noi bube-n cap, dar ca avem si noi dreptate in felul nostru si il facem chiar acum noi aici pe blog (DIN PACATE NU SE FACE INSA SI IN ROMANIA, deoarece NU AU INTERES POLITICIENII NOSTRI ALESI SA NE OFERE PSIHOTERAPIE DE SUPORT LA POPULATIE)
    4. DECI: Romanii trebuie sa se simta confortabili sa inceapa sa se priveasca in oglinda, ceea ce in mod realist ESTE GREU, FOARTE GREU, cand ai LOW SELF-ESTEEM CA TARA (si ca asa te-ai nascut tu roman mioritic si fatalist si molcom si blajin nu agresiv din fire, si ca asa te-au facut altii, ca au luat avantaj si de altruismul tau si de naivitatea unor pasoptisti mai romantici, si de boagtiile naturale de exploatat, plus te-au invadat din cand in cand, te-au calcat in picioare ca Stalin+ restul de sleahta inclusiv aliatii la faza asta, nasol de tot ce am patit noi ca tara dupa WW II, dar NU NUMAI NOI, au patit si alti vecini din E. Europa.)

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai cititi si voi literatura din asta de self-help despre femei abuzate, chiar daca sunteti baieti (ca si Romania este pictata ca o femeie de David Rosenthal).

    INSA NU CADETI IN PLASA SI PACATUL VICTIMIZARII: adica nu incepeti sa va vaicariti mereu: aoleu ! am fost abuzat ! ce ma fac! ma abuzeaza toat lumea mereu ! etc.

    (E voie un pic asa la inceput, e OK, e permis sa ne si plangem pierderile si traumele, e OK, ca le-am avut ca tara.) DAR dupa aia, trebuie sa mergem MAI DEPARTE, sa NE REGASIM drumul catre o functionare echilibrata atat in familie, acasa in Romania, ca si in societate, fata de tari straine.

    ESTE GREU, deaoarece ORICINE a suferit trauma sau abuz, baiat sau fata, copil, sau adult, ORICAT de ECHILIBRAT AR AJUNGE, CHIAR SI CU PSIHOTERAPIE DE SUPORT, CHIAR SI CU POLITICIENI OPTIMI, CHIAR SI CU AJUTOR DE INJECTII (de bani de la Angela Merkel/FMI SAU PLAN tip MARSHALL, salvator daca e mai grava situatia), etc. TOT O SA AVEM SET-BACKS, poticneli, 2 pasi inainte, 1 inapoi (si din pacate nu e dans placut ca tangoul, si mai suntem si SINGURI, si mai avem de avut grija responsabila SI DE COPII= copii romani 0-18 ani+ minoritati).

    RăspundețiȘtergere
  24. PREZENTARE DE CAZ- SCHITA PRELIMINARA (primele observatii, nu asa arata un caz complet, doar cateva idei scrise acum la prima vedere):

    Romania este o persoana de sex aparent [nu poti sa stii exact exact, doar asa la priam vedere, gaditi-va la testicolul feminizant, sau alte boli] feminin de varsta tanara adulta, cu statura mica-medie si greutate in limite normale, cu trasaturi morfologice fara particularitati deosebite [in gand, "chiar atragatoare", asta NU o scrii in public in foaie, dar ai voie sa o gandesti, e inevitabil sa nu o gandesti daca chiar vezi un sau o pacienta draguta in fata ta, desi bineinteles ca NU o sa faci nimic nepermis inlegatura cu asat, doar o gandesti si atat !], a terminat scolarizarea obligatorie de 10 clase, este mama singura a mai multi copii, a fost supusa la abuz repetat fizic violent [eu va zic ca si sexual, dar o sa ma credeti voi weird daca scriu asta, dar ganditi-va la cartea The Rape of Europa, ca sa intelegeti in mod mai "la figuarat" ce vreau sa zic] atat in copilarie cat si mai tarziu de la cativa parteneri adulti (a facut grseala frecvanat de a se incurca in mod repetat cu parteneri abuzivi ca un fel de pattern vicios care se repeta, e f.frecvent la abuzate/abuzati), are dificulktati economice, insa ARE casa ei proprietate personala, deci nu e homeless, [e BINE ! putea sa fie si mai rau, sa fim popor nomad ratacitor, mai, ganditi-va si voi la evrei inainte de statul Israel, cum erau, sau daca nu va prea plac evreii din cauza de mass-media sau alte prostii de genul asta, ganditi-va la poporul kurd, sau daca nu va plac nici aia, nu stiu, ganditi-va la beduini, desi aia o duc destul de bine, ca asa e in firea lor !], a mai avut din cand in cand si conflicte cu vecinii dar nu s-au soldat cu violenta (de obicei din cauza de incaierarri intre copii, vezi. coflicte proprii etnici maghiari romani care nu prea sunt acceptati de maghiarii cetateni unguri care se cam uita de sus in jos la ei, etc.), NU ARE CAZIER LA POLITIE SI NU A FACUT PROSTITUTIE [++++ pt. Romania la faza asta !], are o personalitate de baza cu ceva trasaturi accentuate de tip histrionic (mai artisti, mai Emma Bovary) si pe alocuri antisocial (hotii, gainarii), schizotipal (superstitii) (mai proeminente in perioadedele de stress/distress, cand apar proeminente si niste trasaturi paranoide), DAR NU ARE DIAGNOSTIC FORMAL DE TULBURARE DE PERSONALITATE (+ pt. Romania iar).

    RăspundețiȘtergere
  25. A fost trimisa mie spre aceasta evaluare profesionala azi de catre Vice Pres. companiei de consultanta-firma de Securitate Privata cu capital mixt SUA-Europa-Dubai, deoarece D-na fost Secretar de Stat SUA Condoleeza Rice, cetatean SUA, doreste sa se intalneasca intr-o vizita NEOFICIALA DE STAT PRIVATA DE PLACERE cu D-na Ministru Elena Udrea, cetatean roman, la Nairobi, Kenya, pe 7 mai 2011, la Tribe Hotel, unde va avea loc o prezentare de moda, si ca sa le asigure securitate cuvenita, Dl. VP Raul G. doreste sa cunoasca mai multe despre posibilele obiceiuri, tendinte si trasaturi careacteristice atat ale D-nei Elena Udrea, cat si ale tarii al carei cetatean este ea.

    http://nairobinow.wordpress.com/2011/03/28/fashion-show-tribal-chic-may-7-2011-tribe-hotel/

    RăspundețiȘtergere
  26. [ In gandul meu acum: Dl VP RaulG, si el etnic roman, in prezent emigrat, foloseste din cand in cand alcool cu absint, cf. rapoarte interne confidentiale de securitate oferite de firma mea proprie, si a cam inceput sa uite ce trasaturi are Romania, plus ca e cam deprimat din cauza de dor de tara, cf. mai multor informatori credibili care fac comentarii despre el in public, plus ca l-or fi zapacit saracul francezii aia atat la cap de nici nu mai stie pe ce lume se afla... au dreptate americanii cand isi bat joc de francezi in fel si chip si ii fac in principal poltroni ! dar uite ca s-au priceput sa ii foloseasca si sa-i puna la inaintare in Libia, astfel facandu-i si pe ei, francezii , sa se simta bagati si ei in seama de fratii nostri cei mai mari ai tuturor, americanii, care vor primi EI mostenire vila de la Cernica a lui bunica, norocosii naibii de americani !]

    RăspundețiȘtergere
  27. Catre TOTI: Daca va asteptati cumva sa va ofer si dosarul D-nei Elena Udrea spre citire/documentare, puteti sa asteptati mult si bine, ca EU NU IMI DAU IN PUBLIC DOSARELE CLIENTILOR MEI ACTIVI (desi am recunoscut ca am facut o gafa recenta fata de un american cand eram sub stress, cum am descris la mine pe blog sub activitatile mele ilegale- re. Tradarea).

    Catre autoritatile statale oficiale REALE ale Romaniei-foste RSR-foste RPR-foste Regatul Roman (ma demult nu mai stiu cum se chema, ca mie nu mi-a prea placut subiectul Istoria la scoala):

    DISCLAIMER SERIOS: D-na ELENA UDREA, cetatean roman, curent Ministru al Turismului in actualul guvern al Romaniei 2011, NU A FOST CLIENTA MEA OFICIALA SI NU ESTE CLIENTA MEA OFICIALA: adica intre mine, EU cel care scrie, si persoana fizica a D-nei Elena Udrea mai sus identificata, NU A EXISTAT NICIODATA O RELATIE FORMALA si LEGALA DE "CLIENT" +/vs. "OFERITOR DE SERVICII PROFESIONIST". (Adica niciodata nu m-a platit pe mine in mod oficial D-na Elena Udrea ca sa ii ofer eu servicii profesionale dansei.)

    Despre D-na Condoleeza Rice, fost Secretar de Stat SUA sub Pres. SUA GW Bush, cetateni americani amandoi, nu am inca dosar dar chiar daca l-as alcatui si deschide si chiar daca l-as si publica in public, dansa nu s-ar supara pe mine deoarece in primul rand ca ar fi foarte flattering pt. dansa, in al doilea rand asa ceva de genul asta ziristic-pamfletistic sau chiar de nivel mai detaliat si mai serios la nivel de book-deal cu publisher american este OK atata vreme cat dansa nu imi mai este clienta activ si daca imi da si aprobarea dansei si daca nu sunt cumva agajat CIA (curent, sau fost), ca atunci se aplica niste reguli speciale.

    @Agentii din SUA potential interesati sa-mi faceti oferta de book-deal fie pt. D-na Elena Udrea fie Pt. D-na Condoleeza Rice, pot sa va anunta deja urmatoarele lucruri de retinut pt. dvs.
    1.pe D-na Rice am studiat-o mai in detaliu decat D-na Udrea deoarece m-a fascinat mult mai mult persoana danseia
    2.eu cu Random House nu voi colabora atat vreme cat sunt sub stapanirea concernului german Bertelsmann AG.

    RăspundețiȘtergere
  28. Trailer la filmul "The Rape of Europa":

    http://www.rapeofeuropa.com/theTrailer.aspx

    Povestea printesei grece antice mitologice Europa (care include si un link la cartea "The Rape of Europa"):

    http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_(mythology)

    RăspundețiȘtergere
  29. [Uff...greu a mai fost ! Sper acum ca m-am asigurat si de simpatia unei parti semnificative a diasporei romane din Franta, cu cea din Germania intampin cele mai mari dificultati in acest moment, dar mi-a venit mie o idee buna si am inceput sa-i prelucrez pe ocolite pe un blog de gay, ca multi din ei se cam duc pe acolo am observat, iar pe cei din Anglia DE MULT de tot am inceput sa-i ademenesc catre mine, desi am vreo 2 rivali importanti acolo, unul romano-american si unul nu stiu de unde e dar e nazist de-a dreptul.

    La aia din Peninsula Iberica n-am inceput inca sa lucrez ca eu nu prea stiu multe despre acea zona dpdv istoric/economic sau geografic/cultural, desi am eu niste planuri preliminare tactico-strategice de approach si inavaluire dinspre mare din doua directii, dinspre N. Africa ca Rommel-vulpea desertului si dinspre Atlantic prin Portugalia ca americanii normali la cap.

    La diaspora din America continentala de nord pot, fara falsa modestie, sa ma auto-declar expert (ba chiar unicul expert maxim in acest moment, auziti PSD-ul sau PNL-ul, sau cine mai are candidati de pus la bataie, ca daca vreti diaspora din America CU MINE trebuie sa stati de vorba sa va fiu consultant), deoarece de mic copil am ascultat Vocea Americii, iar pe urma de cand am avut net numai pe site-uri americane stateam mai mult, plus ca citesc revista cultural TheNewYorker si ziarul NYTimes (mai ales cronicile de film, dar uneori si unele articole, mai ales alea scrise de castigatori de premiu Pulitzer) de mult. Iar acum in ultima vreme mai citesc si cele doua editii ale ziarului Washington Post, cea din SUA si cea din Romania reprezentata prin blogul lui Moshe&Mordechai. Plus ca mai am cunostinte culturale de diverse arte americane datorita admiratiei mele de lunga durata fata de anumiti artisti americani, unii chiar angajati politic destul de semnificativ, a caror lista este mult prea lunga ca sa o pot posta aici, doar pot sa va spun ca include asa preliminar pe Ronald Reagan, Alec Baldwin, Andy Warhol, si Robert Capa (ca sa vedeti INTR-ADEVAR ce ECLECTIC si totodata inclusiv si neprejudiciat sunt, PLUS ca stiu sa pun si virgula inainte de "si" si sa scriu American si Ianuarie cu litere initiale capitale.).

    Cea mai mare distractie cred ca va fi cand o sa trebuiasca sa incep sa lucrez la prelucrarea diasporei din Asia si Oceania. Incerc si eu sa ma pregatesc cum pot, tot din mai multe directii:
    *razboiul din Pacific
    *fenomenul kamikaze
    *Tora, Tora, Tora
    *Bora-Bora
    *Mel Gibson (pe toate fetele), Nicole Kidman (mai ales in filme horror si muzicale), Captain and Commander si alelalte
    *Chinatown, moo-goo-gay-pan, Jocurile Olimpice de la Beijing si punerea la Zidul Chinezesc, picatura chinezeasca de tus a lui Hokusai, etc. (nu vi le spun pe toate ca mi le furati si o sa deveniti si voi experti in Asia si va angajeaza pe voi Romania Mare si o sa castige Vadim Tudor in loc de Marian Vanghelie, cum imi doresc eu.)

    RăspundețiȘtergere
  30. La diaspora din Italia e simplu de tot: intr-un cuvant, in general in prezent TOTI ROMANII indiferent de sex, varsta, orientare politica sau sexuala, profesie, nivel de educatie, etc., se simt EXPLOATATI direct de catre Italieni, ba chiar si DISCRIMINATI. Deci, cine vrea diaspora din Italia de partea lui, jucati cartea discriminarii ! (Daca nu stiti cum sa jucati jocul ala, intrebati-i pe gay-i din tara voastra cum au obtinut azil politic dupa 1989 in diverse tari, iar pe aia din Romania urmariti-ma pe mine, daca aveti curaj, pe blogul gay PinKPong cum am inceput eu sa ii invat eu cum sa o joace ca sa manipuleze electoratul tiganesc roman ca sa voteze TOT cu Dl. Marian Vanghelie...asta pana can m-oi plictisi si eu si Dl. Ion Iliescu de Dl. Vanghelie, sau pana cand castiga Dl. Geoana runda preliminara.)

    La diasporele romane din Africa, fosta URSS minus Rep. Moldova, fost Bloc Comunist de Est, colonia multinationala din Antarctica, cei de pe platformele de petrol marine, cei in prezent rapiti de pirati somalezi, si cei rapiti de pe Pamant si prezenti aflati captivi in OZN-uri, va spun sincer ca NU MA PRICEP si chiar v-as ramane recunoscator sa imi oferiti lectii si sfaturi cum sa invat sa ii manipulez cat mai bine si pe ei.

    Diasporele din Olanda, Flandra si Valonia, Elvetia, San Marino, Luxemburg, si Vatican nu sunt semnificative dpdv statistic-electoral, deci nu merita sa cheltuiti bani degeaba pe ei. Pe aia din Belgia ii cuceriti usor daca le spuneti ca v-a placut filmul "In Bruges" DOAR din cauza lui Colin Farrel, dar ca peisajul si arhitectura si atmosfera din Bruges vi s-a parut plictisitoare, deprimanta, apasatoare, etc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Pt. diaspora romana din intreaga Scandinavie (inclusiv Islanda si Groenlanda)- rugati-l frumos sa va ajute si sa va serveasca drept consultant pe Dr. Bogdan Popescu-neurolog la SUUB, ca dansul are doctorat de la Institutul Karolinska, Stockholm, supranumit si Harvardul Nordului si am impresia ca a mai comunica cu presa, deci este si un bun comunicator si scriitor de opinie. Chiar ca merita sa incercati sa il atrageti de partea dvs., desi nu stiu daca integritatea domniei lui (cu adevarat reala)l-ar lasa sa se lase ademenit intr-un acest fel de joc politic de ademenire si manipulare de electorat (desi il asigur eu sincer pe Dl. Dr. Bogdan Popescu ca este OK si este si etic sa faci asta in rol de consultant politic de campanie electorala, fie neoficial, fie formal platit, si se face in mod curent si la "case mai mari", in tari mult mai avansate dpdv democratie decat Romania.)

    RăspundețiȘtergere
  32. @drcraciun:
    1.apreciez revenirea ta IN FORTA. eu personal iau comentariile tale ca pe un training informational care in mod normal ar trebui tinut pe durata catorva zile, cu pauze de cafea si de indosariere a info.
    2.in premiera in lumea bloggingului, ai reusit sa faci "blog in blog". adica toate comentariile tale reprezinta material pt un blog complet si complex.
    3.info date de tine sunt corecte, precise siff folositoare. multumim ca ni le pui pe tava.
    4.toate posturile le-am scris in Romania. sincer, ma asteptam sa-ti dai seama de asta, ca in Franta nu aveam cum sa fiu atat de afectat. deci francezi nu contribuie cu nimic, nu ma influenteaza.
    5.in mintea mea, peste vreo 2-3 ani ma vad in romania. abia astept sa ma asez acasa. cred ca am dreptul sa incerc sa-mi pregatesc terenul.
    6.si daca mi-ai spune tu si ai demonstra ca esti tigan, tot nu te-as crede.
    7.foarte bun studiul de caz

    RăspundețiȘtergere
  33. La diaspora romana din orientul mijlociu, va zic sincer ca mie imi e frica sa ma bag, ca intr-adevar mie mi se pare ca e ca un viespar sau un camp minat acolo. Pe orice "buton" ai incerca sa apesi mie mi se pare ca risti sa iti explodeze ceva (chiar si periculos direct, Doamne fereste) sub nas. poate ca exgerez eu si am spaime nejustificate deoarece chiar ca sunt ignorant despre toate istoriile care se incruciseaza acolo si v-am mai si zis ca Istoria nu a fost punctul meu forte la scoala. Nu va mai zic de religie, ca eu mereu oscilez si pendulez de ani de zile intre ba agnostic, ba usor credincios, plus ca am conflicte persoanale re.Crestinism si Iudaism (rezolvate in mod neoficial personal, dar inca nerezolvate formal-oficial). Parerea mea sincera ca in ceea ce priveste diaspora romana din Orientul Mijlociu trebuie sa luam exemplu de la cei cu mai multa experienta de politica externa decat noi (desi si noi, romanii, aven talent la politica externa din cand in cand, de ex. Titulescu, dar dansul a fost de mult, cred sincer ca si Dl. Geoana a fost destul de OK, desi nu as putea spune ca de nivel de Titulescu, dar totusi in America si ca Ministru de Externe a fost above average pe ultimii 20 de ani.) Cei cu mai multa experienta in conflict-rezolution in mod practic si util si securitate sunt totusi americanii, plus ca au think -tankuri si teancuri de banic si tancuri M1 Abrams bune de tot. Sunt si buni jucatori de pool (biliard). KUDOS din partea mea personala, sincer, NU naiv de loc, pt. SUA re. politica externa cel putin de la presedintele # 28 SUA, Dl Woodrow Wilson incoace, ba chiar si poate dinainte, dar nu stiu eu prea multe (desi au existat unele greseli poate sub Dl. Secretar de Stat Kissinger, ca parca a fost un film documentar despre asta, TOTUSI per total parerea mea este ca re. politica externa RESPONSABILA MATURA PRAGMATICA (asa cum ne si vrem sa fie de fapt un adult relativ OK sanatos), SUA are nota 10 plus premiul I (nu si Nobel, ala pentru politica externa nu exista inca si nici daca ar exista si as fi eu seful comisiei de premiu Nobel de politica externa , nu l-as da asa de usor la oricine cum fac uneori Norvegienii cu ala de Pace, ci as incerca de fapt chiar sa departajez finalstii printr-un examen scris de limbi straine plus examen cu probe practice efectuate in fata mea cu subiecte trase de mine la totala intamplare asa in ultimul moment si fara sa stie ei nici lisat de posibile subiecte dinainte nici o bibliografie anume, ar fi total dupa toanele mele, deci un test fff dificil...desi va promit un lucru, M-AS PURTA TOT TIMPUL CAT DE ETIC DPDV OMENESC SE POATE LA UN ASA EXAMEN GREU SI IMPORTANT.

    Hai, ca v-am speriat acum cu vorbele astea despre examene, hai sa ne distram, uite-l pe M1 Abrams vs. Leopardu':

    http://www.youtube.com/watch?v=AlErcNY-VjQ


    -----

    RăspundețiȘtergere
  34. GATA ! Mi-am terminat si opera-tratat de manual de politica externa pt. viitoarele generatii de diplomati roamani de pretutindeni (inclusiv aia de la Institutele oficiale care vor deveni diplomati adevarati) !

    Plecati, vrabiutelor , si luati-va zborul din cuib si puteti sa ciripiti cat vreti din punctul meu de vedere ca de aia v-a lasat si D-zeu si mama natura pe pamant sa zburati din cuib si sa ciripiti cat vreti la urechea cu vreti din partea mea !

    Ca de voi pana la urma dpdv fizic tot aia cu securitatea si cu kevlaru o sa aiba grija. Deci nu va fie teama, fiti diplomati in continuare, are cine sa aiba grija de voi, fiti doar atenti pe unde calcati mai ales cand va aflati in public in zonele cu terenuri minate. Ce naiba o fi asa de greu sa fi diplomat, daca si eu am scris acest manual in cateva capitole dintr-un foc ?

    Hai mai, cei de pe blogul lui Raul, care aveti varsta si interesul, dati si voi examen la institutele alea oficiale, si faceti-va si voi diplomati misto de Romania, ca eu m-am saturat s-o vad pe aia mica a lui Basescu tocmai in parlamentul Europei sau pe unde mai opineaza si ea, ZAU asa. Ce naiba !

    (Baconschi, sa stii ca n-ai scapat. Tot nota 4 ai de la mine, orice ai face, de fapt o sa-ti dau 5 de trecere NUMAI ASA CA SA NU TE MAI VAD IN FATA OCHILOR la toamna la restanta, si nici inca odata anul viitor de repetent ce meriti sa ramai, si tot asa in continuu pana cand naiba se schimba o data si guvernul asta de incompetenti pe probleme civile).

    RăspundețiȘtergere
  35. @drcraciun: ti-am raspuns si mai sus. ai scris un manual, bine zici. o sa-mi rupa astia blogul la copy-paste, sa ia lucrarea de licenta gata-facuta!
    peste toate, eu personal iti multumesc pt timpul acordat, si apreciez intentiile tale constructive.

    RăspundețiȘtergere
  36. Tu, RaulG, starul preferat pt primul meu film (ca inca n-ai semnat contractul oricati agenti trimit pe capul tau sa te convinga sa-ti preiei rolul, si-mi tii productia de scenarii pe blogul meu in loc din cauza asta), acum ai devenit oficial si muza pt. viitoarea mea Scrisoare pentru Alain, deci o sa trebuisca sa-ti dau iar atributie cu postul asta pe blog la mine, si zau daca n-am dat click TOTAL RANDOM la TOTALA intamplare pe topicul asta si pe blogul tau azi, ca doar nu te-am cautat cu lumanarea.

    Vad ca in afara de branci si vant in panze, imi dai si spark la butoiul cu pulbere de dinamita (aia inventata de Alfred cu Premiul), iar eu acum, prin scris aici, m-am desenzitizat si de frica de explozii...ce mai, in curand o sa devin si tobosar de trupa, nu numai jurnalist de razboi din spatele frontului, deci vad ca ma vindeci si de lene, acum si de lasitate, numai de hotie nu poti sa ma lecuiesti, ca tot iti fur idei de la tine si ma duc cu ele la mine pe blog chiar acum !

    Dar nu ti-o lua in cap, ai GRESIT TOCMAI LA PUNCTUL ala important 6 ! (De ce e cifra 6 importanta pt. matematicieni sau kabbalisti sau gambleri: pai e cub 3-D, nu patrat 2-D deci pare mai autentic, zarul pt. barbugii e f. important si ca talisman, 6-6, 666...hai c-am vrut sa va sperii un pic, sau sa vad care din voi e din aia coinspirationistii, ca sa stiu cum sa comunic cu voi data viitoare, daca sunt fortat sa comunic prin contract, sau sa fug de voi ca dracul da tamaie, tot aia e, tot e bun si 666 la ceva, plus "sase !" pt. hotii de romani).

    Pai voi, poetilor romani din fire (ca eu sunt precis aberatie la faza asta ca mie nu-mi place de loc poezia, INSA totusi eu nu am intalnit pana acum roman caruia sa nu-i placa poezia si ritmul poeziei, e voie si fara ritm la aia mai matematici-filozofici inclinati, doar atat va spun, daca va place Ion Barbu, ca si mie imi place , imi aduce de fapt aminte de cantareata islandeza Bjork, va rog eu frumos sa va stergeti din minte ca a fost profesorul de mate de liceu al lui noica si ca NU ESTE VINA poetului roman si profesorului de matematica de la Spiru-Haret Dan Barbilian= Ion Barbu ca a avut asa un ghinion de elev delincvent ca ala...pentru clarificari suplimentare re. noica + followers, plus linkuri parade de moda plus 2 poze misto, etc...aveti voie sa cititi ce am scris eu pe blog spre sfarsitul postului interminabil numit Comentariu ne-literar la Play by Play-1 , la P.S.), deci tocmai voi, poetii romani din nascare, cum de nu va dati seama ca tocmai firul Ariadnei calauzitor din iesire din labirint, tocmai efectiv salvarea Romaniei din marasmul asta in care pare ca sa-ncleiat de ceva vreme ESTE CHIAR ASTA: SA INVATAM CA ROMANI PE DEPLIN RATIONALI SI CONSTIENTI (si nu numai in mod prefacut politic manipulativ, desi e voie si aia si e chiar OK in lupta poltica democratica civilizata moderna de care SUNTEM in stare, numai ca mai trebuie sa ne rafinam noi un pic la faza asta) SA INVATAM SA NE SPUNEM SI NOUA SI INTREGII LUMI DIN JURUL NOSTRU CU CAPUL SUS SI UITANDU-NE DIRECT IN OCHII INTERLOCUTIORULUI NOSTRU, CU POSTURA ERECTA (adica sira spinarii dreapta),LA MODUL FIGURATIV (nu metaforic, aia e altceva):

    SI EU SUNT TIGAN ! SI MAI SUNT SI ROMAN.
    --------------------------------


    Bai, recunosc ca e greu ce propun eu mai sus. Si inteleg si ca tu te-ai repezit sa ma linistesti pe mine ! Nu e vina ta la faza asta !

    O sa incerc eu sa gasesc ceva exemple, ca gasesc eu la minoritatile din SUA daca nu in alta parte, gasesc eu ceva ca sa fiu mai clar sa explic de ce propun eu asta si cum sa efectuezi acest "exercitiu" ca sa iti vina mai usor sa il faci. Nu e o idee/chestie noua, se face de mult in tari civilizate, se face si la anumite scoli de teatru, se face si in unele psihoterapii, etc. Se face si in activism politic mai ales.

    RăspundețiȘtergere
  37. P.S. ETIC FFFF IMPORTANT atat pt. mine insumi cat si pt. oricine trece pe aici:

    Eu nu dau concret "sfaturi" si nu ofer metode de preferat la nimeni cum sa se comporte in societate, cum sa lupte politic sau chiar daca sa lupte poltic, asta tine de free-will si free-choice TOTAL INDIVIDUAL al fiecaruia, mai ales ce METODE sa foloseasca. Eu NU AM VELEITATI DE:

    *educator de tineret roman
    *propagandist politic
    *agitator politic, sau provocator politic
    ETC.

    Dar EU insumi sunt la o faza in viata in care efectiv incerc diverse metode fata de mine insumi, imbrac diverse haine, iau anumite pozitii politice ca exercitiu pt. si fata de mine insumi, etc. DEOARECE eu insumi sunt un NEPRICEPUT si un INTARZIAT din punct de vedere SOCIAL si POLITIC, plus sunt sub stres de adaptare la o viata, limba, si cultura noua, si ma "tratez si eu cum pot si stiu mai bine, inclusiv scrisul vad ca ma ajuta, desi NU AM NICI O EXPERIENTA ANTERIOARA nici de scris, nici de opinat public fata de mai multe persoane dpdv politic, nici macar despre mine nu zic nimic prea semnificativ daca sunt in fata unui grup, asa de mutulica si relativ timid sunt, ba chiar las de-a dreptul si speriat si de 1000 posibile spaime si/sau consecinte anxiogene (reale sau, de fapt, mai mult inchipuite).

    Dar, deoarece sunt stimulat de idei venite la mine de pe bloguri (mediu total nou pt. mine), fac si eu mai dramatic pe nebunul din loc in loc si din cand in cand, mai ales cad mi se apasa mie pe anumite BUTOANE de HOT-TOPIC, de TRIGGER pt. mine (care din cauza creirului meu si problemelor mele personale sunt asa de HOT, nu din vina nimanui, asa sunt eu construit, si asa e fiecare, fiecare om are un punct din asta vulknerabil pe undeva sau din timp in timp in viata, chiar si un stoic l-ar avea, si asa e si normal ca suntem oameni, si nu roboti).

    La mine HOT topic sunt: democratia in Romania, politica externa a Romaniei, inclusiv imaginea Romaniei in strainatate, problemele sociale si medicale (inclusiv indicatorii prosti) ale Romaniei, DOR de tara, de mama, de tata, de bunica mea care a murit de mai mult de 7 ani, si tot mi-e dor mai ales acum intr-o tara starina recent.

    RăspundețiȘtergere
  38. Deci normal ca reactionez si eu, si imi mai permit uneori sa APAR cum ca as deveni "instructor", desi eu NU VREAU SA FIU, eu vreau sa fiu doar eu, asa lenes, si las, si linistit cum am fost eu relativ o perioada in Romania (CU PRET MARE de platit, pt ca m-am lasat adolescent si NU MATUR cum trebuia, PREA mult timp.)

    Deci, eu acum, cresc efectiv, ma maturizez, si ma si vindec eu pe zi ce trece, si asta o fac cu ajutorul blogului meu, si cu ajutorul catorva altor bloguri, si AVETI TOT DREPTUL SA VA SUPARATI PE MINE si chair sa va simtiti oarecum neconfortabil si usor "invadati" si "agresati" de atata onestitate neceruta de nimeni, si care d eobicei nici nu este recomandabila sau de dorit intr-o societate reala politicoasa cand vorbesti cu alti oameni pe strada sau la o petrecere, doar nu iti pui poalele in cap asa si incepi sa perorezi in fata tuturor, cum PARE ca fac eu pe blog aici.

    RăspundețiȘtergere
  39. Si acum stiam ca merg pe gheata subtire cu TIGAN, ca totusi este un cuvant care ridica niste stari sufletesti cam nasoale in majoritatea romanilor de oriunde ar fi ei.

    Pai daca ne-am VINDECA noi o data romanii de acesat ANXIETATE uriasa care o ridica in noi cuvantul TIGAN, pai atunci chiar ca am deveni usori ca niste lebede sau rate pe apa.

    RăspundețiȘtergere
  40. EXISTA insa niste cuvinte si mai ales IMAGINI despre care este BINE sa ne mentinem anxietatile introduse in noi genetic in mod expres de mama natura ca sa ne apre de pericole reale sau chiar sa ne dea WARNING clar ca suntem potential amenintati de posibile pericole ca boli infectioase, mutatii genetice, toxine din mediu, etc.

    Adica vezi ceva care arata dezgustator ca un "sarpe"...fugi ! Si e sanatos sa fugi.

    Sau vezi ceva mucegait, nu-l mananci, si este bine sa nu-l manaci.

    Sau vezi pe unul care arata din pacate un pic mai diform pe strada, sau cu bube pe fata, ai repulsie, te feresti de el. SI e OK si normal sa te simti asa, ca doar nu vrei sa te molipsesti si tu, sau, mai rau, nu vrei sa te reproduci tocnai cu ala sa duci gene proaste bolnave mai departe. Suna poate cam dur, dar asa e , e genetic, si e OK.

    RăspundețiȘtergere
  41. INSA exista si niste SPAIME FALSE CAPATATE (nu innascute genetic)...si cum le capatam pe astea ? Pai de obicei prin experienta nasoala anterioara, sau chiar prin manipulare directa de la altii facuta expres in mod NE-ETIC (gen Goebbels, unul din propagandistii RAI), sau CEL MAI RAU, prin PROFESORI/EDUCATORI ne-etici sau "profeti falsi". Care aia CHIAR ca ar trebui sa-si piarda licenta de profesor mai ales ca lucreaza cu creiere de tineri inca in formare.

    Ca pe "profetii" aia nebuni cu parul valvoi de la colt de strada, de aia nu ne e frica, STIM ca sunt nebuni,cel mult ne e mila de ei, cel mai des radem de ei, uneori ne si speriem de ei, si e OK, si e normal sa fie asa. (Ca unii nebuni, mai ales aia agitati, manici POT deveni si violenti. Eu stiu asta din experienta de la serviciu.)

    Tot din experienta accidentala in cazul meu eu acum ma feresc automat de toti oamenii pe care ii cheama nic, sau, mai ales, nicki...desi majoritatea in mod REAL sunt probabil normali si OK, dar din cauza unei experiente neplacut, mi-a ramas cui in creier pe toti pe care ii cheama asa.

    Totodata eu personal ii URASC pe CRIMINALI, pe psihopati, pe aia care incalaca legea, pe de o parte este innascut, ca e si normal sa ne fie frica si sa ne ferim de un potential agresiv si violent, pe de alta parte la mie e si adaugat de experienta proasta d eintalnire cu psihopat.
    Din cauza asta mie NU imi place sa lucrez ca psihiatru de inchisoare. Si stiu ca m-as purta in mod deosebit de prea SEVER chiar SADIC cu infractorii, si mi-as pierde astfel meutralitatea si impartialitatea pe care mi-o doresc eu sa o am.

    Nu poti sa comanzi sentimentelor asa de usor. Noi psihiatrii invatam la scoala ca sa NE RECUNOASTEM noua sentimentele astea care izvorasc in moi cand interactionam cu un bolnav si sa nu le lasam sa ne domine ele si sa ne incetoseze ratiunea cand comunicam cu un bolnav, ca nu vrem sa-i facem lui rau dandu-i pe cap problemele noastre. Noi mai invatam si cum sa FOLOSIM aceasta recunoastere ulterior tot in interactiunea cu bolnavul, deci inevitabil trebuie sa stim si ceva despre manipulare. DAR NU O FACEM, NIMENI NU O FACE IN TIMPUL LIBER asa in mod gratuit la alti oameni, care nu sunt bolnavi si sunt total inocenti fata de tine.

    RăspundețiȘtergere
  42. Pai de ce ne e frica noua romanilor de TIGANI de fapt ? Si cat din frica asta este dezvoltata in timp din cauze reale de experiente proaste avute cu tiganii si cat din asta e manipulare mass-media ?

    Si de ce le-a fost frica si sila la mericani de negrii la ei acasa ? Si cum au depasit momentul asta istoric ?

    Dar norvegienii ce-au avut ei si cu evreii si cu calugarii iezuiti de au pus in CONSTITUTIE interdictie fata de astia sa se stabiliaesca aici, la iezuiti a fost pana in 1956 !

    RăspundețiȘtergere
  43. @drcraciun: uite o recunostinta: faptul ca tu comentezi pe (si pe) blogul meu si nu o faci oricum, am mai spus asta, ci corect, sustinut, ma face sa ma simt bine. adica esti o realizare si sunt mandru ca te am in lista.
    nu esti instructor, nu impui idei. dar parerile tale sunt eficiente. comentariile tale sunt adevarate "manuale", si le citesc cu placere, desi sunt lungi. eu sunt un tip franc. dar pana acum tot ce ai scris mi se pare indreptatit si bun de asimilat.
    cat despre tigani, se pare ca nu exista padure fara uscaturi. e o moda.

    RăspundețiȘtergere
  44. Tristan P. Fudulescu19 decembrie 2014 la 17:27

    Popoarele sarace si proaste sunt hranite in loc de paine cu...ORGOLIU NATIONAL (si religios pe alocuri) ! Se pare ca pe la noi asta tine de foame. Si Nord-Coreenii sunt foarte mandrii ca sunt Nord-Coreeni !

    RăspundețiȘtergere
  45. Sunt de aceeasi parere cu tine Raul, din pacate ai mare dreptate. Multi spun asta :"Sunt mandru ca sunt roman" -vorbe goale. Eu nu mai traiesc in tara, imi doresc tare mult sa-mi fie bine aici (Germania )de aceea o sa fac tot ce-mi sta in putere sa am o viata decenta. Am plecat pentru mai multe motive: nema raspect intre noi, frustrare cat cuprinde , invidie cat cuprinde , lacomie, mizerie etc. Eu cred ca sunt destule motive, sunt trista dar nu m-as mai intoarce in tara pentru ca eu cred ca nu va fi bine nici peste mii de ani. Atat am vrut sa zic ....iti doresc numai bine :)

    RăspundețiȘtergere