vineri, 15 aprilie 2011

Blestemul poporului

           Datoria unui medic chemat la o urgenta e de a identifica problema si de a gasi rapid o solutie, eventual un tratament. Pentru ca suntem o tara extrem de bolnava, un caz de urgenta, putem prelua, linistiti si fara riscuri, aceasta datorie.
           Sper sa intelegem cat mai repede ca "medicii" Romaniei sunt total dezinteresati de pacientii lor. E foarte fals sa credem ca urmatorul guvern, sau presedinte, sau partid la putere, va fi mai bun. Asta e blestemul nostru, sa avem pastori din randul lupilor. Si chiar de si-ar schimba numele, instinctul de pradator le va ramane.
           Gata cu metaforele. Situatia Romaniei e grava si simpla. Rasplata indiferentei noastre e nesimtirea lor. Au creat un sistem prin care ei beneficiaza de pe urma exploatarii poporului. Comunism mascat. Gresim enorm daca avem asteptari de la ei. Nu se va schimba nimic. Vor veni altii si vor continua. Aparent, noi, ca popor, nu avem nici o varianta. Nu e adevarat. E imposibil sa treaca neobservat ceva ce e aratat cu degetul de 20 de milioane de locuitori. In fiecare zi. Macar sa inteleaga ca nu suntem prosti. Daca va amintiti, pana si cei 300 de la Termopile au cazut, chiar daca se aparau spate in spate.

9 comentarii:

  1. Intr-adevar situația României e foarte gravă datorită conducătorilor, dar după cum vezi au perfecționat un sistem prin care numai dacă te lingi cu ei poți ajunge printre ei. Conducătorii se rotesc exact după bunul plac și ne lasă impresia nouă că putem schimba ceva la fiecare scrutin.
    Părerea mea: nu este comunism mascat este democrație aristocratică.

    RăspundețiȘtergere
  2. Raul, este a doua ta postare in care te contrazic. In Romania, medicii chiar nu sunt dezinteresati. Daca luceraza pe 9 milioane, nu vad nicaieri dezinteresul. Daca se duc la munca fara sa fie siguri ca or sa isi ia salariul, iar nu vad dezinteresul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca eram in comunism nu se intamplau toate astea...Se intamplau alte minuni, dar nu astea. A nu se intelege ca sunt socialista in gandire dar nu pot sa nu apreciez unele din ”victoriile socialiste” in fata asa-ziselor ”prietenii pe interes” ale democratiei de astazi!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Costin: probabil din graba ai inteles gresit. prin medici ma refeream la cei din conducerea tarii, la cei care promit vindecarea prin cloroform. cat despre medicii medici, ai dreptate

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alice: nici comunismul nu a fost bun. da nici cu ce se intampla azi nu ne putem lauda. Ceausescu a fost doar unul, astia-s foarte multi

    RăspundețiȘtergere
  6. @Zodrac: schimbam, la alegeri. schimbam culoarea si numele. atat

    RăspundețiȘtergere
  7. In acest caz se schimba datele problemei. Medicii pe care tu ii enumeri sunt mai mult niste calai.

    RăspundețiȘtergere
  8. Raul, acum doua zile am citit calamburul asta, mi-a placut mult si mi se pare ca se potriveste in context :
    "Capitalisme - regime dans lequel l'homme exploite l'homme. Le regime socialiste, c'est l'invers."
    Din pacate eu chiar mi-am pierdut naivitatile in politicieni, nu mai am de gand sa merg la vot sa-l schimb pe x cu geamanul y.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Mihaeladm: ai mare dreptate. am ajuns sa ne tratam ca animalele, pentru supravietuire, faci bine ca nu mergi la vot. o greseala repetata inseamna o problema alimentata

    RăspundețiȘtergere