luni, 11 aprilie 2011

Atitudini periculoase

           Nu sunt pretentios, ba chiar sunt foarte intelegator, dar nu suport si mi-e sila de oameni care exceleaza voluntar in rautate si prostie.
           Dealtfel, rautatea as putea s-o tolerez. Prostia la fel. Dar combinatia dintre rautate si prostie mi se pare extrem de periculoasa. Daca in ecuatie mai intra si banii, devine letala.
           Dintre combinatiile ce nu le suport si care ma fac sa trepidez si sa mi se umfle venele, enumar:
           -rautatea si prostia
           -prostia si parvenirea
           -banii si incultura
           -rautatea si autoritatea
           -egoismul si autoritatea

           Din punctul meu de vedere aceste atitudini prea des intalnite in societatea de azi au o contributie majora la degradarea individului ca cetatean si a cetateanului ca om.

6 comentarii:

  1. din păcate toate adunate sunt foarte rele. Foarte bine pus degetul pe rană.

    RăspundețiȘtergere
  2. le-am cunoscut pe toate. crede-ma, iti vine sa explodezi

    RăspundețiȘtergere
  3. te cred si te inteleg! Ma intalnesc zilnic cu oameni la care se regaseste cel putin una din combinatiile mentionate de tine....e deprimant la un anumit moment dat, ai impresia ca esti singur impotriva tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Culmea este că sunt predominante în anumite cercuri cu pretenţii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Inainte sa aplicam oricare din aceste epitete cuiva, atat in privat cat si in public, eu sunt de parere ca trebuie sa petrecem un timp sa intelegem si proverbul ala cu barna si paiul, cat si pe ala cu casele de sticla.

    Deaorece eu am petrecut un timp CONSIDERABIL Si SEMNIFICATIV de mult la mine pe blog examinandu-ma si pe mine cat si pe constiinta mea proprie, cat si constientul meu, ba chiar sondandu-mi si inconstientul uneori, (mai mult pre constientul e defapt accesibil, restul chiar ca e abisal si nu prea ai cum sa-i zaresti fundul), EU PERSONAL AM VOIE SA REVIN SUB ACEST TOPIC FFF PLACUT FATA DE MINE + FFF RELAXANT + FFF FUN (abia astept !!!) si sa dau chiar si exemole de persioane fie in viata fie decedatae care mi se par mie ca li sepotriveste chiar FOARTE BINE, MANUSA, unul din epitetele de mai sus !!!

    RăspundețiȘtergere