joi, 18 decembrie 2014

Ei trebuie sa stie

             Hai sa ducem discutia la nivelul datoriei pe care o avem fiecare in parte ca si cetateni romani. Nu e corecta atitudinea auto-exilului, pentru ca daca ne-ar exila cineva, am sari in sus, iesind la atac sau la aparare cu mandria de a fi roman.
             E nevoie de constientizarea invaziei, la fel ca si identificarea virusului intr-o boala. Tratamentul il stim din carti si din istorie iar doctorii suntem noi.
             Scuipatorul si mancatorul de seminte pe strada trebuie sa stie ca ceea ce fac ei nu e bine, ca e urat si degradant. Ca trebuie sa renunte la asta daca doresc sa faca parte din societate.
             Conducatorul analfabet de jeep trebuie sa stie ca nu e nici Dumnezeu, nici dracul. Ca trebuie sa respecte aceleasi legi ca si cei cu masini modeste, daca doreste sa faca parte din trafic.
             Ascultatorul surd de manele trebuie sa stie ca nu poate impune unui cartier intreg preferintele sale muzicale. Ca nici el nu ar accepta sa-i creasca odraslele ascultand rock sau muzica simfonica.
             Tiganii trebuie sa stie ca ii vrem intre noi, dar ca ei trebuie sa se adapteze, nu noi.
             Politicienii trebuie sa stie ca noi stim ca ei nu stiu sa conduca o tara, ca nu ei sunt legea, nici puterea, nici speranta.
              Bisnitarii de minti si de suflete trebuie sa stie ca nu ei conduc lumea, ci doar profita de un moment letargic al poporului.
              Taietorii de frunza la caini in timpul serviciului trebuie sa stie ca nu asa se construieste o civilizatie.

              Cand spun trebuie sa stie, fac un apel clar romanului nealterat si nevirusat din tine, din cei pe care-i cunosti tu.

5 comentarii:

  1. Frumos si corect spus !

    RăspundețiȘtergere
  2. ...de acord cu tine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa nu ramanem la acest stadiu, hai sa incepem sa-i tragem de urechi.

      Ștergere
  3. Natura, societatea si istoria au mecanismele lor de autoreglare si autopurificare. Mai repede sau mai tarziu ea (natura si la fel si societatea) se scapa singura, incet dar sigur de toti...virusii, parazitii, neadaptatii, criminalii, dictatorii, imoralii care ii vampirizeaza, tulbura si pericliteaza existenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe de o parte da, dar vor veni mereu altii. Pe de alta parte natura si la fel societatea sunt in deficit si functioneaza din ce in ce mai greu in parametri optimi.

      Ștergere