sâmbătă, 5 aprilie 2014

De ce turismul romanesc e mort

             Ieri am inteles de ce turismul romanesc e atat de putred. Daca zonele cu potential turistic ar fi populate de turisti, asta ar insemna un minus enorm pentru taietorii de lemne. Un turist aduce 50 de lei pe zi, pe cand un copac aduce 500 de lei. Astfel, transportatorii de lemne se folosesc de drumurile destinate turistului, eliminand costurile suplimentare.
             Pe langa faptul ca se taie necontrolat, asta fiind un atentat la siguranta nationala, se taie si dezordonat, fara a mai curata locul faptei. Bine-inteles, de plantat la loc nici nu poate fi vorba, ca padurarii si primarii nu au copii si nepoti, deci lor nu le trebuie sa respire pe viitor.

8 comentarii:

  1. Azi am inspiratie artistic creativa deoarece am sufletul trist din motive sentimentale personale. Mi-am permis sa imi inchipui un scenariu literar (ecranizabil) cu o Romanie a unui viitor distopic in care nu ar exista nici activitati de deforestare dar nici turisti comuni, o Romanie lasata sa se dezvolte pustiu natural neamenajat, a carei populatie a fost redistribuita in alte centre rezidentiale UE, unii poate chiar si fara sa vrea insa fiindu-le respectate niste minime drepturi de om, plus intreaga tara sa poata fi inchiriata pt amenajarea unor jocuri gen Jocurile Foamei, la care pot participa numai candidati ff extra ultra super bogati, dar si fotogenici, de gen echipa copiilor lui Brad Pitt vs echipa copiilor lui Elton John si Madonna (ca sa iasa la
    numar), si arbitri fiind Mihaela Radulescu plus Raul Ghiran, cu romani din diaspora uitandu-se admirativ la tara lor la TV de acolo din centrele rezidentiale UE unde or fi fost distribuiti. Ma rog, e voie si volume ulterioare, de gen Trilogie, cu un grup de romani haiduci dizidenti care vor sa puna ei mana pe conducerea comitetului de leasing de tara, sau descrierea povestii dramatice a unor fosti membri de comitet care si-au pirrdut joburile intreg comitetul si procesul de leasing devenind automatizat si robotizat, etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viata in Romania e deja un joc al foamei. Numai ca celor de la oras le e greu sa recunoasca.

      Ștergere
  2. Da' chiar n-or exista organizatii voluntare, ong-uri, ca sà impiedice tàierea dezordonatà a pàdurilor?!
    chiar sà fie totul pierdut?!
    Referitor la turism, auzeam la "Ora de busines" cà multe din firme au sediul fiscal in Bulgaria, cà taxele sunt mai mici, deci taxele se duc la statul bulgar..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cai care pazesc padurea o taie. Eu am fost amenintat de multe ori cand le-am aratat obrazul.

      Ștergere
  3. Hai in Maramures, sa vezi BMW-urile, masinile noi, vilele, celor care se ocupa cu lemn.. Iar tu, ca esti cinstit, stai si rabzi de "foame", fluierand a paguba... Sa nu-ti bagi Cristosii in ea de viata ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Sa filmezi, sa dai nume, sa spui tot. Pana ceva se intampla.

      Ștergere