vineri, 11 aprilie 2014

Cat de mizerabil e statul roman

            S-ar putea face filme de Oscar despre mecanismele de santaj si coruptie din Romania. Mai departe de afacerile dezastruoase cu autostrazi invizibile, borduri duble, parcuri inundate, etc se intampla fapte ce pot fi catalogate cu usurinta ca fiind mafiote.
            Cand am vizitat Pestera Unguru Mare am aflat de la ghid ca nu apartine statului roman, ci e concesionata de catre o firma. Cu tot cu pod, cu platou, cu rau, cu stanci, cu drum. In fine, pe de o parte e bine, pe de alta parte e rusinos. Am intrat pe net sa vad cine o administreaza. Aceiasi afacerisi care au concesionat si Pestera Ursilor! Iata cum fratii Micula au pus mana pe una dintre cele mai renumite pesteri din lume: ...Ioan şi Viorel Micula au "confiscat" şi Peştera Urşilor, unică în Europa, după ce în 1997 una din firmele lor, Transilvania Tours, a cumpărat clădirea prin care se intră în cavernă, iar apoi au încheiat, printr-un adevărat şantaj, un contract de administrare cu Direcţia Silvică Bihor, ameninţând că în caz contrar vor bloca accesul în peşteră...(sursa)
             Aceiasi frati Micula au privatizat, prin inginerii financiare mai multe obiective turistice din Apuseni, din Bihor, de pe litoral.
             Romania are un potential turistic atat de mare, incat s-ar imbogati doar din asta. Insa atata vreme cat statul roman, reprezentat de politicieni incompetenti, nu e in stare sa administreze o pestera, cum ar putea administra o tara?

6 comentarii:

  1. Nici nu mà mai uit la stiri, mà informez càt trebuie din alte surse, mi se face silà, mi se taie pofta de orice cànd aud! Stiu cà existà asa cà dacà mà enervez, nu e cà se schimbà ceva! Aproape cà nici nu vreau sà aud!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum asa? ASta e o informatie reala ? Cum sa concesionezi pesteri, capodopere naturale, etc ?Nu exista au cumparat si pe urma au santajat. Aceste cumparari se fac cu acordul si ajutorul angajatilor de la stat . Nu pot sa cred asa ceva ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum intelegi ca-ti spuneam in comentariile anterioare?

      Ștergere
    2. Nu s-au vandut, dar s-au concesionat. Adica CINEVA face bani cu ceva ce apatine tie si mie. La fel s-a intamplat cu lacuri, cu munti, etc.

      Ștergere
    3. Daca au fost cesionate , asa cum s-a practicat si se practica in astfel de situatii, pe 99 de ani, e ca si cum ar fi donata, nici macar vanduta pentru ca bugetul statului se alege cu nimic. Cred ca din comentariile anterioare ai inteles ca am ceva cu astia care ii cerceteaza. Nu asta e idea. Idea e ca justitia se face fara circ si fara incalcarea altor legi, altfel nu mai e justitie, e doar mascarada .

      Ștergere