duminică, 14 iulie 2013

Stiati ca...

              Stiati ca o cascada din Romania a fost declarata cea mai spectaculoasa din lume?
              Se pare ca autoritatile nici macar nu stiau ca exista.
              Mai multe fotografii aici.

13 comentarii:

  1. La naiba, eu citisem "o cascata " din Romania!Si ma bucuram ca a aflat mapamondul ce spectaculoasa sunt!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai autoritatile trebuie sa stie ca exista aceasta cascada sau turistii lumii si oamenii locurilor proprietari de firme de turism si de hoteluri, pensiuni, etc, plus primarul ca sa fie sigur ca se respecta mediul in caz ca face cineva cerere sa construiasca o cabana sau sa puna o taraba cu suveniruri pt turisti ? Ce au autoritatile cu aceasta cascada ? Cel mult sa verifice daca primarul local e in complianta cu masurile de protectia mediului in caz ca da aprobari pt construirea unui nou hotel turistic, a unei tarabe de suveniruri, etc, ceva de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cica abia se ajunge la cascada, nici romanii din imprejurimi nu o stiau.

      Ștergere
    2. Si faptul ca primarul local nu se grabeste cu dat autorizatii de construit hoteluri si tarabe de suveniruri de fapt e un lucru BUN, pt ca acest lucru de fapt protejeaza natura impotriva unor hoarde de turisti de masa.

      Pe cand am citit ce nenorocire e pe la piramidele alea din Mexic, de se duce cine vrea pe unde vrea si e haos cu turisti, hoti de buzunare, oameni care calca istoria in picioare, vanzatori de droguri ilicite la diverse tarabe, etc. Asa vrei sa ajunga si aceasta cascada din Romania ? Cu hoarde de turisti saraci calcand-o in picioare ? Turismul din Romania trebuie sa se mentina si chiar sa si devina din ce in ce mai mult turism de lux, efectiv chiar in mod paradoxal INACCESIBIL pt saracii lumii, inclusiv majoritatea romanilor, de altfel. Adica pt un roman obisnuit sa devin aasa cum e pt un norvegian obisnuit, ca doar asa o data in viata sa isi permita sa se duca sa viziteze vreun loc turistic din tara lui, in rest se duce la Club Med in Turcia si Spania, desi ma rog unii au si niste cabane de gen casuta de vacanta, dar alea NU sunt de tip Dacha (vila) de lux pt nomemclaturisti, ci alea chiar sunt asa ca 3 surcele si fara nici o apa calda, (cum discutatu niste cititori pe blogul lui Vieneala, ca ar fi de asteptat pt orice vacanta "civilizata" in sec 20).

      Ștergere
    3. In unele locuri chiar nu trebuie dezvoltat turismul de masa.Si cascada Bigar face parte din aceasta categorie insa chiar sa nu stii de ea , e prea mult . Pentru astfel de locuri exista turismul de nisa si e bine asa.In astfel de locuri sa ajunga doar cei care apreciaza cu adevarat maretia naturii si nu mancatorii de mici si bautorii de bere care isi lasa pet-urile aruncate peste tot .

      Ștergere
  3. Pe bune, nici eu nu stiam. Parca auzisem ceva, dar pe mine ma intereseaza mai mult cat de mult mi-ar place mie cascada aceea, decat cat de mult le place altora. Din egoism, prefer sa ma intereseze placerile mele, mai mult decat ale celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti revoltat ca suntem intr-un top bun?

      Ștergere
    2. In nici un caz. Dar degeaba ne apreciaza altii, daca noi insine ne dispretuim. E ca si cum am refuza aprecierea.

      Ștergere
  4. Autoritatile nu sunt interesate catusi de putin de astfel de lucruri.Am fost la lacul Invartita, o frumusete de las lasata de izbeliste pur si simplu. Daca nu stiai ca exista nimic nu te-ar fi determinat sa ajungi acolo.Drumul e praf, nu e decat un amarat de indicator printre alte indicatoare pe soseaua principala care te anunt ca o sa gasesti si un lac.Priveslitea e incantatoare dar nu e amenajat nimic. Pacat !!! Eu tot cred ca in buna masura indolenta astora care se erijeaza in conducatori ni se datoreaza si noua.Prea suntem indiferenti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pestera Meziad, cea mai lunga din Europa, e semnalizata printr-o tabla ruginita scrisa cu creta.

      Ștergere