duminică, 21 iulie 2013

Dalai Lama si atat

             Stateam intr-o seara la poarta cu vechiul meu prieten, Dalai Lama si priveam boii cum se intoarceau acasa. I-am pasat sticla si l-am intrebat ce-l surprinde cel mai mult la umanitate. M-a privit cu mila si mi-a spus:
             -Omul. Isi sacrifica sanatatea ca sa faca bani. Apoi isi sacrifica banii pentru a recupera sanatatea. Apoi e nerabdator sa vina viitorul incat nu traieste prezentul; rezultatul fiind ca nu traieste nici in prezent nici in viitor; traieste ca si cum niciodata nu o sa moara si apoi moare fara sa traiasca niciodata cu adevarat.

8 comentarii:

  1. Gandeste modern, vad, Dalai Lama asta. Tare mi-e teama ca o fi de vina Brad Pitt (sau ma rog austriacul Heinrich Harrer portretizat de dl Brad Pitt) ca l-a invatat pe Dalai Lama sa gandeasca modern, atunci cand a stat 7 ani in Tibet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai adevarul e ca nu tin minte din el decat figura d-lui Brad Pitt inca tanar si plin de speranta, in rest la imagini cred ca a semanat destul de mult cu filmul despre Micul Imparat...e extraordinar ce grijulii sunt producatorii de filme sa nu antagonizeze prea mult RP Chineza...de aia fac niste filme cam politically correct si in mare parte nememorabile daca vine vorba de Dalai Lama, desi desigur cinematografia pe fond de nuante rosii si aurii e destul de placuta de obicei

      Ștergere
    2. Eu gasesc ca e unul dintre putinele filme bune ale lui B. Pitt

      Ștergere
  2. Omul modern a preluat controlul lumii, iar daca nu tii pasul cu el, e posibil sa pierzi trenul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Meditatia ajutà la metabolizarea intàmplàrilor bune, rele.. numai cà sunt atàt de multe variabile in viata omului modern...

    RăspundețiȘtergere
  4. Invat in fiecare zi sa traiesc in prezent. Intoarcerea la Orient nu e neaparat pentru calitatile turcilor ci pentru a cauta o spiritualitate pe care simt nevoia sa o am si care occidentalilor le lipseste. Traiesc in fiecare zi cu bucurie sentimentul regasirii de tine. Mi-a placut 7 ani in Tibet. Imi place sa citesc despre filozofia orientala si e uimitor cat de multe lucruri minunate ascunde si de care am fost privati. Din pacate e foarte putin tradusa in limba romana asa ca preiau de pe site-uri straine.

    RăspundețiȘtergere