joi, 1 noiembrie 2012

Taxe si inmatriculari auto

            Din cele 12 masini detinute pana acum (6 Dacia, un Volkswagen, un Ford, un Renault, 2 Peugeot si un Citroen) nu am avut nici una inmatriculata pe numele meu in Romania. Bravo mie!
            Ca sa demonstrez ca sunt totusi un bun cetatean, m-am hotarat sa inmatriculez Citroen-ul. Mare greseala. Am ajuns in faza in care urmeaza sa platesc taxa. Pana acum am dat aproximativ 1400 de ron, doar pe hartii si formalitati, fara sa calculez deplasarile. Urmeaza taxa.
            Nu pot sa nu fac un calcul simplu, iar, ca sa vad cam cati bani intra la stat din inmatriculari auto. Unde se mai adauga banii din taxele de drum, impozite, etc.
            Drumuri nu. Semne nu. Parcari nu. Ordine nu. Politie nu. Un scaun pe care sa stai cand astepti ore intregi la cozi nu. O masa pe care sa-ti scrii hartiile nu. Pixuri nu. Respect nu. Informatii nu. Stam ca oile inghesuiti la ghisee sa dam bani la stat, toate doar ca sa ne inscriem sa platim regulat taxe si impozite pentru un bun pe care l-am platit deja, din banii nostri.

4 comentarii:

  1. Politia NU???
    Pai si amenzile cine le da? Rapoarele cine le face, cu pix si hartie din banii de salariu?
    Raspuns corect: politistii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. In privinta asta, cred ca e jale. Stiu cum e pentru orice modificare la casa: ai nevoie de milioane de aprobari, adeverinte etc.

    RăspundețiȘtergere