miercuri, 14 noiembrie 2012

Reclamele din online

           Consider un abuz si o nesimtire reclamele impuse de pe site-uri sau de la tv.
           Imi amintesc cum ma jucam cu nepoatele mele jocuri  cu hidden objects, ca sa invete engleza. Sunt acele jocuri in care cauti obiecte ascunse intr-o camera, peisaj, pictura, etc. Acelasi sentiment enervant il am cand caut X-ul sau butonul de close pe reclamele ce apar in mijlocul paginilor. Pana acum era altfel, mai simplu, daca nu erai atent unde dai click intrai pe reclama. Acum insa site-urile sunt pline de bannere colorate pe care nu stii de unde sa le inchizi. Pe internetul platit de tine ar trebui sa gasesti ceea ce vrei tu, nu ce vor altii.
           La tv e la fel. In timpul meciurilor imaginea se reduce, nu mai vezi mingea, pierzi firul.
           Stiu, e vorba de bani, iar cand e vorba de bani nu mai exista nici limite, nici drepturi.

5 comentarii:

  1. Nu asa se pune problema. Tu nu platesti internetul. Tu platesti accesul la retea. Internetul e un loc liber. Omul ala plateste un server de hosting, plateste un domeniu si asa mai departe. Deci e dreptul lui sa puna cem vrea muschiul lui pe site-ul ala. E clar ca unii abuzeaza, dar asta se poate rezolva simplu. Cu AdBlock. Sau si mai simplu: nu mai intri pe site-ul lor. Cand vor observa ca traficul le-a scazut drastic, fii sigur ca vor mai renunta la reclame.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact, esti in casa lui pana la urma, pune orice fel de reclama vrea si unde vrea, tu poti sa-l penalizezi doar daca nu mai intri la el pe site.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aoleo, ce ma enervează si pe mine să caut butonul Close al reclamei, si vorba celor care au comentat mai sus, mereu dau de Close-ul care inchide site-ul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum ar fi din punct de vedere legal, parca sunt mai stresante decat un sef la servici sau decat o soacra cicalitoare. Inteleg ca e dreptul lor sa incerce sa-ti bage pe gat ce vor ei sa vanda, dar e si dreptul meu la o viata fara atata agresivitate.
    Cum spunea Claudiu, eu renunt sa citesc site-urile cu reclame. Sa le fie de bine.

    RăspundețiȘtergere