vineri, 2 noiembrie 2012

Posta Romana

             Posta Romana mi se pare cea mai inapoiata si josnica institutie romaneasca. Parerea mea e ca ar trebui desfiintata, functionarii mutati la intretinerea spatiilor verzi iar oficiile transformate in case pentru batrani si copii.
             Daca mergi la Posta sa platesti o taxa se intampla astfel: dupa ce stai la 5 cozi diferite, ajungi la ghiseul care se inchide in fata ta. Astepti sa termine doamna cafeaua si tigara, apoi sa-si sune cateva neamuri sa le spuna ce ipocrita e colega din dreapta ei. Se intampla rar ca doamna sa stie ce fel de taxa trebuie tu sa platesti. Complectezi o cerere, cu numele, adresa, CNP, etc. Apoi faci la fel cu un ordin de plata, formularul acela verde, pe care trebuie sa scrii de 3 datele tale si datele destinatarului. Daca nu ai contul in care trebuie sa ajunga banii, doamnele nu-l stiu. Nu ai voie sa iesi din linie, sa corectezi sau sa scrii cu bold. Stai iar la coada. Surpriza e ca tanti incepe sa bata cu un deget la tastatura exact datele pe care tu le-ai scris de nenumarate ori. Dupa o jumatate de ora iti iese chitanta, o rupe cu liniarul si o stampileaza cu o stampila care nu lasa urme numai daca pune scuipat pe ea.
            Am fost de doua zile intr-un oficiu postal in Cluj. Cand am intrat abia am vazut prin fumul gros de tigara. O doamna statea la un birou cu telefonul si cafeaua. Doua alte doamne calareau un munte de hartii legate cu sfoara, in cautare de o data din luna august. Cred ca erau cateva tone de hartie. Un batranel se chinuia sa scrie un ordin de plata. Nu-l ajuta nimeni. De fapt si eu am asteptat vreo 15 minute sa ma intrebe cineva de sanatate, macar ca noi eram doi si ele trei.
            

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. da, probabil, in toate tarile, adunate la un loc, nu am stat cat am stat intr-o singura zi in Ro, la coada

      Ștergere
  2. Sa le fie rusine! Peste tot se fac disponibilizari si ei isi bat joc de oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu ai renunta la un scaun comod, la caldura, la accesul in pachete?

      Ștergere
    2. Eu am renuntat si la functii de conducere ca sa nu raspund pentru ce furau altii.

      Ștergere