luni, 26 noiembrie 2012

Cum ne pregatim de Sarbatori

             Stiu ca se va vorbi mult despre ce-a mai ramas din semnificatia Sarbatorilor de iarna, asa ca vreau sa fiu printre primii. Nici macar nu e vina mea, e vina reclamelor de Craciun ce se difuzeaza prea devreme.
             Cei pentru care viata se rezuma la a vinde s-au vazut nevoiti sa inventeze sau sa importe sarbatori. Ma rog, zile cu nume. Mai ales in perioade moarte. Nu mai exista nici o sarbatoare. Exista doar un obicei, o data in calendar de care unii profita la maxim.
             Suntem oameni slabi. Comitem greseala consecvent si mai grav, fara mustrari de constiinta. La ce te ajuta sa ai, daca cel care are cu adevarat nevoie nu are? La ce te ajuta ca-ti permiti lux de sarbatori? La ce te ajuta sa investesti in tine intr-o sarbatoare care, prin legea divina, te obliga la egalitate? De ce sa ai, cand trebuie sa dai?

9 comentarii:

  1. In parcul de langa blocul in care stau eu deja se aprind seara instalatii de craciun, braduti decorati si tot felul de luminite. Pe asta se duc banii de la buget, ca doar e campanie electorala. In alta ordine de idei, azi ma duc la service ca mi s-au indoit axele la rotile din spate, din cauza gropilor din asfalt. Asfalt pe care primaria n-a avut bani sa-l repare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi de la inceputul lunii merg instalatiile pe stalpi...
      gropile isi au rostul lor. daca n-ar fi, n-ar mai vinde magazinele de piese auto, n-ar mai merge treaba in atelirele de mecanica auto, n-ar mai fi utilaje in lucru, deci s-ar inchide robinetul la motorina, n-ar mai fi motive de cerut fonduri...

      Ștergere
    2. Mda. Parca mi-e si mila de oamenii din alte tari, care se chinuie saracii circuland zilnic pe un asfalt perfect...

      Ștergere
  2. treaba asta cu Craciunul inca din noiembrie mi se pare ... deprimanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, pe cand vin sarbatorile nu mai vrei nici colinde, nici beculete

      Ștergere
  3. Intrebi: "La ce te ajuta sa ai, daca cel care are cu adevarat nevoie nu are?"
    Eu intreb ceva asemanator: la ce te ajuta sa ai, daca n-ai nevoie?
    Pentru a fi fericit, iti trebuie altceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Meeeery Chistmas, hohoho!
    Sa nu uitam de colindele cantate in engleza, de parca nu avem colinde romanesti :P

    RăspundețiȘtergere
  5. cica undeva se vinde un brad din aur. cateva milioane costa. in loc de globuri are cristale. asta reprezinta cel mai bine spiritul Craciunului.

    RăspundețiȘtergere